Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Любов и ревност от разстояние

Любов и ревност от разстояние

Любов и ревност от разстояние
Здравейте всички.
Историята е следната:
С приятелят ми сме заедно от доста време, но за съжаление през последните месеци нямаме възможността да споделяме това време и физическата дистанция между нас си казва думата. Все по-често се караме за разни дреболии и караниците се задълбочават.

И двамата сме много ревниви, макар да знаем, че реално няма опасност нещо да се случи. Въпреки това, съмненията ни побъркват - той започна да ми забранява разни неща, аз започнах да се сърдя когато той излиза някъде с приятелите си и в последствие това ескалира до поредния грандиозен скандал. През седмицата единственото време, което можем да прекарваме заедно е няколко часа вечер и то пред компютър.

И така аз всяка вечер се прибирам в очакване той да е там, но за разлика от мен, той излиза с приятелите си. Това не се случва постоянно, обаче е напълно достатъчно да ме изкара извън равновесие! Не мога да приема факта, че е способен да дели малкото време, което можем да си отделяме, с други хора, които би могъл да вижда всеки ден. А и приятелите му - не са стока.

Честно казано не ми се иска да стават скандали заради тези негови постъпки, но по никакъв начин не мога да го накарам да ме разбере. За него все аз съм виновна, че това се превръща в проблем. А в крайна сметка не съм аз тази, която го прави!

Постоянните караници няма да ни доведат до нищо хубаво и много ми се иска да намеря начин да преглъщам тази своя ревност. Има ли изобщо начин той да си седне на задника и да спре да прави неща, които ме вбесяват?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
..........
..........
31.10.2013 13:53
На него не му пука за теб , продължава да е с теб или защото няма друг вариянт или му е гадно да те зареже .
2
0
elyssea
elyssea
31.10.2013 11:10
Да, точно това е. Много нерви ни се събират покрай работния ден. Започнахме да разговаряме за това - неговият начин да изкара напрежението е да тренира няколко дни в седмицата с приятелите си, а аз пък оставам вкъщи и навярно ме хваща параноята. Не сме готови да се разделим, желанието за раздяла го няма. Обичаме се, но липсата на време ни изнервя страшно много. Между другото, той прави всичко възможно да прекарва време с мен и да ми обръща внимание, но на мен самата това не ми е достатъчно. Оценявам всичко, което той прави за мен, но ми липсва страшно много.
0
0
Момичето
Момичето
30.10.2013 00:07
Разбира се,че има начин да те разбере. Но и на него сигурно му е дотегнало да сте разделени, и е нормално. Всичко ескалира в един момент. Начина да се справите с това е да говорите заедно. Ако трябва дори да е 10 пъти,но да говорите за това как и двамата се чувствате във връзката си. Но в никакъв случай не се карайте,докато говорите. Това няма да доведе до нищо хубаво, освен скандал и дори край на връзката ви. Успех!
0
0
Рила
Рила
29.10.2013 12:42
Като цяло казваш че има физическо растояние между вас, ревниви сте един на друг, карате се....хубавото е че казваш че сте само гаджета и че не сте в брак - разделете се. Знам че свучи глупаво но какво ви спира да се разделите. Само по компщтъра сте заедно и когато сте заедно се карате. Това ако е хубавото на една връзка..
Иначе другия вариант е да седнете пред коп'търа и да си кажете честно какви са ви проблемите и как можете да ги решите за да може и двамата да се чувствате по-добре. Без каране, без викане а просто нормален разговор. И без да си забранявате това и онова както казваш че вие по между си правите. Все пак не сте деца на 5 годинки и като родител да си забранявате неща. Компромиси един за друг - да, но забраняване .. не знам. И ако доверие нямате помежду си и се ревнивате не е хубаво. Без доверие нищо не става. Затова поработете и върху това. Но като цяло мъже и жени под път и над път, не сте женени, не се забавлявате в последно време... затова мисля че е най-хубаво да се разделите и да се забавлявате с други. Но пак ревността не е хубаво нещо, и с друг да почне да излизаш пак ше тряя да контролираш ревността. Успех :)
1
0

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 4
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: