Защо тялото задържа вода преди цикъл?

Защо тялото задържа вода преди цикъл?

Задържането на вода (едем) в повечето случаи засяга представителките на нежния пол и основен виновник за тази несправедливост са хормоните. По-високите нива на естроген и прогестерон във втората половина са причина организмът на дамите да задържа допълнителни количества вода.

Задържането на вода може да се дължи не само на хормонален дисбаланс. То може да е предизвикано от високо кръвно налягане, алергии, бременност, проблеми с черния дроб или сърцето, така че ако непрекъснато задържате вода е добре да се консултирате със специалисти.

Всъщност задържането на вода представлява застой на течности в пространствата между клетките, които са по-големи отново при дамите. Отичането на краката, подуването на корема, гърдите и лицето обаче не са причина да се отчайвате, защото има лесни начини това да бъде преодоляно.

Най-лесният вариант е да вземете диуретици, но като всички лекарства и те имат неприятни странични ефекти. Освен това увеличават отделянето на редица важни за организма минерали като калий и магнезий, така че употребата им не е препоръчителна освен по лекарско предписание.

Има и други начини да се справите с неприятното задържане на течности, които включват правилно хранене, увеличен прием на вода, умерен спорт, както и включването в менюто на продукти, богати на витамин B6. Препоръчително е да избягвате солта и пикантните подправки.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати