Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
Най-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят. Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
Огромно предимство е, че е една от първите свежи култури напролет, заедно със спанака, киселеца и копривата и затова е толкова ценна българска храна от растителен произход. Свеж лапад може да се набере и наесен....
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Семена от коприва: Защо са толкова полезни?
Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
Лук - лукът е много полезен зеленчук и богат на биотин. Една купичка лук съдържа 7.98 мкг биотин, което е 27% от дневната нужда. 5. Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин. 6....
Защо черешите са толкова полезни за женитеЗащо черешите са толкова полезни за жените
Черешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаЗащо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитета
Пъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?
Благодарение на ежедневната консумация на боровинки и полезните им съставки, се подобрили показателите на сърцето, нормализирали се кръвното и високата кръвна захар....
Защо ягодите са толкова полезни за жените над 50 годиниЗащо ягодите са толкова полезни за жените над 50 години
Освен това са полезни за цялото ни тяло, тъй като са източник на здраве и красота. Ето защо жените над 50 години трябва да похапват ягоди по-често....
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
Полезните свойства на безсмъртничето са благодарение на неговия химичен състав....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Бързо ходене - защо е толкова полезно?
Знаеше се, че ежедневното ходене е полезно за поддържане на чувството за младост, жизненост и прави хората щастливи, както и слаби....
Защо пчелната пита е толкова полезна?Защо пчелната пита е толкова полезна?
За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
Защо яйцата са толкова скъпи?Защо яйцата са толкова скъпи?
Защо яйцата са толкова скъпи в момента и кога цените ще започнат да падат? Ето основните причини....
Бифидобактерии - защо са полезни?Бифидобактерии - защо са полезни?
Метаболитната функция на бифидобактериите се осъществява поради участие в храносмилането, метаболизма на жлъчните киселини, холестерола, хормоните, ксенобиотиците, канцерогените, синтеза на различни полезни за здравето...
Защо са полезни крушите?Защо са полезни крушите?
Крушата е един от най-полезните плодове, защото в нея се съдържат голямо количество антиоксиданти....