Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Вечният въпрос - харесва ли ме

Вечният въпрос - харесва ли ме

Вечният въпрос - харесва ли ме
Знам,че много е говорено по тази тема,но искам да съм сигурна преди да действам.Много съм срамежлива.
Има едно супер сладко момче от класа ми (8ми клас сме),по което си падам.Но не знам дали той ме харесва.Закача се с мен,дразни ме (в добрия смисъл),но с никое друго момиче не се държи така.

Приятелките ми ми казват,че ме харесва,но аз не съм сигурна дали е това или просто се държи приятелски.Понякога си засичаме погледите и той ми се усмихва,но само това.Но има и друг проблем..има две момичета от класа,които са с ОГРОМНО самочувствие и ме е страх,ако му призная за чувствата си да не започнат да ни ебават и т.н.

Те са тип момичета днес съм с този,други ден с онзи.Просто не знам какво да правя,тъпо ми е,защото приятелките ми ме насърчават да му кажа,но след това поглеждам към "кифлите" и се спичам.Нямам самочувствие,смисъл не обичам да се хваля с това и онова.Но никога не бих паднала на нивото на "готините",които те обиждат с какво ли не само,защото си мислят,че са по-добри.

Дано сте ме разбрали и да дадете някакъв съвет ако можете.
Ако сте решили да пишете коментари от тип "много си малка гледай си учебниците","просто го питай" и т.н. не се хабете.По-добре не пишите нищо.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
алекс
алекс
21.03.2014 16:27
знаеш ли аз съм влюбена в едно момче и той в мен но ме е страх да не стане нещо ако му кажа че искам да му стана гадже защото имах гадже което ми изневеряваше четири пъти и много ме е страх но един път ми взе телефона и трябваше да го гоня и през цялото време мислех че иска да ме разциври просто не знам дайте ми съвет :(
0
1
Meaningful
Meaningful
06.10.2013 15:59
Един съвет от мен, пък ти ако искаш ме слушай.. Не ставай гадже с момче от твоя клас.. Имате още 4-5 години в училище заедно, а /не искам да звуча грубо но../ толкова години според мен няма да издържите.. А след като скъсате все пак ще трябва да се виждате всеки ден и ще е доста гадно / казвам го от личен опит :) /
0
0
ИЛИАНА
ИЛИАНА
28.05.2013 11:59
сестро и аз бях така с едно момче лека полека малко по малко правих ходове за 1месец станахме гаджета,ДО МОМЕНТА В КОЙТО СКЪСАХМЕ СЕГА И АЗ КАТО ТЕБЕ ХАРЕСВАМ ЕДНО МОМЧЕ ИИИИИИИИИ НАПРАВО НЕЗНАМ ХАРЕСВАТ МЕ МНОГО МОМЧЕТА НО НЕ Е СЪЩОТО
ПРОЧИЕ НАКРАЯ ДОБРЕ ГИ ОТРЯЗА

0
0
cvetelina
cvetelina
11.05.2013 21:05
виждам тук прекрасни изказвания.ако той те харесва рано или късно ще бъдете заедно.ти трябва да му покажеш че го цениш и уважаваш.а за така наречените -кифли-какво да ти кажа.винаги ги е имало и ще ги има.не бих позволила на такава да ми отнеме любовта.
0
0
гертер
гертер
11.05.2013 17:39
Харесва те според мен, да, щом отношението му е различно. Личното ми мнение е, че така като стоиш спечена, само си губиш времето и можеш да изтървеш да ти се случи нещо красиво, докато си затънала в съмнения. Не изтървай хубавите неща в живота си в съмнения. Покажи и ти по някакъв начин, че го харесваш. Усмихни се и ти, закачай го по някакъв начин - не му признавай всичко наготово, но покажи едно позитивно отношение. Прави тези малки жестове, дори и да те спичат и да ти е гадно отначалото, но истината е че тази срамежливост и липсата на действеност може да оправиш само ако действаш срещу тях, напук на тях. И аз бях като теб много дълго време, но като се опитах да преборя себе си и най-накрая успях, се чувствам по-добре.
0
0
Ив
Ив
10.05.2013 19:42
Мила, и аз не те съветвам да му признаваш, защото ще му вдигнеш акциите и най-вероятно ще се възгордее, което, ще го накара да отстъпи. Иначе ако чувстваш, че те харесва, това е достатъчно силен показател, че наистина те харесва. :)) Момчетата, са родени ловци(всеизвестен факт), затова закачай се с него по начин, които смяташ, че му допада и рано или късно той ще поеме някаква инициатива(стига да не е някой "Плейбой" :))) Споко, не се тормози и не му нахалствай. Вселената си знае работата, ако има нещо да става, то ще стане! :)
0
0
ясна
ясна
01.05.2013 11:07
Можеш да покажеш симпатиите си и без пряко признание. Флиртувай с очи, усмивка и т.н. Не чакай да си засечете погледите, търси настойчиво визуален контакт.Усмихвай се.Желателно е да изчакаш първата стъпка от негова страна и не пропускай жестовете му на внимание към теб. Опитай да се шегуваш непринудено. Кифлите не бива да те интересуват в никакъв случай.
0
0
M.
M.
29.04.2013 20:38
Моят съвет е да изчакаш той да направи първата крачка. На тази възраст много момчета биха постъпили гадно, ако им признаеш, че ги харесваш. Знаеш - започват да се хвалят на приятелите си, да се държат надменно и подигравателно, да избиват комплекси... Може и той да не е такъв, но аз не бих рискувала на твое място.
0
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: