Ezine.bg»Споделени Истории»Ревност»В определени моменти имам чувството , че не го обичам

В определени моменти имам чувството , че не го обичам

В определени моменти имам чувството , че не го обичам
Моят приятел е изключително ревнив. По някога си мисля, че няма да мога да издържа на тези напъни и обиди.

Случвало ми се е и да ми посяга от ревност и при непроверени слухове. Дори веднъж си събрах багажа и си тръгнах от неговия дом, защото той ми се обади и ми каза, че не иска да ме намира там когато се върне, а след това беше обиколил почти цяла София да ме търси и когато се обадих на майка му той и беше звънял 100 пъти и казъл да се връщам, ако се обадя. Звъннах му и той се разплака, че ме обича и с рзтреперен глас ме попита къде съм да ме вземе.

В моменти, когато се караме не го обичам, имам чувството, че го мразя, докато ми мине и после не мога да се отделя от него.

И двамата искаме да се преборим с тази ревност и мислим за психоаналитик. Не знам какво да правим, защото тази ревност убива буквално нашата връзка. Той си мисли, че съм му изневерявала, но никога дори и не ми е минавало през главата да го правя. Не знам какво да правя. Дори не се виждам с приятелки, колеги.

Преди се събирахме постоянно, но вече аз не ходя, защото си е въобразил, че има нещо между мен и тях. Ако може да ме посъветвате какво да направя, за да спечеля доверието му.

Благодаря
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Анонимка
Анонимка
23.09.2013 16:54
Ти да спечелиш доверието му???
Защо търсиш вината в себе си? Доколкото разбирам не си му давала поводи, за да те ревнува по този начин.Това е психичен тормоз!Няма да давам съвети .. Ще кажа само едно: '' Човек няма доверие на другите, тогава когато няма доверие и на себе си''
5
0
пострадала
пострадала
01.05.2013 00:07
Съвет, никой не може да даде. Всяка история е лична. Мога да кажа, само, че историята, която чета, все едно аз съм я писала преди 2 години.
Освен психически тормоз, се стигна и до физически. Бях започнала да пия успокоителни. Той ме обичал, страх го било да не ме загуби... за Бога, това не е любов, а болестно състояние. Няма да се подобри, ще става все по- зле. Аз го обичах безумно. Един път, след поредното унижение, пред куп хора.. прекратих! Все още нямам приятел, страх ме е, да не се повтори всичко това. Преследване, проверяване, недоверие, параноя... и всичко това, без да изпадам в детайлите..
Ако хубавите моменти са 10% за сметка на тормоз 90% .. не си заслужава, има за какво да се живее..
5
0
Mimsa
Mimsa
11.12.2010 16:54
Знаеш ли, имам приятелка, която до скоро беше в същото положение. Търпя дълго и накрая му би шута, ама буквално. Той се беше побъркал, преследваше я, тормозеше я, не можеше и да си помисли да излезе някъде, ревнуваше я от мъжко и женско, от всички. След време се оказа, че той е този, който е изневерявал. Сега е с нея, другата, която го прави луд, не му дава да излиза, да се вижда с приятели, освен по работа, и в къщи. Сега той е с нашийника и се радвам, че си намери майстора.
Така, че всеки си носи кръста. Вземи решение, дали искаш и дали си заслужава да търпиш.
1
0
лора
лора
08.12.2010 09:38
Знаеш ли, преди около 12 години тогава бях на 20, имах същия тип приятел. Беше кошмар, нещо ужасно, постоянно следене и не можеш да мръднеш никъде, накрая една сутрин докато беше на работа си събрах багажа и се изнесох, пред очите на майка му. С това всичко приключи. Зарекох се пред себе си, никога повече да не правя глупостта да имам такъв мъж до себе си и ето, че БОГ чу молбата ми. Сегашния ми вече съпруг е точно противоположния тип.
0
0
Петя
Петя
15.10.2010 18:02
Ами кажи му го ясно и кратко - или представа да ревнува или остава сам. Какви са тези детски истории.

Дайте си една две седмици пауза, да види какво е без теб и сам ще реши. Ако го оставиш да ти прави скандали, ще е вечно така.
0
0
BBоzhkova
BBоzhkova
14.10.2010 10:08
Проблемът е, че нищо не съм направила, а обяснението е, че прекалено много ме обичал и го е страх да не ме загуби. А мен това вече ме стресира, това негово поведение.
0
0
нина
нина
13.10.2010 10:24
Най-добре се разберете, той по някакъв начин трябва да превъзмогне ревността си, а това най-добре може да стане с независим човек, какъвто е психолога.

Ако не го убедиш, че трябва да отиде, много ще те тормози. Защото той всеки път се самонавива, че му изневеряваш, когато излезнеш, и това може да стане крайност състояние.

Явно ти няма доверие, замисли се какво си направила за да е така.
0
0

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: