Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Хистаминът е биогенен амин, съдържащ се при хората, животните, растенията, бактериите, както и в редица хранителни продукти. В човешкия организъм хистаминът основно играе роля на вещество-посредник....

Имунната система ги разчита като чуждо вещество и веднага ги атакува с хистамин....

Обичайните храни, задействащи заболяването, включват:
Богати на хистамин храни
Хистаминът е съединение, участващо в имунния отговор на организма, и консумацията на храни с високо съдържание на хистамин може да изостри...

Хистаминът е основното химичното вещество в организма, което причинява сърбеж и дразнене в меките тъкани. Когато имуноглобулин Е или IgE антителата са създадени, мастоцитите реагират чрез производството на хистамин....

Хистаминът и брадикининът са химически вещества, които имат влияние върху кръвоносните съдове и тъканите....

Когато отделеният в тъканите хистамин достигне стените на кръвоносните съдове, той се свързва със специфични рецептори (по тази причина наречени хистаминови)....

В допълнение към положителния си ефект върху хистамина, цинковият пиритион също намалява растежа на дрождите, които са причина за себореен дерматит....

Антихистамините блокират ефектите на хистамина в тялото и могат да помогнат за намаляване на симптоми като сърбеж, кихане и хрема....

Хистаминът взима участие в предаването на нервни импулси и регулира редица жизненоважни функции в организма....

Тогава те експлоадират и излива коктейл от вещества – серотонин, хепарин, хистамин и други. При голям брой експлозии, започва увреждане на организма....

Целувка срещу алергии
Японски лекари установиха, че при целуването се намалява производството на хистамин в организма, който причинява сенна хрема....

Алергията кара тялото ви да освобождава протеин, наречен хистамин, което от своя страна води до сърбеж, подуване, зачервяване и много други симптоми....

Организмът реагира, като започва да освобождава хистамин – първата стъпка към здравословните проблеми.
Следват подувания и зачервяване, които обикновено се свързват с алергиите....

Тя гледа на ореховите ядки като на враждебно чуждо тяло, представляващо заплаха за организма и започва да произвежда антитела и хистамин, причиняващи раздразнения в организма....

Тези клетки след това са симулирани да освободят хистамин, който причинява симптоми на алергия....

То увеличава количеството на хистамина - вреден химикал в резултат на което се получават нежелани реакции - проблеми в дихателната, нервната, сърдечно-съдовата система, стомаха и червата....