Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баница ПухБаница Пух
1
Разбиваме яйцата с млякото и бакпулвера. Добавяме и сиренето. Вземаме по две от корите, мажем със 1 с.л. олио и 4-5 с.л. от сместа. Завиваме корите и слагаме в предварително намаслена тавичка. Останалата смес я заливам...
Ябълков кейк ПухЯбълков кейк Пух
Извадете тавата и оставете ябълковия сладкиш да се охлади в нея, поръсете с пудра захар....
Торта Мечо ПухТорта Мечо Пух
2
След като е сглобена тортата я оставяме за половин час да стегне, след което я обличаме с фондан....
Как да перем правилноКак да перем правилно
16
Има някои тънкости, които трябва да знаете, когато перете. Памучните дрехи винаги се свиват след пране. Затова още когато купувате дънки, изберете такива с няколко сантиметра по-дълги....
Как да перем обувки?Как да перем обувки?
Препоръчително е да перете обувките на ръка с много малко препарат, разтворен в хладка вода....
Гъши дробГъши дроб
5
Гъши дроб, познат още като фоа гра, се получава от черен дроб на гъски и патици, като гъшият се добива в по-малки количества от патешкия. Гъши дроб е култов деликатес, който е истинска наслада за сетивата. Заедно с...
Баницата на мечо ПухБаницата на мечо Пух
Залейте витата баница с останалата плънка я и сложете да се пече за около 45 минути на 180 °C. Извадете я и я намажете с масло. Баницата на мечо Пух е много вкусна....
Гъши пастетГъши пастет
Ако пастетът ви се вижда прекалено сух, можете да му добавите допълнително сметана. Готовият деликатес се ползва за сандвичи или се влага в разядки....
Гъши дробГъши дроб
Дробът и зеленчуците се нарязват на филии, ябълката – на шайби. Дробът и ябълката се запичат заедно на сух тиган, зеленчуците се запичат на скара. Сосът се приготвя, като виното се загрява в тенджера. Когато се редуцира...
Какво кога трябва да перем?Какво кога трябва да перем?
Чистенето на дома е трудоемка работа. Една добра домакиня обикновено сама се справя с всичко, като се започне с дрехите, мине се през телефоните и се стигне до домашния любимец. През какъв интервал да повтаряме почистването...
Как да перем сутиените правилно?Как да перем сутиените правилно?
Когато перете черни сутиени, е желателно за тях отделно да се снабдите с препарат за черни дрехи, а ако не разполагате с такъв, то ги перете с препарат за цветно пране....
Лимоновите палачинки на Мечо ПухЛимоновите палачинки на Мечо Пух
Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се разбърква сместа. Прибавя се захарта и солта. Разбърква се много добре. Лимонът за палачинките се измива много добре и кората се настъргва на фината част на рендето...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Домашен гъши пастетДомашен гъши пастет
Изсипваме в съд готовия домашен пастет и оставяме да изстине, след което прибираме в хладилника. Поднасяме домашен гъши пастет върху филийка, която може да е препечена според вашия вкус....
Класически гъши пастетКласически гъши пастет
Приберете класическия гъши пастет в хладилника поне за 6-7 часа....
Пържен Гъши ДробПържен Гъши Дроб
Зависи и от предпочитанията на всеки един, затова ако желаете, може да препържите и малко повечко. Идеалният гъши дроб е добре запечатан отвън и нежен и крехък отвътре....
Съвети как да перем пухените якетаСъвети как да перем пухените якета
Как да перем пухените якета? Истината е, че в това няма нищо сложно, стига да спазвате някои малки, но важни правила....
Как да перем обувки в пералняКак да перем обувки в пералня
Можете ли да перете обувки в пералня? Дали можете или не да перете обувките си в пералня зависи до голяма степен от материала, от който са направени обувките ви....
Лимецовите медени пастички на Мечо ПухЛимецовите медени пастички на Мечо Пух
Да ви е вкусно с моите лимецовите медени пастички на Мечо Пух...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....