ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Тегли заем за да купи кола на любовницата си

Тегли заем за да купи кола на любовницата си

Тегли заем за да купи кола на любовницата си
Здравейте. Вече не издържам на създалото се положение в къщи. Искам поне с вас да споделя огорчението си, въпреки че едва ли някой може да се постави на мое място.

На 50 години съм и съм омъжена от 28 години. Със съпруга ми явно вече не сме си интересни и привлекателни с нищо. Мъча се да проявявам търпение и разбиране, но всичко мина границите.

Той има любовница на 30 години. Все ми обещава, че уж приключва връзката, но всеки път не го прави. Започна да внася по-малко пари в семейния бюджет. И какво разбирам. Теглил заем за да и купи кола. Какво нахалство, каква наглост.

Не намирам кураж да го напусна. И може би за това търпя всичко. Не знам до кога ще бъде такова положението, нито съм на ясно със себе си трябва ли да предприема нещо.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (27)

Изпрати
иво
иво
07.10.2013 19:15
намери си и ти някои млад любовник и си гледаи кефа, а мъжа ти след някоя и друга годинка сам ще клекне, сега ако остави тази ще намери някоя друга , така че запази спокоиствие и се погрижи за твоето удоволствие
0
0
Петя
Петя
07.10.2013 16:42
Към Гинета-Много ме заболя от вашите думи,млада госпожице-предполагам, че сте младичка,макар да не посочвате възраст.Каква,за бога положителна промяна?Аз бях 26 годишно момиче,когато моят съпруг ми изневери със своя колежка,много по-възрастна и от мен,и от него,ниска трътлеста лелка...дълго време не реагирах-съзнанието ми отказваше да приеме,че моят иначе претенциозен млад мъж можеизобщо да се докосне до такава жена....С годините разбрах-надушат ли някоя разгонена,готова да им бутне-мъжете забравят всякакви принципи.А на милата дама,която е написала писмото искам да кажа,че много скоро тази млада жена ще изрита съпруга и,но преди това със сигурност ще му вземе всичко,което може.Не само колата......
2
0
Соколова
Соколова
28.09.2013 15:34
...как да Ви уважават , като сама не уважавате себе си ? Няма жена в западна Европа , която да търпи подобна ситуация. Човек има един живот и трябва да го живее достойно .
1
0
Nel
Nel
28.09.2013 00:49
Не съм давала мнение до сега, но намирам някои коментари много остри. Идеята е да се даде някакъв съвет, да се подходи човешки. Не мислите ли, че никой не ни дава право да критикуваме, пък още по-малко да презираме. Когато си живял с някого толкова години, грижил си се за него... А претенциите жената има право да ги има. Вероятно още се грижи за него. Едва ли любовницата се занимава с ежедневните битови проблеми. Всеки има право на щастие, но то не бива да се гради на нечие нещастие. Ако толкова иска да е с младата си любовница, да си уреди човешки отношенията със съпругата си. Ама не, типично за мъже на тази възраст. Решават, че живота им се изплъзва и започват да вършат глупост след глупост, без да се съобразяват с хората около тях. А когато някой има вашият семеен стаж, минал е по вашия път...Не можем еднозначно да критикуваме. Защото както казва Толстой:"Щастливите семейства са щастливи еднакво, а нещастните са нещастни по своему". Аз бих ви казала само, че имате два варианта. Единият е да се разведете и всеки по пътя си. Другият е просто да не му обръщате толкова внимание. Грижете се за себе си. Обърнете си внимание. Намерете си някакво хоби. Най-вероятно след толкова години тичане, за да му угодите сте забравили за себе си. Той ви приема като даденост. Не му позволявайте да ви трови живота. Щадете здравето си. Пък и погледнете от друга гледна точка на ситуацията. Може би така е трябвало да стане, за да промените живота си към по-добро.Трудно е да се вземе решение. И не става въпрос само за финанси, а за една убийствена рутина, за навика. А това е много трудно да се преодолее. Желая ви всичко добро.
4
0
гинета
гинета
27.09.2013 23:50
От една страна ви разбирам и ви съчувствам,от друга ме е яд на вас,сигурно омъжените жени.Защо не приемате факта,че всеки има право на някакво щастие.За да отиде съпругът ви при друга,значи има нужда от вид промяна,която му носи положителни емоции.Съсипвате си нервите от страх,че ще ви изостави.Та той отдавна ви е изоставил,щом не сте си интересни.А доколкото разбирам,вие нямате намерение да поддържате интереса му,а само го отблъсквате още повече с претенциите ви за пари и "семейни" задължения.Жал ми е за вас и ви презирам за отживелиците ви.
0
1
Маги
Маги
29.07.2011 19:05
Винаги съм съветвала жените да бъдат търпеливи, скромни, но не знам защо, като чета вашето писмо ме изнервя вашето търпение. Излезте, ходете на почивка, разкрасете се, приемете, че може би му е дъщеря. Просто си мълчете и му покажете, че и вие сте човек. Не знам дали вие ще може да му постите изневярата, а със сигурност той ще се върне, след като го поотупа младата. Живейте и се радвайте на живота и знайте, че всичко се връша. Има си кой да съди.
1
0
Миринда
Миринда
09.04.2011 10:33
Вашият брак съществува само на хартия Госпожо, и то много отдавна, щом като както сама казвате, със съпруга си явно вече не сте си интересни и привлекателни с нищо. Някои жени търпят такова положение предимно заради материални изгоди и заради финансовата осигуреност, която получават, като плащат за това с ниско самочувствие, депресии, нерви, високо кръвно и т.н. Щом като можете -търпете и се мъчете безкрайно, аз мисля, че е по-добре един ужас да има край, отколкото да трае без край. Насила с една хартийка от преди 28 години не можете да накарате този мъж да Ви обича и уважава, всяка една зряла жена трябва да уважава и да цени също и себе си и да усеща, кога и как да тегли чертата и да приключи с нещо, които и доставят само ядове и тормоз. Но можете и да си търпите робски и да изчакате, да видите какво ще се случи - тогава си намерете хубави хобита, направете си хубава прическа, намерете си и Вие приятел, започнете да спортувате и да си поддържате фигурата и лицето, гледайте си внучетата, ако имате такива, и много-много не се вълнувайте от ситуацията с Вашия съпруг и неговата любовница. Той също остарява и сигурно пък младата му любима ще го остави след някоя година.
0
0

Рейтинг

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: