Ахх, тази ревност!

Ахх, тази ревност!
Здравейте! Момиче съм и отскоро си имам приятел. Е, ще започна от началото.

С него не се познавахме, защото аз бях в друг град за малко и после пак си дойдох тук. През лятото той се събираше с неговите приятели в училището и аз обикновено минавах от там. Засичахме се много пъти и още си спомням как ме гледаше Е, почнахме училище и беше някъде декември месец, когато си направих аск.

И един ден получих анонимен въпрос от някого, че ме харесва много. Беше ми безразлично, защото много са ми писали такива неща и просто си мислех, че няма смисъл да ми пише там като анонимен и няма нищо да постигне така, но той се бореше така да се каже и ми го казваше почти всеки ден. След това започна да ми казва неща за него, докато не разбрах кой е. И почнахме да си пишем в фейсбук и си пишехме и пишехме. Той беше толкова мил, но беше казал на една моя приятелка, че не иска да бърза. Първоначално изпитвах само симпатии към него, но после все повече се привързвах докато не се влюбих. Предложи ми точно на Коледа. Той беше моя подарък и не исках нищо друго.

Видяхме се след НГ. Просто не мога да опиша с думи какво чувствам. Той ми е всичко, обичам го толкова много. И не си представям живота си без него. Проблема е там, че може да се каже, че му нямам доверие. Просто, защото той е с 3 години по-голям и е в друго училище и около него има толкова по-хубави момичета от мен и си мисля, че може да ме замени с някоя друга. Даже един път го питах така просто си дали не съм му омръзнала и той се учуди доста и ми каза да не си мисля глупости и че няма да му омръзна. Знам, че е детинско, но съм много ревнива и когато видя, че харесва снимки на някои момичета ми идва да ги заколя.

Спомням си как един път питах един негов познат, тъй като са в едно училище дали приятелят ми върви с момичета, смисъл закачки ала бала. Обаче той ми каза, че няма нищо такова. Не знам просто много го ревнувам и винаги си мисля, че на него му е все едно. Обича да си ме дразни той, но това е в кръга на шегата, а аз понякога го приемам на сериозно. В момента си има много проблеми с техните и не е излизал наскоро и не знам дали ще се видим на Свети Валентин.

Въпроса ми към вас е според вас ако се видим дали трябва да му купя подарък, защото съм чувала от рода на това, че на този празник само момчето подарява подарък на момичето, но някой са на друго мнение и не знам какво да правя? И моля ви дайте ми съвет относно ревността и доверието. Благодаря ви предварително!

Коментари (3)

Изпрати
Marieta
Marieta
14.02.2014 03:32
Просто спри да се притесняваш.Аз също бях много ревнива,но за съжаление това никога не ми донесе щастлив край.Една връзка се крепи на доверие,честност и споделяне.Това че харесва снимки на други момичета не го прави на проблем..освен ако не е нещо с което едновременно да се пошегуваш и да изглежда,че не ти пука,а от друга страна да разбереш това което искаш.Защото ако му кажеш "Такива ли ги харесваш?" и се засмееш по такъв начин че не ти пука,той веднага ще тръгне да обяснява...след около 3-4 такива въпроса сам ще разбере,че не е правилно и не е хубаво да ти дава поводи за ревност.А другият вариянт е просто да му споделиш че не ти е приятно да прави така и да му обясниш причината.Ако той те обича ще те разбере и ще престане,но и ти от твоя страна трябва да направиш нещо като в замяна.При мен действа дано и на теб да помогне.Успех
А за подаръка...ако искаш да му подариш нещо просто го направи не е важен празника..дори едно романтично писмо написано лично от теб ще е страхотно :)
1
1
didu
didu
13.02.2014 16:35
Хората сме странни същества както обичаме така може в един миг да изчезне това чувство,дали си малък или не любовта не пита ,а просто идва и най-вече трябва да е взаимна.Колкото до ревността трябва да има иначе няма чувства,но не и да е прекалена защото ще разруши всичко по между ви.Ако пък има повод за съмнение тогава е друго нещо,трябва да има разговори диалог и да са ясни нещата иначе няма смисъл.
1
0
Кейти
Кейти
12.02.2014 15:49
Според мен щом е с теб, значи е само с теб. Опитай се да притъпиш чувствата си на ревност, защото ревността разваля хубавите връзки в 90% от случаите. Бъди по-самоуверена. А и да те замени с друга, ти си на 14-15 години ще намериш някой, който ще те оцени наистина. Истината е, че аз дълбоко се съмнявам да те замени с друга.
1
0

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: