Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Технологията на консервиране
Ето какво трябва да знаете за технологията на консервиране, за да сте сигурни, че сте произвели качествени преработени продукти:
1....
Технологията на пастьоризиране
Така популярната UHT технология на пастьоризация се отрича от мнозина.
При нея пастьоризирането на прясното мляко се извършва за около 2 сек при температура от 140 градуса по Целзий....
Какво представлява технологията на мацерация
Мицерацията е процес в производството на вино. Въглеродната мицелация има силата да промени изцяло стила и вкуса на виното.
Гроздето се събира цяло. Този процес се прилага най-вече при червени вина, с цел да омекоти...
Технология на приготвяне на сорбе
Технология на приготвяне на перфектното сорбе
- Сварява се захарен сироп и се охлажда;
- Прави се пюре от горски или други плодове;
- Комбинират се пюрето и сиропът;
- Десертът се слага във фризера;
- Разбърква се на...
Какви са предимствата на химическото чистене?
Предимства на химическото чистене:
В химическото чистене се използват течности за премахване на всякакви петна по дрехите, най-вече мазните петна....
Влияят ли технологиите на децата
Основния въпрос, според авторите, е не дали технологиите вредят, а как и по какъв начин могат да променят нашия мозък, така че тези промени да останат за дълго време и също така в каква посока – към добро или лошо....
Хранителни предимства на булгура
Предимно за вечеря се приготвят най-различни ястия като например оризови ястия, ястия с булгур, макаронени изделия. Тези храни могат да се консумират заедно с кисело мляко.
Булгурът се използва още за салати...
Предимства на рапичното олио
Рапичното олио има много предимства. То намалява лошия холестерол и оказва цялостно благоприятно действие върху организма....
Предимства на филтрираната вода
Имаме нужда от вода, за да оцелеем. Водата е по-важна от храната, защото можем да изкараме до един месец без храна, но можем да оцелеем само една седмица без вода. Също така важно е да пием чиста вода. Ако водата не е филтрирана...
Предимства на кислородната козметика
Онези, които използват тази козметика, дори твърдят, че основното й предимство над останалите козметични продукти е, че при дългото й използване кожата започва да възвръща своята еластичност....
Предимства на хималайската сол
Хималайскат сол, за разлика от преработената, е натурална и не съдържа токсини. Тя е нещо повече от натрий и хлорид.
Хималайската сол се е кристализирала в земните недра преди милиони години. В себе си съдържа 84...
Предимства на менструалните чашки
Преди да ви покажем какви са техните предимства пред конвенционалните методи за предпазване от изцапване по време на цикъл, ще ви представим какво представляват те....
12 предимства на плуването
Има множество предимства на плуването редовно. Ето 12 предимства на плуването:
1. Работи цялото тяло
Едно от най-големите ползи от плуване е, че наистина работи цялото тяло – от главата до петите....
Технология на приготвяне на печено прасенце
Печеното прасенце е едно от най-вкусните и атрактивни ястия, които украсяват всяка една празнична трапеза. За да направите печеното прасенце крехко и ароматно, трябва добре да го подготвите.
Прасенцето се залива с вряла...
В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?
Ето малко подробности относно технологията на ферментация на виното:
- Ферментацията> се състои...
8 предимства на нисковъглехидратната диета
Известна със своята ефективност в борбата с килограмите, нисковъглехидратната диета се фокусира над приема на храни, богати на мазнини и протеини, ограничавайки въглехидратите. Нека разгледаме по-подробно ползите на...
Предимства на меда от рапица
Рапицата е маслодайно растение, чийто прашец пчелите много харесват. Обикновено, ако е посята през есента на предходната година, през месец май на текущата пчелите започват да събират прашеца и нектара на рапицата. В днешно...
Хранителни предимства на кокосовата захар
Захарта е един от продуктите, които се явяват постоянен спътник в живота ни. Добавена в кафето и сладкишите, тя може да бъде открита и в повечето в храни в магазините. Тя е навсякъде.
Универсалната бяла захар, която...
Козметични предимства на бадемовото масло
Бадемовото масло е богат източник на витамин Е и е полезно по много причини. Бадемите, освен това, са съкровищница, в която се крият някои основни минерали като магнезий и калций.
Бадемово масло за кожата...
Предимства и недостатъци на вегетарианството
Е, има конкретни предимства и конкретни недостатъци на вегетарианството. Какви са те?...
10 предимства на редовните упражнения
Ето кои са най-големите предимства на редовните упражнения и как те влияят върху тялото и мозъка ни.
1....
Пет предимства на утежненото одеяло
Утежнените одеяла станаха изключително популярни преди няколко години благодарение на Gravity Blanket на, а потребителите им се кълнат, че одеялата имат успокояващ ефект. Ето защо утежнените одеяла се използват от терапевти...
5 предимства на органичната козметика
Ето кои са предимствата на органичната козметика:
1. Снабдява кожата с хранителни вещества
Съставът на органичната козметика е сходен с този на кожата....
Предимства на връзките от разстояние
Но от друга страна, те имат и своите предимства и дори могат да се окажат чудесен начин за поддържане на по-добра романтична връзка с партньора ви....