Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Защо изневери с мен, преди да се ожени за годеницата си?

Защо изневери с мен, преди да се ожени за годеницата си?

Защо изневери с мен, преди да се ожени за годеницата си?
Здравейте!
От скоро има човек в моя живот, който ме вълнува. Всъщност ние се познаваме от три години, но аз бях женена, а той имаше приятелка. Лошото е, че сега той е сгоден за това момиче, а аз съм разведена. Преди четири-пет месеца той започна да ми пише, казваше че иска всичко от мен и после изведнъж се обърна и каза, че не съм го била разбрала правилно. Аз го попитах какво иска тогава, а той ми каза нищо от това. След това аз се отдръпнах. Но на банкета от работа се засякохме и тогава той започна да ми звъни и да ми пише във фейсбук. Да уточня, че и преди това все той ме е търсил и обаждал по телефона. Нещата от тогава се развиха в нова посока и той поиска да се виждаме за секс.

Аз се съгласих, но не мога да си обясня защо го прави един сгоден, уж влюбен мъж. Защо изневерява преди да е встъпил в брак с годеницата си? Мисля, че пак взимам да хлътвам по него, а не знам на него колко му пука. Един път ми казва, че можел да се влюби в някоя, не се знае, а друг път директно ми казва, че му пука ако някой разбере за нашата сексуална връзка и че сме се разбрали да правим само секс. Сега не ме е търсил вече една седмица и не знам какво да си мисля. Страх ли го е от мен? Има ли някакви чувства към мен? Или всичко е само за развлечение и за поредна бройка в списъка му.
Моля Ви, приятели, дайте ми съвет!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
znam Lee
znam Lee
10.05.2016 01:57
За пръв път отговарям на нещо такова, но в момента съм свидетел на много идентичен случай, и то се с жена, която много харесвам. Т.е., мисля, че няма да те подведа, тъй като имам не една гледна точка по въпроса. А и просто сърце не ми дава да ви оставя да се измъчвате по този начин. :)

Преди всичко останало - тук няма да получиш адекватен отговор, защото всичко е субективно. Имаш хора около теб, приятели, от които можеш да потърсиш далеч по-адекватен съвет. Те те познават, може би познават и него и могат да ти посочат правилния изход, щом ти самата не го виждаш. Знам, че търсиш отговор навсякъде, но той надали ще дойде от тук.

И все пак, на база на това, което си писала (крайно недостатъчно за да се добие реална представа за случващото се с и около теб), ще ти кажа, в какво съм убеден:

Първо съветът ми.
Ако си доволна от сегашното положение - да бъдеш една от двете и то главно тази за секс и за час романтика преди него - газ до дупка! Получаваш това, което искаш, а и може да изкарате по този начин доста дълго. Имай предвид обаче, че ако стане фал, той ще настоява докрай за аборт. Но ако искаш нещо повече от него - постави му КРАЕН ултиматум: или ТИ или ТЯ. Дай му максимум една минута (много важно условие!!!) за решение, но бъди готова да приемеш и двата отговора. Колкото по-бързо разбереш истината, толкова по-скоро ще имаш виждане за близкото бъдеще и ще успееш сама да вземеш правилното решение.

Моето мнение за него и за това, как те възприема (спрямо това, което си описала).
Да - той има чувства към теб. Силно е привлечен от теб. Иначе е малко вероятно да изневери на годеницата си. Но той е привлечен от теб предимно сексуално. Тук, разбира се, има значение, как прекарвате времето си заедно извън леглото, но това само ти можеш да си го анализираш. Главното е, че той не гради планове за вашето общо бъдеще, щом досега не ти е дал явни индикации за това. За него ти си перфектния сексуален партньор, но не и перфектната жена за пред обществото. А второто, вярвай ми, е много по-трайно. Сексуалното влечение все някога ще свърши, но решението му за партньор и спътник в живота му - не. За Бога, виж си пак въпроса! Той е имал своя избор, направил го е. Не е избрал теб! За брак!!! Решение, което не е взел за една минута, защото е предвидил опцията, че това ще е до края на живота му.

Разбира се, има вариант, в който той ужасно много би се отвратил от жена си и същевременно би се влюбил до такава степен в теб, че да зачеркне репутацията, която е градил цял живот, но е мноооооого, много, МНОГО малък. Особено, щом се намеси и мъжкото честолюбие. Все пак, има и такива легенди. Но дори това да стане факт, то няма да стане утре. Готова ли си да жертваш няколко години от живота си с надеждата, че той ще премине през огън и лед, само и само да бъде единствено с теб? Мислиш ли, че заслужава тази жертва от теб? И убедена ли си, че ако месец или два не го виждаш (не комуникираш с него, не му гледаш социалния профил в интернет и се опиташ вътрешно и на съвсем осъзнато ниво да го забравиш поне временно), не би била привлечена от свободния мъж, който живее в отсрещния блок и който разхожда кучето си в парка до вас? Или от някой, който си харесвала/обичала преди, но нещо не се е получило предния път между вас? Или от някой, който е близо до теб, мисли като теб, чувства като теб, има същите предимства и недостатъци като теб, същите копнежи и страдания и знаеш, че никога не би те наранил и не би допуснал някой друг да го направи, но на когото поради някаква причина досега не си давала шанс? Не знам, дали любовта е сляпа, но тя наистина може да те държи в крайно неведение понякога.

В крайна сметка мисля, че всеки човек трябва да се стреми към прогреса, към опознаването на всичко около него и най-вече към себепознание, а оттам и намиране на истинското, откровено щастие. Тъпченето на едно място може да ти пропилее целия живот, който към днешна дата все още има лимит. Явно си решителна жена, щом си успяла да излезеш веднъж от капана на несподелената любов. Защо искаш да се набуташ там пак?! Или си онези хора, които смятат, че на този свят една жена може да принадлежи само на един единствен мъж до края на живота си? Съдейки по това, което си преживяла - не си. :)

Конкретно на въпроса "защо изневери с мен, преди да се ожени за годеницата си" - три причини:
1. Мъжко либидо.
2. Два сексуални партньора са повече от един.
3. Никой не бяга от хубавото, което в конкретния случай е и безплатно.
9
0
Iva
Iva
11.04.2016 22:03
Neznae kakvo iska ...mahai se ot nego.Samo shte te razigrava
0
0
katya
katya
10.04.2016 14:29
az samo edno ne razrah dori i da ti e predlojil seks ti kakva rabota imas mejdu dvama sgodeni yavno si ot tezi evtinite jeni i zatova e bil s teb i taka si e slojil krai na ergenstvoto smatka takava
3
1
miglena
miglena
15.02.2016 18:01
Разбира се, че си само за секс, за какво друго ще си му, няма да зареже сигурното заради теб, я....
5
1
Пламена M.
Пламена M.
15.02.2016 18:01
Чакай сега, проблемът тук е не защо един сгоден мъж изневерява, а защо ти го правиш по дяволите. И как така започвали да се зараждат чувства - явни може да сте интимни без чувства, така ли? Не ги разбирам младите явно...
7
2

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: