Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Когато нещата не зависят от теб....

Когато нещата не зависят от теб....

Когато нещата не зависят от теб....
Здравейте на всички, които четат тази тема. Знам, че още не ми е времето да заговоря за тази тема, но тя ме разкъсва от вътре. И ето каква е историята.

Другата година ще завършвам и живот и здраве ще кандидатствам в някой град. Тук обаче смисъла свършва, защото аз очаквам едно, родителите ми съвсем друго.

Решила съм да уча във Варна или Свищов, като идеята ми е да уча и живея с най-добрата си приятелка. Целта е да сме двете, да се подкрепяме и учим заедно. Като и едната, и другата не можем една без друга, тоест ще е трудно да сме сами в такъв голям град( имам предвид Варна).

Да ама Не! Имам баба от Варна, която иска да съм с нея, защото тя живее сама в една гарсионера, майка ми иска същото. Нямам нищо против жената или условията, но така пренебрегвам приятелката си.

Мечтите ни да сме двете отиват на кино и какво става- сами, разделени в големият град. Тук обаче ситуацията се усложнява, защото нейната майка казва, че нямат възможност за отделна самостоятелна квартира, а и така да е пак ще сме разделени или поне няма да се виждаме както сега например.

Говорила съм с баба си дали има възможност да приеме и нея, като то момичето ще й дава пари все пак за вода, ток и така ще сме двете, а и разходите минимални. Да ама Не! Баба ми категорично отказва да живее с нея и не я иска. Иска само мен макар, че университета ми е далеч и то много.

Та така двете ще сме разделени и сами.
Единствения вариант остава Свищов, така ще сме на квартира двете и ще учим двете.

Знам, че някои от вас ще кажат: "Да ти имам и проблема, още не са я приели и вече мисли за напред", но си отговорете, ако не се помисли от сега, другата година по това време каква лудница ще е.

Единствено тук вече се надявам на варианти, моля давайте съвети.

Не искам да губя приятелката си, но не искам да пренебрегвам и семейството си.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (6)

Изпрати
уфф
уфф
21.10.2013 14:07
миличка, имаш още цяла година, до тогава ще се появят поне още 3 варианта, наблегни на ученето, детайлите сами ще се изчистят.
0
0
sam_
sam_
05.10.2013 09:03
МК не при всички става така понякога хората се разделят защото всеки продължава напред и обстоятелствата ги разделят.
0
0
МК
МК
31.08.2013 11:24
Оф, я стига с тези неразделни най-добри приятелки. Сега сте вечното неразрушимо приятелство, като си харесате един и същи висок, напомпан шмульо от варненските чалготеки, ще си издерете очите една на друга. Отивай при баба си и стига лигавщини.
0
0
маги
маги
14.07.2011 20:47
Послушай абигейл.
0
0
Абигейл
Абигейл
05.05.2011 05:46
Напълно те разбирам и знам как се чувстваш. Ще ти кажа само едно, за да запазите това приятелство помежду ви, наистина е по-добре да живеете отделно с добрата приятелка. В един квартал, в съседни блокове или апартаменти, но не и заедно. На времето и аз бях в такава ситуация, но послушах майка ми, която се оказа права, за което съм и безкрайно благодарна. И до ден днешен с моята приятелка сме в отлични отношения, макар да ни делят хиляди километри. Никога не заживяхме заедно като студенти и бяхме неразделни до момента, в който аз заживях в чужбина с моето семйство. Не ти давам съвет, оставям те да си помислиш за евентуалните последствия от съвместното ви съжителство с приятелката ви. Успех и постъпи мъдро, опитай се да не загубиш приятелството, то лесно се превръща в предателство. За съжаление приятеслтва лесно се завързват, но най-трудно е да ги запазиш завинаги.
0
0
Кейт Баллу
Кейт Баллу
01.05.2011 16:00
Мила Госпожице, Вие ще трябва да се научите да станете значително по-самостоятелна в живота. Така, както е тръгнало, май и да се влюбите в някое момче, пак трябва Вашата приятелка да е на близо и да сте си заедно. От Вашата приятелка обаче може да стане и съперница и това при сегашната Ви нагласа би довело до голяма трагедия. Опитайте се да се научите да бъдете също и сама и си дайте ясна сметка, кои са Вашите силни и слаби страни.
0
0

Рейтинг

2.7
Общо гласували: 3
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: