Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Не го понасям, а не намирам сили да го напусна

Не го понасям, а не намирам сили да го напусна

Не го понасям, а не намирам сили да го напусна
Здравейте. Може би някои от вас ще кажат, че това е най-лесно, да напуснеш някого щом нямаш вече чувства към него, но не е така. Аз се измъчвам вече две години и не мога да се реша.

Женени сме от 10 години. Нормално семейство сме според мен. Но с времето любовта изчезна, няма го вече и взаимното уважение. Живеем сякаш сме включили автопилот, по навик.

Не мога вече да понасям пиенето му на любимата му бира, разплутото му тяло на фотьойла, тъпите му шегички. Вътрешно се бунтувам, но в същото време не искам да загубя сигурността, която имам.

Детето, което е на 9 години също започва да се затормозява от това положение. Нямам друга връзка, нито намерение за такава. Просто искам по цивилизовано съществуване.

Как да намеря сили да излеза от тази ситуация ? Трудно понасям всичко, но и самотата също ме плаши.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
lora
lora
16.02.2014 18:29
изчукай се с някой пич
2
2
анонимен/а
анонимен/а
22.03.2015 14:04
ти така ли правиш .....с мъжа си!?или даваш съвети само на чужд гръб....а замислила ли си се какво би било ти да си вярна на партньора си и той да ти изневери с някой готина мацка който ще му го смучка куреца като близалка и ще се чукат като за световно с часове и ще правят нещата който обичаш да ги правите вие двамата.Хайде първо се замисли и тогава давай съвети какво да направи...тия който изневеряват на партньорите си не правят по добре на против усложняват ситуацията ...аз ще ти дам най добрия съвет както и на всички който го искат ...идете на психолог първо сама после двамата заедно и там ще си решите бъдещето дали да е взаимно или разделно но не и сами да си го решавате докато сте ефектирани и не мислите трезво ...винаги е нужно трето лице на професионалист.Психолог е табу за Българите,но това е нещо нормално на запада..хората го ползват психолога не само когато имат проблем и е неизбежно тежък ..а тук го ползват малцина и то в крайни неизбежни ситуации и то зорлям някой го закарва на сила както се казва до там.
1
3
Krasimira Petkova Dimitro
Не е нужно да търпиш нежелан брак. Щом сърцето мълчи, не се колебай. Може би предстои да срещнеш истинската любов.
5
1
Ays
Ays
06.03.2011 22:55
Ако бях в твоята ситуация, бих послушала сърцето си. Ако наистина го обичаш, внимателно говори с него, но без да го обиждаш в никакъв случай. Но ако наистина не го обичаш, кажи му, че ако не започне да се промени, пътищата ви ще се разделят. Ако бях на твоите години, бих постъпила така, но както решиш. Успех.
1
0
До Сусамка
До Сусамка
22.02.2011 19:38
Така като Вас разсъждава почти целият български народ - най-добре е семейният ад да продължава да съществува заради децата, та и те да страдат и да си късат нервите и да навлязат в живота съсипани от семейни скандали. След това не се учудвайте, защо България е на първо място по инфакти, инсулти, психични заболявания и т.н. Ами ако майка или баща Ви бяха получили необратимо психическо разстройство и в следствие на това единият трябваше да прекара остатъка от живота из психиатриите ? Има даже и случаи, когато непоносимостта и омразата между съпрузите става толкова огромна, че в момент на афект единият убива другия в следствие на тормоза и на чувството, че не е щастлив години на ред ? Не е ли по-добре за децата да имат двама живи и здрави родители, пък макар и разделени или с друг, нов партньор с когото са по-щастливи? Стига егоизъм, стига тормоз. Всеки човек има право на щастие, мила Госпожо, дори и да е родител. Правото на щастие е основно човешко право и това даже е записано в Американската конституция. И никой човек не заслужава да плаче на Коледа - всеки заслужава на Коледа или на който и да е друг от празниците да получи подаръци, целувки, обич и почивка. Колкото да спането в отделни стаи - това е по-добрият вариант за сън и за почивка, стига в къщата или в жилището да има такава възможност. Не случайно жилищата в Америка се правят нарочно най-малко с по 2 спални и със 2 самостоятелни бани и тоалетни към тях - по една за мъжа, и една за жената.
9
0
сусамка
сусамка
21.02.2011 12:57
Мила, мисли за детето, то трябва да е най-важното нещо за теб сега.
Моите родители не се понасяха, никога не съм ги виждала да се държат за ръка, да се целунат, спят в отделни стаи, постоянно се карат, особено по празници, когато се съберем вкъщи, баща ми разплакваше майка ми всяка Коледа, беше като традиция, но тя не се разведе заради нас. Изчака да завършим училище и да започнем в университет, когато вече можем сами да се грижим за себе си. Семейството може да е всякакво, но винаги е по-добре от никакво, повярвай ми.
Много е трудно, знам, нали помня мама как се тормозеше и си късаше косата за глупости, но аз съм й изключително благодарна за това, че не ни лиши от баща, че ни спести ходенето всяка събота и неделя при него, че не ме раздели с братята и сестрите ми.
Мисли първо за детето, после за себе си.
5
14
Хана-Монтана
Хана-Монтана
19.02.2011 13:15
Не може хем вълкът да е сит, хем агнето да остане цяло. Бракът почти винаги разваля отношенията и спомага в живота на всеки един от участниците да се настани скука, злоба към другия, алчност да му се вземат пари или друго нещо, въобще повсемстно затъпяване и озлобяване, съчетано с амбиции за притежание и изтъкване на егото. Заради това е най-добре човек да не се обвързва въобще, щом се страхува от тези странични действия. За да не се стигне да тях, нужно е да остане по-голяма дистанция между партньорите, достатъчно лично пространство, ако може даже всеки да си има своя стая и свой компютър, за да може да чете и да продължи да се развива интелектуално, да има право си има и само свои приятели и познати, и само свои интереси и да спортува и да се грижи за здравето си. Как да ти е интересен някой, когото виждаш предимно само като биологичен индивид с неговата физиология ? Когато връзката е била базирана само на любов, всичко преминава много бързо, ако не може да се изгради приятелство на базата на уважение, което идва директно от душата, а не е изиграно заради материални или други интереси. Много въжно е според мен хората да могат да разговарят всеки ден и на съвсем неудобни теми и да казват, какво им е на сърцето и какво мислят, а също така и да предприемат с удоволствие общи начинания, които и на двамата да носят приятни емоции - например да правят общи разходки из природата, да спотуват заедно, да вършат заедно някаква домакинска работа, да слушат понякога заедно музика, да посещават музеи, концерти, друг град и т.н. Ако това не се прави с удоволствие и за двамата, а единият се съгласява насила - обаче няма смисъл. Всеки един човек е една нова вселена, но щом като вече ви е прекалено тъпо и не можете да издържате в рамките на този брак, прекратете го - рискувайте. Всеки, който не рискува е загубил всичко предварително. Но може животът Ви да стане и по-лош от сега. Или си търпете скуката и тъпотата и не се оплаквайте - това е Вашият избор.
8
0
Мери
Мери
19.02.2011 08:34
Мисля, че първо трябва да поговорите за това. Много е важно да намериш подходящо време за един такъв разговор на четири очи. Дано се получи, мъжете не обичат да ги притискат, не започвай с баналния израз искам да поговорим за нас, веднага си го пратила в опозиция. Според мен 90 процента от това, какво се случва в едно семейство и как вървят нещата зависят от жената. Ти си двигателя, мъжете си остават големи деца, ти не му принадлежиш, ако искаш да правиш компромиси цял живот със себе си, мисля че дълго няма да издържиш, а и не си заслужава да търпиш и да живееш така против волята си. Не е нужно да се стига до скандали. Ако си финансвово независима, ще се справиш за всеки влак си има пътници, колкото и малко да са свестните мъже.
0
0
kati
kati
19.02.2011 02:57
Няма смисъл да продължаваш като не върви. Ако си добре финансово и имаш работа, просто го остави. Нека си гледа бирата. На детето това след време много ще му се отрази. Няма да си самотна, всеки влак си има пътници. Бъди силна, говори с него и това е.
1
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: