Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Къде да намеря подходящия-моята половина

Къде да намеря подходящия-моята половина

Къде да намеря подходящия-моята половина
Здравейте,
Незнам дали е верен мита за андрогините- двуполови същества, символ на мъжкото и женското начало, разполовени на две и орисани да се търсят, но и аз се чувствам като част от едно цяло и търся своята половинка ала все не я намирам. Причината?- Почти не останаха свесни момчета, а ако има някой- незнам как да го открия.

Аз съм момиче на 20 години от Северозападна България. Завърших средно образование и първи курс студентка с отличен успех и продължавам да уча. В средното училище момчетата пушеха, момичетата ги гушеха, копираха ги, заедно псуваха, говореха си на „какво ма овца“, „довечера в коя дискотека ще се забавляваме“, а на мене тези думи ми звучаха като, че ще има инквизиция.

Не се сближих, т.е. исках, опитвах, бях внимателна и учтива, както са ме учили в семейството, но не станах близка нито с момичетата, нито с момчетата. Преписваха ми домашните и после не казваха и „здравей“ на улицата. Сега като по- големи (някои студенти вече) липсата на възпитание и ценности е оставила белег върху тях- повечето момчета мислят само за разврат, развлечения, наркомания, безделничество и т.н.

Отвращават ме с държанието си, с поведението си, с мисленето си. Къде са скромните и честни момчета, които имат ценности, цели в живота, мислят за семейство, за деца? Къде е уважението, чистата обич, добротата...? Разбрах, че сме много малко инакомислещите. Мисля си, че съм се родила много късно, че много по-добре бих се вместила в 19, 20 век, когато момичетата са писали писма, стихове, шиели са гоблени. Аз това го мога, но какво от това след като не мога да стоя в задимената кръчма с компанията, да пия, да пуша,да преспивам с когото ми падне и т.н. Отвращавам се от сегашните младежи, който нямат чест, нямат достойнство, нямат ценности, идеали, духовност.

Къде да те намеря? Ти- моята половина, ти, който си мил, нежен, внимателен, умен, жертвоготовен, който да може да ме разбере от един поглед, да е щастлив от едно докосване, да е готов на всичко за любимото момиче. Има ли вече такива момчета, които да мислят за дом, за семейство, за деца, да живеят и да мислят за бъдещето, да могат да носят отговорност, да са готови на всичко за своето семейство.

Ще се радвам, ако ми пише поне едно свесно момче от 20-25 години, по възможност от Северозападна България (Видин, Враца, Монтана и околностите до София), да е българин, да не пие и пуши, най- голямата му мечта да бъде да има семейство, да обича и отгледа децата си, да има идеали, ценности, цели, които да следва, да е способен да обича истински, докрай да го отстоява , да е готов на всичко за любимата си, да има борбен дух, да бъде истински християнин, да е честен, справедлив, жертвен, трудолюбив, да държи на чест и морал, а не да мечтае къде и с кого най-добре да се напие или дрогира или с коя да преспи довечера или утревечер.

Моля пишете ми. Вярвам, че в морето от бездушие има и инакомислещи, там някъде е и моята половина, но трябва да се търсим, за да се намерим, да бъдем едно цяло, защото най- важното в живота не са ежедневните удоволствия, а това да има полза от съществуването ти, да оставиш нещо след себе си.
Моят имейл е: smartmail@mail.bg
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (1)

Изпрати
мъниче
мъниче
07.09.2013 22:03
Мило момиче, за да срещнеш своята половина трябва да се научиш да обичаш. Почни първо от теб, обичай се, обичай птиците, дърветата, морето, слънцето, звездите...враговете си. Половините се наричат "пламък близнак", ще срещнеш своя пламък, когато умееш да обичаш истински. Ще го познаеш веднага, един поглед в очите ще е достатъчен, да запали хиляди огньове в душата ти. Ние носим образа на половината, запечатан някъде в душата ни. Може да се заблудиш със сходен образ, ако постоянно слушаш разума си. Когато го срещнеш ще усетиш истински нежна любов, всяка частичка от него ще обичаш нежно и искрено без скрити помисли. Любовта между пламъци е чиста, нежна, прекрасна - тя ще извади най-доброто от вас. Знай, че това е рядък дар. Впрочем той също ще те познае.
1
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: