Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червени чушки - защо са толкова полезни
Най-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят.
Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
Огромно предимство е, че е една от първите свежи култури напролет, заедно със спанака, киселеца и копривата и затова е толкова ценна българска храна от растителен произход. Свеж лапад може да се набере и наесен....
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?
Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
Лук - лукът е много полезен зеленчук и богат на биотин. Една купичка лук съдържа 7.98 мкг биотин, което е 27% от дневната нужда.
5. Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин.
6....
Защо черешите са толкова полезни за жените
Черешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитета
Пъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
Помело - защо е толкова полезно?
Полезни свойства на помелото
По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства:
- В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Мента - защо е толкова полезна?
Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Хуск - защо е толкова полезен?
Състав и свойства на хуск
По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Защо тараторът е толкова полезен?
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?
Благодарение на ежедневната консумация на боровинки и полезните им съставки, се подобрили показателите на сърцето, нормализирали се кръвното и високата кръвна захар....
Защо ягодите са толкова полезни за жените над 50 години
Освен това са полезни за цялото ни тяло, тъй като са източник на здраве и красота. Ето защо жените над 50 години трябва да похапват ягоди по-често....
Защо пикантната храна е толкова полезна?
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Защо билката безсмъртниче е толкова полезна
Полезните свойства на безсмъртничето са благодарение на неговия химичен състав....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?
Знаеше се, че ежедневното ходене е полезно за поддържане на чувството за младост, жизненост и прави хората щастливи, както и слаби....
Защо пчелната пита е толкова полезна?
За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
Защо яйцата са толкова скъпи?
Защо яйцата са толкова скъпи в момента и кога цените ще започнат да падат? Ето основните причини....
Бифидобактерии - защо са полезни?
Метаболитната функция на бифидобактериите се осъществява поради участие в храносмилането, метаболизма на жлъчните киселини, холестерола, хормоните, ксенобиотиците, канцерогените, синтеза на различни полезни за здравето...
Защо са полезни крушите?
Крушата е един от най-полезните плодове, защото в нея се съдържат голямо количество антиоксиданти....