Докога тази ревност

Докога тази ревност
Може би някои от вас ще се изненадат, че тук пише жена на 50 години, но не мога да проумея някои неща и за това се надявам четящите сайта млади хора, да могат да ми дадат съвет.

Със съпруга ми сме женени от 30 години.Когато създадохме семейството ни бяхме и двамата млади и това беше първата ни любов. В първите години възприемах ревността като израз на любовта му към мен.

Но по-късно това започна да ме дразни. Не можех и сега не мога да излизам с приятелки. Навсякъде трябва да съм само с него. Ревността му стига до там, че на сватба следи кой се е хванал на хорото до мен и после ми прави скандали.

Търпях толкова много години да бъда задушавана от него и ревността му, вече започва да ми писва от всичко това. Минава ми през ум да го напусна, децата са вече големи, но не знам дали ще намеря сили за това.
[Още подобни истории тук]

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Нивеа
Нивеа
20.03.2011 18:28
В една песен се казваше, че ревнува този, който се страхува, да не би да загуби това, което не заслужава. Аз мисля, че има много видове ревност, породени от различни мотиви. Като цяло ревнивият човек има комплекси и допуска, че партньорът му може да хареса други и да го изостави и изпада в паника, защото не може да се справя с живота си самостоятелно. Любовта означава преди всичко доверие и уважение, според мен ревността е доста грозна проява на егоизъм и няма място в една успешна връзка. В другите страни има семейни терапевти и те помагат при подобни проблеми. В България ще трябва да се справите сама с проблема си - говорете с мъжа си, кажете му, че Вие сама сте избрала да бъдете с него толкова много години, че ако това не е така, отдавна сте щяла да го напуснете заради друг, че го обичате, уважавате го и му имате доверие и очаквате същото и от негова страна. Според мен всеки един човек, дори и да е женен, има право на малко свое лично пространство - срещи с приятелки, спорт, козметични процедури, фризьор, музика и т.н. Пълната задушаваща близост убива не само човека психически и физически, но и връзката като цяло - тоест бъдете заедно с мъжа си, но не се отказвайте да бъдете и самостоятелно мислеща личност с достойнство.
3
0