Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Как да помогна на сестра си?

Как да помогна на сестра си?

Как да помогна на сестра си?
Здравейте на всички Казвам се Звезделина и съм студентка на 22 години. Имам по-голяма сестра на 25. През ноември тя напусна съпруга си и дойде при мен заедно с 2-годишната ми племенница. Живея сама на квартира, а родителите ни работят във Франция и помощта, която могат да ни укажат е основно материална, но нека се върна на темата. Още същата вечер мъжът дойде да ги търси при мен. Не исках да му отварям вратата, но той така крещеше, че целият блок да го чуе и бях принудена да го пусна вътре. Направи такъв цирк и след като разбра, че сестра ми няма да се върне при него, взе детето и си тръгна.

Ужасно беше да гледам как тя се влачи на колене пред това животно, плаче и му се моли да не взема дъщеря й, а аз не можех да направя нищо. От ноември до сега лично той не й позволявал да види детето нито веднъж. За 2 месеца е виждала малката само 2 пъти и то по милост на майка му. Жената тайно от сина си я извика. Той дори е преместил малката в друга ясла, за да не може да отиде да я види там. Аз се опитах да говоря с него, но той ми се разкрещя и ме изгони без да ми позволи да я видя. Съответно аз помолих приятеля ми да отиде и да поговори с него като мъж с мъж и да му обясни, че това което прави е нечовешко. Разделя майка и дете. Естествено всичко беше без резултат. Сестра ми се притеснява да заведе бракоразводно дело, защото мисли, че няма да й дадат попечителство.

Тя учи все още магистратура и е безработна. Няма и дом. Родителите ни изпращат пари, но това няма да е от полза в съда. Тя не може да докаже, че той е причината бракът им да се разпадне. Вече се чудя как да й помогна. Не иска да сигнализирам в полицията. Баща ни ще се прибира за малко в България следващия месец, но мисля, че дори да говори с мъжа й отново няма да има резултат. Този боклук не се притеснява от никого. Разбирам, че и той обича дъщеря си и съм виждала как се държи с нея, но това, което прави сега е изродщина, изкривено възприятие за любов към детето и към сестра ми.

Кака ми се поболя. Станала е кожа и кости - 45кг, бледа. Сготвя ли й нещо вкусно, едва го докосва. Задам ли й въпрос, в повечето случаи се оказва, че не ме е чула. Болно ми е да я гледам така с вечно насълзени и зачервени очи :X Само на кафета и валериан. От както й взе детето, всяка вечер спи с плюшеното мече на малката, което остана вкъщи. Хубаво и добро момиче се съсипва. Много я обичам и искам да направя нещо за нея.

Опитвам да я разведря поне малко, докато намерим решение на проблема. Нищо не става. Каних я няколко пъти да излезе с мен и мои приятели, но всеки път отказва. Този боклук я съсипа! Дори и на Коледа отказа да даде детето. Не знам как да постъпя и всяко предложение ще ми е от полза. Благодаря на всички, които са отделили време да прочетат историята. Извинявам се, стана малко дълга. Ако имате идеи, моля споделете, ще съм много благодарна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (6)

Изпрати
роси
роси
25.06.2016 15:52
да се разведе ще получи родителските права в най-лошия случай регламентиран режим да вижда детето, но детето е малко и е момиченце така че съдът ще го даде на майката защо бездействате обърнете се към адвокат
0
0
Мария
Мария
23.01.2016 15:18
Здравей. Много добре разбирам цялата ситуация. Според мен първо я заведи на психиатър или психолог, за да може лека по лека да спре да бъде стресирана от онзи нещастник. След което се обърнете към полицията, даже може и в господари на ефира, сигурна съм че ще постигнете своето, но ако го направите сега няма да й дадат детето заради крехката психика. Помогни й да се излекува и действайте, иначе сестра ти няма да се бори за нищо и ще затъва все повече. Знам, че е трудно, но е и прекрасно че може да разчита на теб.
3
0
mm
mm
17.01.2016 18:47
здравей, прочетох историята ви, както и коментарите ,но според мен първо трябва да си възстанови психиката и тогава да предприема каквото и да било !!!
разбери кое е второто нещо след детето на което държи
ако можеш го реализирай ако не , се опитай да я върнеш назад във времето и да започне да ти разказва за всичко хубаво което и се случило.трябва да и отклониш мислите малко по-малко.
1
0
Звиран
Звиран
15.01.2016 18:19
Па,сестра ти не могла ли е да си намери свестен мъж? Майка ви е трябвало да ви научи от какво да се пазите.
1
4
Мария
Мария
23.01.2016 15:21
Когато се правиш на съдник във всички истории на хора, които са или притеснени, или наранени то по-добре извърви своя житейски път, така че да не мислиш като мекотело, а като нормален човек.
6
0
УшмиФка
УшмиФка
12.01.2016 17:27
И да си извади ограничителна заповед, задължително! Това неговото си е отвличане, така, че не губете време, а директно в полицията, както казва Миглена. А иначе детето се присъжда на майката, освен, ако не я изкарат психически нестабилна/наркоманка/алкохоличка, така, че шанса детето да отиде при бащата е малък. :)
2
0
miglena
miglena
11.01.2016 16:30
Не разборам как сестра ти седи и бездейства толкова много време. Как не звъннахте в полицията - детето има право да седи при майката. Да заведе дело моментално - за развод и за правата на детето. Разкажете всичко, доведете свидетели - съдът ще вземе това предвид и везните ще се наклонят в нейна полза. От друга страна, дори да му дадат правата, нали знаете, че тя по прави има два уикенда на месец, които той не може да ѝ откаже ПО ЗАКОН. Така че действайте, как може да не сте направили нищо до момента??
3
0

Рейтинг

4.6
Общо гласували: 5
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: