Как се почиства патица?

Как се почиства патица?

Много неопитни домакини се питат как се почиства патица. Това не е чак толкова сложно занимание, но трябва да имате предвид някои особености. Най-напред патицата трябва да се оскубе.

Би било добре да използвате за целта щипка за пера, но ако нямате такава, може и с ръце. Ако я скубете с ръце, трябва да го правите внимателно, за да не разкъсате кожата на патицата (не хващайте повече от две три пера наведнъж).

Относно премахването на перата, трябва да се запасите с малко повече търпение, защото има зони, където отстраняването им може да се окаже малко по-трудно. След като сте махнали всички пера, идва ред на почистването на крилете на патицата, започнете, като положите патицата по гръб, с краката към вас.

Използвайте остър нож, за да изрежете водещия ръб на крилото, точно до завоя при първата става на птицата, дръпнете крилото с ръце, за да отделите от ставата, направете същото и с другото крило (ако обработвате дивечово месо, може да си запазите крилата като трофей).

Идва ред да обработите и краката на патицата. Докато придържате патицата с една ръка, с другата хванете кракът и завържете в кръг един или два пъти. Това ще освободи сухожилията и накрая издърпайте рязко. Направете същото и с другия крак.

Следващата стъпка при почистването на патицата е да премахнете вътрешностите. Поставете патицата с гърба надолу, а опашката към вас. Направете прав разрез от главата към опашката, отворете гръдния кош и извадете внимателно всички вътрешности.

Последната стъпка от този процес е да отстраним главата и опашката с помощта на остър нож и най-накрая измиваме патицата много добре със студена вода.

Готовата птица можем да използваме в рецепта за печена патица, яхния с патица или други вкусни блюда с патица.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати