Защо антибиотичната резистентност е проблем на безопасността на храните?

Защо антибиотичната резистентност е проблем на безопасността на храните?

0

За да разберем какво се има предвид, когато анбиотичната резистентност се нарича проблем на безопасността на храните, трябва да си отговорим на въпроса какво е безопасност на храните.

1
Антибиотици - най-новите теми, авторски публикаци и препоръки. Всичко за Антибиотици от Ezine.bg. Обзор на статиите за Антибиотици. Български сайт за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, родители и деца и Антибиотици.
Антибиотици - Мрем от антибиотици! Искат квоти за приема им

Мрем от антибиотици! Искат квоти за приема им

23.08.20160132

Световно известни лекари призоваха за въвеждането на квоти за прием на антибиотици по време на специален форум, организиран в Мелбърн от Световната здравна организация (СЗО).

Антибиотици - Антибиотичната резистентност – новата заплаха за човечеството

Антибиотичната резистентност – новата заплаха за човечеството

24.05.20160220

Необходими са спешни действия за налагане на контрол върху употребата на антибиотици, алармира ново научно изследване. Това трябва да стане преди лекарствата да спрат да работят и да оставят множество болести нелечими – нещо, което ще причини огромни щети

Антибиотици - Пригответе си тази лечебна супа вместо антибиотик!

Пригответе си тази лечебна супа вместо антибиотик!

29.03.20160611

Зимата си отива, но с промяната на времето отново ни нападат вируси и микроби. Вместо за пореден път да попаднете в капана на затворения кръг на приема на медикаменти и болестите, то заложете на вкусна супа, която може да замести всеки антибиотик.

Антибиотици - Шведска медовина в битка с антибиотичната резистентност

Шведска медовина в битка с антибиотичната резистентност

17.06.20150287

Медовина, произведена от шведски учени, може да помогне в битката на човечеството с антибиотичната резистентнсот. Алкохолната напитка, която специалистите създали, всъщност е базирана на изпитани стари рецепти.

Антибиотици - Съвети при приема на антибиотици

Съвети при приема на антибиотици

18.03.201501416

За да се извлече максимална полза за организма и да се сведе до минимум вредата от антибиотиците, могат да се направят следните няколко неща по време на приема им.

Антибиотици - Милиарди отиват в борбата срещу резистентността към антибиотици

Милиарди отиват в борбата срещу резистентността към антибиотици

09.02.20150214

Резистентността към антибиотици ограничава способността за лечение от бактериални инфекции, както и профилактиката след редица медицински процедури, каквато е трансплантацията на органи.

Антибиотици - Не лекувайте грипа с антибиотици

Не лекувайте грипа с антибиотици

03.12.20141800

Антибиотикът безспорно може да се окаже необходим за лечението на евентуалните усложнения от грипа, но не и на самия грип. Всички лекари носят отговорност и не бива да изписват антибиотично лечение във всякакви случаи.

Антибиотици - Прекомерното пиене на антибиотици води до резистентност

Прекомерното пиене на антибиотици води до резистентност

05.11.20140467

Резистентността към антибиотиците започва да се превръща в заплаха за човешкото здраве според специалисти. Проучване в САЩ установява, че на близо 50 от хоспитализираните пациенти в болниците са били давани антибиотици. . .

Антибиотици - Деца под 2 г на антибиотици затлъстяват

Деца под 2 г на антибиотици затлъстяват

03.10.20140328

Приемането на антибиотици отдавна се коментира като възможна причина за предизвикване на затлъстяването. Специалистите съветват всички родители да не лекуват самостоятелно и най-вече да не си позволяваме да изписваме лечение на децата си, без да сме се ко

Антибиотици - Биологичните лекарства са мощни, колкото синтетичните

Биологичните лекарства са мощни, колкото синтетичните

30.09.20140440

В процеса на проучването на човешките микробиоми учените идентифицират близо 3 118 различни групи от бактериални гени. Биологични лекарства са също толкова мощни, както и изкуствено създадените.

Антибиотици - Антибиотиците са безумие! От тях се гъбясва!

Антибиотиците са безумие! От тях се гъбясва!

07.02.201401940

В последните години утвърдени лекари масово отричат използването на антибиотици. Те дават съвети как да се предпазим от идващия грип с методите на българската [народна медицина]. Грипната епидемия стана факт не само в някои части, а из цялата страна.

Антибиотици - Въдеждат нови правила за приема на антибиотици

Въдеждат нови правила за приема на антибиотици

13.09.201305080

Специалистите бяха принудени да въведат нов метод за лечението с антибиотици, тъй като се притесняват от нарастващите случаи на устойчивост към антибиотици. Такава устойчивост се появява, когато пациентите приемат лекарства в по-дълъг период от време.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани