Как да си намеря работа в тази държава?

Как да си намеря работа в тази държава?
Здравйте. Искам да ви попитам: Как да се справя с моето положени?
Сигурен съм че не съм единствен в него, но не знам какво да правя. На 21 години съм, завършвам Маркетинг и Мениджмънт и имам диплома средно-специално: Компютърна Графика.

Имам изпити да взимам и да пиша дипломна работа и ми трябват финансови средства за това. Още живея с родителите си и нямам работа. Никои не ме наел до сега и съм имал само 1 интервю. Как да си намеря работа в тази държава! ( От гр. Варна съм). Как да се справя с положението? Много сме зле финансово с семейството и не знам какво да правя вече! Със заем съм за обучението си, едвам смогваме да плащаме сметките и т. н. Моля посъветвайте ме нещо, защото вече не знам на къде да се запътя! [Още подобни истории тук]

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Anna
Anna
04.08.2016 22:22
Намери обяви за работа в София,там имаш по-голям шанс и разбира се трябва да послъжеш малко,че имаш опит.Другата опция е да си намериш работа каква да е за да взимаш някой лев.А тоя мислещия поне да можеш по-ясно да се изразява и да не забравя,че една патка от мислене умряла.
0
1
Мислещ
Мислещ
05.12.2015 10:49
Ще започна с обръщение към теб и към няколкото по-долу коментара чрез сентенцията : "от всяко дърво свирка не става". Това го казвам без да искам да обиждам някой , че е евентуално е незнаещ , а искаш , напротив уважавам всеки интелекта на всеки един..... Казвам това с презумцията че да се случи нещо не става само със знания ,а и с възможност , а в случая твоя и с наивност , която в теб е започнала да се изпарява....Какво искам да кажа ли .... Искам да кажа че в народопсихологията и в исторически план образованието е много ценно нещо и е било достъпно за заможни хора, с времето се случват позитивни неща и света дава възможност на всеки един от нас , до това великолепно явление - да си образован , но в Комунизма, който някой обича, някой не, имаше едно прекрасно нещо наречено РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ (по област , по бройки , по специалности , ПО НЕОБХДИМОСТ) , а сега не .....т.е. висшите заведения се консолидират около търсените специалности и се затриват други , по този начин се появява явлението на огромна конкуренция в една сфера и огромна липса в друга.... В нашата мила родина няма нищо по-вече от Психология, Стопанско Управление , Компютърни науки (със всичките си разновидности : три езика за програмиране, графичен дизайн и т.н.)
От страна на историята и първичното в образованието , достъп до което е имал заможния човек ...Казвам това защото в случая ти липсват финанси да завършиш....Който е нямал пари е пасял овце или наследявал родовия занаят, защото за това се образоваш без пари от дългогодишните практики на поколенията...!!!

Не Вие е виновна държавата уважаеми...., просто сте предприели наглед лесен , нооооо определено трудния (в повечето пъти грешен път) , както правят между другото около 90% от висшистите в днешно време , защото лесното Вие е 4 години , но после следват 50години работа по това което казвате специалност....
Единственото нещо което трябва да проявите е , както казах по -горе НАИВНОСТ .... няма нация в момента да дава по-вече знание на един спрямо друг, просто така, заради лоши финанси в семейството.....трябва да изпъкнеш първо , което не става с жалене по медиите , а с НАИВНОСТ.... работа , липсва на удоволствие за пестене , работа , учене , работа , учене......

п.п. Ако беше заварчик, шлосер,готвач , не във Варна , ами във всяко населено място с над 500 души население щеше да си намериш работа...... СЪДБА !!!
1
1
аз
аз
30.09.2015 21:20
Аз съм на 31 от Варна, имам и дете и вече 4 кредита. Висшист съм и от 2 години във "прекрасна" Варна не мога да си намеря работа.
1. има огромна конкуренция
2. търсят млади хора
Какво да ти кажа,момче, млад си, с хубава специалност и най-хубавото е,че явно за разлика от своите връстници си отговорен. Не се отчайвай, а бъди агресивен и по-напорист иначе няма да можеш да оцелееш :-((
3
0
крима
крима
13.07.2015 18:08
Ела в русе има работа веднага почваш рАбота
0
1
гост
гост
10.07.2015 13:24
Въпрос на желание е. От Варна си , голям град с много възможности , аз съм от малък град, където има 130-150 свободни работни места за областта и все пак си намерих работа на 18 гонини , само с средно образование. Има ли желание винаги ще намериш работа, не е проблема в държавата , в гражданите ,манталитета и ценностната система е!!!
4
3
Аз
Аз
30.09.2015 21:14
Ти знаеш ли във Варна изобщо как се намира работа, а какви са цените, а заплатите!!!! За едно работно място има над 200 кандидата.
2
0
alfons
alfons
26.07.2015 09:38
Да братле така е


, който търси той намира!!!
2
1
Владислав
Владислав
05.07.2015 10:05
Или вън от бг ,или стискаш зъби и бачкаш квото и да е тука.Трудно ще си намериш работа по специалноста.
5
0
Йорданов
Йорданов
03.07.2015 17:57
Нищо чудно че нямаш работа...Дори поста си си написал неграмотно..
7
3