Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Как да си намеря работа в тази държава?

Как да си намеря работа в тази държава?

Как да си намеря работа в тази държава?
Здравйте. Искам да ви попитам: Как да се справя с моето положени?
Сигурен съм че не съм единствен в него, но не знам какво да правя. На 21 години съм, завършвам Маркетинг и Мениджмънт и имам диплома средно-специално: Компютърна Графика.

Имам изпити да взимам и да пиша дипломна работа и ми трябват финансови средства за това. Още живея с родителите си и нямам работа. Никои не ме наел до сега и съм имал само 1 интервю. Как да си намеря работа в тази държава! ( От гр. Варна съм). Как да се справя с положението? Много сме зле финансово с семейството и не знам какво да правя вече! Със заем съм за обучението си, едвам смогваме да плащаме сметките и т. н. Моля посъветвайте ме нещо, защото вече не знам на къде да се запътя!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (18)

Изпрати
Anna
Anna
04.08.2016 22:22
Намери обяви за работа в София,там имаш по-голям шанс и разбира се трябва да послъжеш малко,че имаш опит.Другата опция е да си намериш работа каква да е за да взимаш някой лев.А тоя мислещия поне да можеш по-ясно да се изразява и да не забравя,че една патка от мислене умряла.
0
1
Мислещ
Мислещ
05.12.2015 10:49
Ще започна с обръщение към теб и към няколкото по-долу коментара чрез сентенцията : "от всяко дърво свирка не става". Това го казвам без да искам да обиждам някой , че е евентуално е незнаещ , а искаш , напротив уважавам всеки интелекта на всеки един..... Казвам това с презумцията че да се случи нещо не става само със знания ,а и с възможност , а в случая твоя и с наивност , която в теб е започнала да се изпарява....Какво искам да кажа ли .... Искам да кажа че в народопсихологията и в исторически план образованието е много ценно нещо и е било достъпно за заможни хора, с времето се случват позитивни неща и света дава възможност на всеки един от нас , до това великолепно явление - да си образован , но в Комунизма, който някой обича, някой не, имаше едно прекрасно нещо наречено РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ (по област , по бройки , по специалности , ПО НЕОБХДИМОСТ) , а сега не .....т.е. висшите заведения се консолидират около търсените специалности и се затриват други , по този начин се появява явлението на огромна конкуренция в една сфера и огромна липса в друга.... В нашата мила родина няма нищо по-вече от Психология, Стопанско Управление , Компютърни науки (със всичките си разновидности : три езика за програмиране, графичен дизайн и т.н.)
От страна на историята и първичното в образованието , достъп до което е имал заможния човек ...Казвам това защото в случая ти липсват финанси да завършиш....Който е нямал пари е пасял овце или наследявал родовия занаят, защото за това се образоваш без пари от дългогодишните практики на поколенията...!!!

Не Вие е виновна държавата уважаеми...., просто сте предприели наглед лесен , нооооо определено трудния (в повечето пъти грешен път) , както правят между другото около 90% от висшистите в днешно време , защото лесното Вие е 4 години , но после следват 50години работа по това което казвате специалност....
Единственото нещо което трябва да проявите е , както казах по -горе НАИВНОСТ .... няма нация в момента да дава по-вече знание на един спрямо друг, просто така, заради лоши финанси в семейството.....трябва да изпъкнеш първо , което не става с жалене по медиите , а с НАИВНОСТ.... работа , липсва на удоволствие за пестене , работа , учене , работа , учене......

п.п. Ако беше заварчик, шлосер,готвач , не във Варна , ами във всяко населено място с над 500 души население щеше да си намериш работа...... СЪДБА !!!
1
1
аз
аз
30.09.2015 21:20
Аз съм на 31 от Варна, имам и дете и вече 4 кредита. Висшист съм и от 2 години във "прекрасна" Варна не мога да си намеря работа.
1. има огромна конкуренция
2. търсят млади хора
Какво да ти кажа,момче, млад си, с хубава специалност и най-хубавото е,че явно за разлика от своите връстници си отговорен. Не се отчайвай, а бъди агресивен и по-напорист иначе няма да можеш да оцелееш :-((
3
0
крима
крима
13.07.2015 18:08
Ела в русе има работа веднага почваш рАбота
0
1
гост
гост
10.07.2015 13:24
Въпрос на желание е. От Варна си , голям град с много възможности , аз съм от малък град, където има 130-150 свободни работни места за областта и все пак си намерих работа на 18 гонини , само с средно образование. Има ли желание винаги ще намериш работа, не е проблема в държавата , в гражданите ,манталитета и ценностната система е!!!
4
3
Аз
Аз
30.09.2015 21:14
Ти знаеш ли във Варна изобщо как се намира работа, а какви са цените, а заплатите!!!! За едно работно място има над 200 кандидата.
2
0
alfons
alfons
26.07.2015 09:38
Да братле така е


, който търси той намира!!!
2
1
Владислав
Владислав
05.07.2015 10:05
Или вън от бг ,или стискаш зъби и бачкаш квото и да е тука.Трудно ще си намериш работа по специалноста.
5
0
Йорданов
Йорданов
03.07.2015 17:57
Нищо чудно че нямаш работа...Дори поста си си написал неграмотно..
7
3
Албена
Албена
03.07.2015 15:03
Абе айде не се жалвай моля! Ти каква работа искаш да имаш на 21 години?! Сигурно директор! Щом ти трябват пари ще започнеш каквато и да е работа!Моят племенник е на 22 години и е трета година във ВУЗ. На него също му трябват пари и затова работи момчето като сервитьор за да може да си плаща наема и личните разходи, за да облекчи родителите си! Така, че работа за младите хора има, ама не ви се работи! Ти във Варна като не можеш да си намериш работа като сервитьор или барман за да се издържаш докато учиш, че къде ще намериш?! Айде не ми се слушат вечно оплакващи се мързеливци като тебе !!!
7
3
Mama
Mama
29.06.2015 12:56
Не слушайте другите- сама ще ви пречат. Потърсете програма за работа извън мястото, където не ви върви. В Европейския съюз сме. Успех!
2
1
Неве
Неве
29.06.2015 00:01
Ами научи се да пишеш и предвид специалността, която завършваш може и да те наемат някъде на работа.
4
1
мол
мол
29.06.2015 00:06
Потресена съм колко неграмотници съществуват,които се бият в гърдите,че са завършили и изискват високи постове,а после се оплакват неграмотно по форумите.
5
3

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: