Важни факти за вашите зъби, които трябва да знаете

Важни факти за вашите зъби, които трябва да знаете

Никой друг няма зъби като вашите. Точно като пръстовите отпечатъци и ретините зъбите могат да бъдат използвани за идентифициране. Това е и причината стоматологични записи понякога да се използват за идентифициране на човешки останки

1

Зъбен камък

Зъбен камък - най-новите заглавия, авторски публикаци и съвети. Практична информация на тема Зъбен камък от Ezine.bg. Обзор на статиите за Зъбен камък. Български сайт за здраве, диети, дом, родители и деца и Зъбен камък.
Зъбен камък - Да се предпазим от зъбен камък

Да се предпазим от зъбен камък

08.08.201309456

Зъбният камък е плака, която се втвърдява върху зъбите, точно над линията на венците или между зъбите проструги, където се образува като кафяво твърдо вещество, наричано от специалистите зъбен камък. При някои хора цвета му е в сиво или черно.

Зъбен камък - Навици, водещи до образуването на зъбна плака

Навици, водещи до образуването на зъбна плака

30.11.201202267

Вижте кои храни, напитки и методи за почистване благоприятстват намаляването на зъбната плака и добрата грижа за устната кухина и от кои навици трябва да се откажем, за да имаме здрави зъби.

Зъбен камък - Зъбният камък може да доведе до пародонтоза

Зъбният камък може да доведе до пародонтоза

20.11.201201655

Внимавайте за появата на зъбен камък, тъй като ако се стигне до развитие на пародонтоза, предизвикано от зъбния камък, може да се наложи спешно да си поръчвате протези.

Зъбен камък - Защо е важно да почистваме зъбния камък

Защо е важно да почистваме зъбния камък

06.06.201204584

Наличието на зъбен камък може до доведе до гингивит- възпаление на венците, и до пародонтоза. Вижте някои съвети как да предотвратим образуването му.