Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Повръщане с цел отслабване

Повръщане с цел отслабване

Повръщане с цел отслабване
Здравейте. Искам да ви попитам какви са рисковете на "повръщане с цел отслабване"? Какво може да ми се случи в смисъл такъв на кои части от тялото.

Бях чувала че има нещо със зъбите. Незнам. И дали наистина се отслабва? . Ако може някой да ми обясни. Искам да го правя след по-голямо количество храна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Звиран
Звиран
27.01.2016 17:19
Ей пръдло. Земи си пиши домашните и недей се занимава с глупости.
1
6
Ивана
Ивана
29.09.2014 22:53
Благодаря ви. Отказах се от от това, правя упражнения. Относно последния коментар - Много съжалявам, дано се оправиш. :)
5
0
paro_xystic
paro_xystic
29.09.2014 21:28
Миличка, не се превръщай в булимичка! Аз съм такава от 5 години, даже почти 6. Имах хубава дълга коса, хубави нокти, кожа без забележки и кипях от енергия. Мислех си все, че съм дебела, а всъщност не бях, може би само леко пухкава. Всички ме харесваха, смеех се и се забавлявах, имах хубав живот и бях душата на компанията. Вследствие на тези почти 6 години повръщане с цел отслабване, се вманиачих на тема килограми и външен вид, изкарах ужасно акне, което за три години, прекарани с гнойно язви по лицето, ме остави с ужасни белези за цял живот. Имам недостиг на витамини и минерали, почти не се храня, кожа и кости съм, и въпреки че съм слаба /46 кг при ръст 163 см/, не съм стегната и привлекателна, а отпусната, с нездрава кожа и без тонус. Имам проблеми с щитовидната жлеза, гърдите ми не успяха да се развият и останаха малки, защото точно в пубертета започнах на повръщам. Изгубих обонянието си, редовно съм със запушен нос и от проблеми със синусите постоянно ме боли глава. Освен това от прекаленото напъване за да се повърне е възможно човек да си докара инфаркт, дори да е здрав и млад. Косата ми започна да капе, изсуши се, цъфти много и е без блясък. Ноктите ми постоянно се цепят и чупят, меки са и се огъват. Костите ми станаха трошливи, от лек удар вече успях да си пукна черепа миналата година. Постоянно ми се спи, имам сини сенки под очите, зъбите ми са в ужасно състояние - оголиха ми се шийките на зъбите, отдръпнаха се венците, пълна ми е устата с кариеси и емайла ми се рони. Вече ми падна дори един кътник от това. Постоянно ми е студено, дори лятото, нямам сила, все съм сънлива, никога не се харесвам, а и няма как, депресирана съм, мразя света, от комуникативен човек станах развалина, а преди бях толкова социална и усмихната. Апатична съм към всичко, мразя тялото и личността си, не искаш да живееш по подобен начин. Опитай с хубав хранителен режим, без да се лишаваш от питателна храна и течности, добави и спорт - плуване, тичане или фитнес, каквото ти харесва, разхождай се и се радвай на живота - но не стигай до Ада, който изживявам аз, в името на една красота и слабота, които няма да постигнеш с повръщане.
7
1
ааааааааа
ааааааааа
29.09.2014 09:25
Това да не ти е яма, че да пускаш в нея каквото и колкото ти попадне и после да го вадиш от там... Толкова ли е трудно да се научиш да се храниш разумно? Храни се по малко и редовно, яж повече зеленчуци и плодове! Подбирай храната, стреми се към по-нискокалорични храни, избягвай тестени продукти, сладко... Не се занимавай с глупости, защото ще си навлечеш сериозен здравословен проблем!
3
2
ива
ива
29.09.2014 00:13
момиче имаш ли си на предсава че това се нарича болемия.моят съвет е да поговориш с родителите ти да те отведът на психоаналитик.това твоето не е нормално.проблеми с косата и проблеми с храната.
3
2
нбк
нбк
28.09.2014 21:53
повръщането е много гадно,ако искаш да отслабнеш по-добре внимавай какво ядеш и повече плодове ,зеленчуци...ще стане това ,че организма ти след много повръщане ще спре да абсорбира храна ...
4
0
shushu
shushu
28.09.2014 13:42
абе,ти нормална ли си момиче.ооо,щяла да повръща .
6
0
****
****
28.09.2014 18:29
Дааа, нормална ли си бре, момиченце?!
2
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: