Зависта на хората

Зависта на хората
Здравейте! Няма да казвам подробности за себе си, а само, че съм момиче и не съм много голяма, но мога да разсъждавам като по-възрастен. Смятам, че тук е добре да ви споделя моята история. Всъщност тя е дълга и няма как да Ви я разкажа с подробности, за това ще е по накратко. Може би моята история е рядко срещана, но все пак моля да се опитате да ме разберете и да ме посъветвате!

Аз имам приятелка, която много уважавам и ценя. Но някой хора изключително завиждат на нашата сплотеност. . . И измислят някакви лъжи, за да ме отдалечат от нея, също така влияят и на родителите ми. Преди и родителите ми бяха много добри приятели, но обстоятелствата и интригите на тези хора до някъде ги разделиха.

И тъй като аз искам да запазя нашите отношения се опитвам да повлияя на родителите ми като ги уверявам, че не са прави и, че се замесват в интригите на онези завистници, но май те и надделяват. . .

Не мога да проумея тази злоба и завист у тези хора, те са способни да направят всичко, за да осъществят целта си и не съм на ясно на какво толкова много завиждат. . . Но Аз ИСКАМ да им попреча. Моята приятелка е много важна за мен и Ви моля искрено за съвет.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
Рила
Рила
26.10.2013 15:50
Ти ми кажи защо има завист в хората? Аз нямам идея. Такива чувства човек не тряя да има. Дори когато някой ти е направил лошо може да ги мразиш и да имаш злоба към тях ама завист - тва е долно чувство. Не разбрах твоя върпос като цяло но ше се опитам да ти дам стабилен въпрос. Родителите ти винаги тряя да ти имад доверие и каквото и другите да говорят ти трябва да убедиш ваще че ти си права а другите не. Седнете на маса и им обясни нещата. Човек е обикновено по-близък с единя родител та ако не може с 2-мата да поговориш поговори с другия и бъди искрена и защо тези хора които са против теб ти завиждат. Нека родителите ти да имат представа от къде идваш и да се поставят на твое място. Същото се отнася и за твойта приоятелка. Кажи и че от много време сте заедно така и така и че нямаш намерение и полза от това да се лъжете. Тя те познава ти я познаваш - кучетата си лаят. Тва е. Който какво разправя не е важно. Има шанс хората да ви завиждат защото сте добри приятелки а това много много не се случва с хората. Много редко човек има наистина приятел. И може би те ти завиждат защото те нямат така свестни хора до тях. Ако ти, родителите ти и приятелката ти си имате доверие - всичко би трябвало да се оправи само е един нормален разговор. Успех :)
0
0
M. Цветанова
M. Цветанова
25.10.2013 18:41
Благодаря, че отделихте време и за моята история !
0
0
misi frost
misi frost
25.10.2013 16:23
Мило момиче май май само аз разбрах какво всъщност си описала.Другите разбрали-недоразбрали се обаждат.Та моя съвет е за в бъдеще и по принцип ,не само за тази ситуация.Ако хората,които имаш до себе си държат на теб и те познават,не биха се подвели по хорски приказки,а биха вярвали на теб.А ако те оставят,изобщо не са били толкова близки,колкото си си мислела.Само глупаците живеят за хората и тяхното мнение!А злобни хора винаги ще има-с това оправия няма :)
0
0
MK
MK
24.10.2013 19:21
Родителите ви не харесват приятелките ви, защото са повърхностни курвета и първенюта. Далеч съм от мисълта, че много свестни приятели сте си намерили и родителите ви не ги харесват.
0
0
Веси
Веси
24.10.2013 18:49
Според мен тябва да ни викат заблуденото поколение. Даваме мило и драго за приятелите си. За жалост вързастните са друг калъп. Завистта там е истинска завист, от злоба, гордостта е здрава гордост, глави чупи.
Майка ми никога ама никога не е харесвала приятелките ми. Нека ти кажа че след...вече 10 години, тя все още не ги харесва, но избор няма. Аз не и дадох такъв. Това са моите приятели, моите моменти, моята глава. Ако ще я чупя, поне да го направя сама, че да знам после как да я опазя.
Такава ситуация не можеш да оправиш от днес за утре. Става с време, с години, с постоянство. Твърдоглавите глави имат нужда от много време да бъдат убедени в неща които не вярват. НО пък и не е толкова трагично колкото си мислиш. Просто ако приятелите наистина са такива, не се отказвай от тях. Толкова е лесно
1
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: