Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Интриги и проблеми в училище

Интриги и проблеми в училище

Интриги и проблеми в училище
Здравейте! Имам един проблем в училище. Сега ще ви разкажа. Така.. Има няколко момичета, които много ме дразнят. Аз имам много добри оценки, справям се страхотно даже, но съм малко по-затворена.

Когато миналата година влязох в този клас всичко беше наред. Но по-нататък.. Не знам какво съм направила и с какво съм ги подразнила. След няколко месеца започнаха караници пък с друго момиче - Елена.

То уж беше добро, ама не.. Един ден се сбихме, тя ме нарани здраво. Питах я: "Какво правиш? Защо? Какво съм ти направила?", а тя: "Нищо не си ми направила, просто ми е забавно, правя го от кеф".

Пък и аз съм много слаба, не мога да се защитавам. А ето и една скорошна история - преди седмица, ме обвиниха в нещо, което всъщност не съм извършила. Няколко момичета ме обвиниха, казаха, че са ме видели и нещата станаха много зле.

Сега ето ми положението - почти целия клас ме е намразил, дори и добрите приятели не говорят с мен, имам си само една приятелка от класа, но и тя не е от най-свестните. 5 и 6 клас всичките ме знаят с лошо..

Въпросните няколко момичета така ми отмъщават, че просто.. да не ви казвам, обиди и псувни се сипят навсякъде, засрамват ме, нарочват другите срещу мен. Ох, поне си имам няколко приятелчета от съседния клас.

Не можете да си представите колко е ужасно това чувство, говорих с родителите си и те казаха, че е трябвало още преди скорощните нещастия да се защитя по някакъв начин, но вече било късно, също казаха че и аз съм била виновна, затова, че не съм взела мерки още от рано.

Взехме решение - първо ще говорим пред педагогическия съвет и ако не стане - местя се в друго училище.

Дайте и своето мнение, защото и аз вече не знам..
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (12)

Изпрати
Елена
Елена
12.12.2013 06:36
Мило момиче, с нищо не си виновна. Напротив, това се случва с добрите и силните в днешно време. Това,което дразни твоите съученички, е, че не си като тях - проста, арогантна и безсрамна. В днешно време е трудно да бъдеш праволинейна и старателна. Това дразни така нареченото "общество", тоест "глутница", че ти си различна от тях. А днешното "общество" или "глутница", са точно такива - арогантни и прости хора. За съжаление, няма рецепта срещу простотията, освен да ги респектираш. Запиши се на карате, и те ще променят мнението си за теб.
4
0
ллл
ллл
14.09.2013 21:43
Защити се. Обиждат ли те, прави същото. Обвиняват ли те, отричай. Понякога се случва. Виждала съм в крайна сметка всичко да се развива много зле и съм била и в позиция на тормозещ. Е, никога не съм се била или обвинявала несправедливо, но мога да погледна и през очите на момичетата от класа ти. Вгледай се по-внимателно в себе си. Понякога високото самочувствие е основна причина. Дразнещо е, но ниското те прави по лесна жертва. Стабилизирай го. Външния вид за съжаление също е важен фактор. Коса, дрехи, грим и тяло. Ако оценките ти са само 6 може би те мислят за загубенячка. Просто ги опровергай. Стреми се да изкарваш 4 и 5 понякога. Не е най-добрия съвет, но действа. Не бъди подвижна енциклопедия. За сега ще е най-добре да страниш от хулиганите. Не се закачай с тях, но ако някой те предизвика му покажи, че не може да се заяжда с теб повече. Ще отмине ако не се впрягаш и не омекваш. И до въпроса с боя. Внимавай с по-буйните, защото ще завърши болезнено, но винаги можеш да се запишеш на бокс, карате или да вдигаш гири вкъщи. Следвай стъпките и всичко ще е наред.
0
1
Melady Bieber
Melady Bieber
29.01.2013 20:58
Виж мила аз съм също като теб всички от моя клас ме обвиняват и мразят, според мен те, те тормозят защото ти завиждат за нещо, защото си умна или си по-красива от тях и да според мен най-доброто решение е да се преместиш аз ще се местя след седми клас и това е най-доброто решение ;) успех!
1
0
Нина
Нина
28.12.2012 11:29
Дръж се така , както и те към теб.В детската градина бях в същото положение , обаче не се оставях , ако някой ме закачаше го биех и обиждах и почнаха да се страхуват от мен и повече никой не смееше да се закачи.
0
0
Dyavolsko jelanie
Dyavolsko jelanie
09.11.2012 22:26
Така няма да си помогнеш те те мразят няма как да се спреателиш с тях по добре сппри да им обръщаш внимание и с високо вдигната глава продължи
2
0
хрисии
хрисии
20.09.2012 22:52
сега слушай знам че пиша вече късно и прощавайте че пропускам запетайки и глупостии .. 1. при такива обстоятелства е най-добре да се сприятелиш с тях отиваш при тях и преди те са ти казали нещо почваш да им говориш хубави неща за тях те явно са прости за да ти говорят така и са в детската градина още така че явно нямат много мозък ! ще видиш че работи изпитвала съм такова нещо мен ме обвиняваха в нещо много по сериозно но няма да говоря за себе си сега. Трябва да ставаш все по близка с тях бъди непрестанно с тях говори им . 2. почвай да обиждаш и ти но не тях защото те са малцинство а някое момиченце или момче което не може да се защитава тогава ще спечелиш техният така наречен " респект " . Но накрая вече като си с тях не си мисли че ще станеш истински приятелки с тези момичета не след време ще им писнее и ще почнат пак да те тормозят. така че навреме удари ти първа . всяка от тях трябва да има някакъв проблем . Всички ние си имаме тайни. Просто трябва да откриеш тяхните .. и след това да ги разкриеш да ги окрасиш нз ти си момиче интригата е в кръвта на всички ни :D голяма съм поетка. Но не оставяй да разберат че си ти . Повярвай ми ще се почувстват толкова засрамени , че няма да кажат и една дума за теб до 12 клас . това е най доброто решение хайде успех ако вече не си напуснала училище
0
0
Liliq
Liliq
26.08.2012 20:29
И аз като Цветушка ..
0
0
Цветушка
Цветушка
02.04.2012 17:18
Това няма да се оправи !! Имала съм същият проблем .. преместих се ! Не можйх да изтрая повече .. всеки ден плаках ;x
1
0
веселяк
веселяк
06.03.2012 20:41
Спокойно това ще премине, казвам ти го като човек изпитал подобни неща върху себе си. Но при мен се разви малко по-странно. В началото и аз бях като теб. Имаше няколко личности които само търсеха повод да се заядът с мен, да ме ударят, да ме напсуват. Но дойде един момент в който всичко се обърна. И понеже винаги съм си била малко мъжкарана, а и съм по висока от съучениците си, реших че няма да се оставя. Нито занимавах учителите, нито родителите просто хванах и ме изби на саморазправа. Сбих се и след това аз излязох виновна, но все пак повече никой не се закачи с мен. Не че ги е страх(надявам се)просто разбраха че и аз съм живо същество като тях. Е да натрупах бая черни точки в очите на учителите но нямах повече разправа със съучениците си. Това беше миналата година. Сега съм шести клас и се развивам в сравнително приятна обстановка, въпреки че се превърнах в голяма калпазанка (не като тях де,не тормозя никого) но сега като направя нещо и дойде директора да ми се кара всички се застъпват за мен и винаги излизам чиста. Не ти казвам утре да отидеш с картечница на училище и да си изтрепаш полвината клас, просто намери начин да им покажеш, че и ти си човек. Но недей да се превръщаш в тях за да им се харесаш. Учи, забавлявай се и си гледай живота.
1
0
анонимен
анонимен
21.02.2012 09:28
Виж и аз съм преживяла такова нещо,но от тази година съм в друго училище.Та мисълта ми е...всеки човек трябва да се защитава по някакъв начин независимо какъв е той!
1
0

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: