Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Страх ме е от спорта в училище

Страх ме е от спорта в училище

Страх ме е от спорта в училище
Здравейте. Момиче на 15 години съм. След по-малко от 2 месеца почваме училище и имам проблем, а той е физическото. Изобщо ме няма в спорта. Някак скована съм, не мога да се отпусна. Постоянно си мисля, че ме гледат (понякога е така) и че съм смешна.

Срам ме е най-вече от момчето, което харесвам(в един клас сме) понеже той е много добър във всичко. Знам, че никой не се е родил научен, че не може всички да са добри във всичко, както и че спорта не е силната ми страна.

В бягането съм от последните, скачането - слаба съм и там, не мога да играя баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, просто нищо не мога. Дори не се и опитвам, просто ме е срам да се движа. Много ще съм благодарна, ако някой ми даде съвет как да се справя и да не ми пука.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (9)

Изпрати
Просветена
Просветена
12.08.2016 23:40
Проблема ти е наистина детски,всички комлекси на човека идват от главата. Просто ти явно не си спортен тип,а и човек се изменя няма смисъл да се мъчиш и насилваш изкарвай си бележка за физическото и това е. Аз пък от всички часове най обичах физическо и психология.. но нямах с кого да играя,защото другите ми приятелки са в фейсбук или си праят селфи..;х А колкото до проблема ти недей,не го приемай като проблем,човешко е няма идеални онова момче и той има някаква слаба страна,но когато обичаме някой ни изглежда идеален.
0
0
Физкултирник
Физкултирник
03.07.2015 13:00
Пушете трева за да не ви пука....
1
3
097
097
30.08.2014 15:02
аз съм по същия начин,учениците понякога ми се подиграват че не мога да бия сервиз и т.н...
даже съм си чупила пръста по физическо!!!Не се притеснявай-аз се записах на спорт-народни танци!
много ми помогна да се отпускам по физическо и вече никой не ми се подиграва!!!
2
0
SEX BOMB
SEX BOMB
06.08.2014 17:41
ЛЕЛЕ се едно че аз съм я писала тая история
и от личен опит-запиши се на някой спорт и се отпусни.
На мен така ми помогна че станах най-добрата баскетболистка в даскалото:)
3
0
Ив
Ив
01.08.2014 09:35
И аз преди години имах същия проблем,бях срамежлива, така и не го превъзмогнах. Но сега си мисля, просто забрави за околните; мисли за това което правиш; бъди такава, каквато си; не се старай да се харесаш на някого и не си мисли, че изглеждаш нелепо. И наистина се хвани да тренираш нещо, така ще добиеш самочувствие. Успех!
2
1
Ивана
Ивана
22.07.2014 15:50
Мислила съм за бележка от лекарката, но какво да й кажа? А и не съм сигурна че без причина ще ми даде, по-особена е. Родителите ми не са съгласни да не играя. А ако ми даде бележка, каква оценка ще имам за нормативите, за срока, за годината, ще мина ли без оценка?
3
1
аз
аз
21.07.2014 15:54
Като ученичка имах същия проблем. Като капак на всичкото бях добра ученичка и все гонех стипендия, а с 3 по физическо- не става. :) Та и двата си проблема разреших с бележка от доктора, която ме освобождаваше от физическото (бяха написали корекция в зрението и нещо като нестабилен вестибуларен апарат).
2
0
вил
вил
20.07.2014 14:42
Ако толкова много се притесняваш, запиши се някакъв спорт за 2-3 месеца ще задобрееш и няма да има от какво да тее срам...
3
0
Ники
Ники
19.07.2014 16:29
Здравей, виж няма за какво да се притесняваш, абсолютно никои не е перфектен във всичко.Ти пък си по-добра в нещо друго, което другите не могат.Играй си спокойно физическото, както ти си можеш и да не ти пука.Споко момчетата няма да ти се присмиват, самият аз съм момче и ми е приятно когато някое момиче не се справя с нещо, защото мога да отида да и помогна и да се направя на професор:)Играй си с приятелите, забавлявайте се и хич да не ти пука, тази физкултура не е професионален мач от световното та задължително да трябва да играеш на ниво, тя е просто за раздвижване, разпускане и забавление
5
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: