Искам да осиновя дете

Искам да осиновя дете
Здравейте приятели!

Искам да споделя нещо, за което си мисля от доста време.

Имам желание да осиновя дете. Вече съм на 36 год. имам хубава работа на висока позиция. Също така и финансова възможност да отгледам сама дете.

Ще кажете обаче, че парите не са единственото условие, за да отгледаш и възпиташ дете. Трябва да имаш и физическата възможност, а и едно дете има нужда от любов.

Ще кажа Да. Мисля, че мога да дам всичко това на едно дете. Освен може би баща.

Вече съм на възраст, в която почти всяка жена или има или си е мислила за дете. Аз обаче все още нямам това щастие да имам собствено дете. В годините бях отдадена повече на професионалното си развитие и кариера и като че ли, личният ми живот мина на заден план. От години не съм имала сериозна връзка с мъж, може би защото не мога да намеря подходящ, а може би и защото критерийте ми към другия пол са се увеличили.

Въпроса е обаче, дали не мога сама да отгледам дете. В никакъв случай не казвам, че ако намеря подходящ партньор, не бих искала да имам и собствено дете, напротив, много бих искала, но не мога да чакам повече.

Може и никога да не го срещна.

Така и от известно време стой въпросът, да осиновя дете. Знам, че процедурата е доста сложна и тромава. Също така факта, че съм сама няма да помогне. Но найстина искам свое дете.

Мислила съм и за вариант изкуствено оплождане, но и при него няма да знам кой е бащата. Затова мисля, че по–добрият вариант е да дам дом на дете което няма свое семейство.

Моля за съвет, ако някой вече се е сблъсквал с осиновяване.

Найстина много искам дете.
Това ще ме направи много щастлива.

Благодаря на всички предварително!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (9)

Изпрати
Stoyanka
Stoyanka
22.06.2016 21:56
Zdr iskam da osunovyavam bebe no kak neznam
2
0
м
м
03.07.2015 18:58
Смятам, че нещо много сте излезли извън границите на реалността. Млада и здрава жена ще осиновява дете. Казвате, че не искате изкуствено оплождане, защото няма да познавате таткото. Ако осиновите дете няма да познавате и двамата родители, макар че майките на тези деца много вероятно също не познават бащите. Замисляли ли сте се за децата в детските домове и за това какво дете ще ви предложат на вас, която сте сама жена? Ромче, но не с кола, и най-вероятно с увреждания. Знам,че това, което казвам е грубо и цинично, осъзнавам, че е. крайно неправилно.НО трябва някой да ви смъкне на земята. Можете да създадете живот или да гледате страничния ефект от препитанието на някоя циганка. Вие избирате!
1
4
1234
1234
24.04.2015 20:47
Какво се случва? Осинови ли си дете?
2
0
Stina
Stina
30.09.2013 11:34
Здравей , братовчедка ми неможеше да има деца доста дълго време. Тя и мъжът и опитваха всевъзможни методи , но просто не се получаваше. Затова решиха да си осиновят дете , наистина процедурата е мнооого бавна може би им отне година , две ...въпреки , че и двамата имаха добри професии ( той е военен ,а тя работи в полицията) , но в крайна сметка им се обадиха ,че са удобрени и докато подготвяха документите за осиновяването тя разбра , че е бременна :) Не се отказаха от детенцето което им предложиха за осиновяване (то беше на годинка) и сега са щастливи родители на две невероятни дечица :) Нищо ,че им беше много трудно с две малки деца , но пък винаги са мечтали затова :) Тъй , че моят съвет е действай , няма нищо по-хубаво да дадеш семейство на дете лишено от такова . И нищо ,че в България процедурата както всичко останало е ужасно бавна и тромава си струва , като ги виждам колко са щастливи сега :) Успех!
9
0
Мариана
Мариана
01.09.2013 18:49
Поклон пред семействата осиновили и отгледали дете.
Не пропускай обаче възможността да изживееш емоциите и радостта от бременността и раждането.
Огледай се, някъде наблизо може би стои мъж и чака да го забележиш. Може да не е красив или богат , но да е най- добрия съпруг и татко за децата ти.
Омъжих се на твоите години , съпругът ми е с 6 години по-възрастен . Година и половина по-късно ни се роди дъщеря, която вече е на 9 години. Тя е нашето "чудо", нашият голям късмет в живота .
Пожелавам ти го и на теб, но както казват трябва и сам да си го накъсметиш ...


10
0
В търсене на.......
В търсене на.......
30.08.2013 19:32
Здравей, много силно ме впечатли написаното в сайта. Чета и като че виждам себе си. Напълно те подкрепям и стискам палци да успееш да се пребориш с всички архаични пречки, които държавата е поставила. И не слушай кой какво предпочита - ако можеш да помогнеш на едно детенце, което НЕ Е избирало кога и къде да се роди - да бъде щастливо и да му дадеш шанс в този живот - направи го. В очичките му всеки ден ще виждаш обич и благодарност! Успех :)
9
0
цветелина илиева
цветелина илиева
17.08.2013 14:01
предпочитам да имам дете от мъж който обичам
2
3
анна
анна
16.08.2013 11:57
Здравейте . Има една стара поговорка :
"Не е важно цветето от коя градина е откъснато , а в коя цъфти."
Да процедурата е тромава, понякога оскърбителна , но повярвайте ми - заслужава си.!
0
0
kati
kati
09.10.2010 01:15
Според мен си осинови, това е най-доброто решение. Няма да съжаляваш. Любовта ще дойде после. Успех.
0
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 7
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: