Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Как да изберем правилната за нас половинка

Как да изберем правилната за нас половинка

Как да изберем правилната за нас половинка
Не казвам, че ще дам единствения и пълен отговор на въпроса, но бих искал да споделя моя опит и истината до която стигнах за себе си.

Всички имаме нужда от жена, която да ни обича, да се грижи за нас, да бъде мила и забавна. Но всеки един от нас е изключително индивидуален в своите нужди и потребности. Всеки един от нас е малко луд по свое му. Именно онзи лудия, индивида в нас има нужда и от още нещо, нещо не по малко значимо от милата и любяща жена. Аз например имам нужда от жена която, когато ме види в 1:00 часа през нощта да чета книга, да направи един чай за двама ни, знаейки, че моя го пия без захар и да седне до мен, просто ей така без да ме пита какво ми е. Имам нуждата от жена, която когато ме види загрижен да не задава въпроси, така не се чувствам добре, аз съм мъж това ме унижава.

Вижте брат ми не е такъв, той има нужда тя да седне до него да го попита как е, да го прегърне и да си поплаче с него, след това като им олекне, да решат проблема заедно. Аз мога да го реша и сам, моята жена бих искал да остане в страни от проблемите ми, не искам да я тревожа. Аз съм мъжът, не тиранинът, а мъжът с главно „М”. Но и аз , като всички останали, бягайки от една любов и увлечен от „истинската” пропуснах да забележа, че се събирам със жена, която има нужда да дава, да дава толкова много, колкото аз се оказа, че не съм способен да понеса.

И сега какво, кой беше виновен! Та ние бяхме пред развод! Тя намери това което търсят всички жени, аз намерих това което търсят всички мъже, а сме пред развод! Защо? Кое уби любовта?

Не приемайте причината, който дадох за нейната загриженост, като единствена и основна, с нея исках да олицетворя странностите на индивида и неговите конкретни нужди. И как когато те не са удовлетворени, започваме да губим любовта. Кой би отказал грижата на любимия човек – странно е нали? Ами странно е да, но това е моята странност не вашата, няма да ме разберете, не очаквам това от вас. Вас искам да провокирам да потърсите вашата лудост, каква точно е тя, какво бихте или не бихте понесли.

До тези отговори обаче се стига много трудно. Докато сте сами си мислите че имате нужда само от милата и лютяща жена и че тези дреболии на вас няма да ви пречат, та нали все още не знаете, кои са точно тези дреболии, как да знаете че ще ви пречат! ? Мислите си че ще правите компромиси, нали я обичате! ? . Но бих искал да ви кажа нещо и за компромисите. Ако се уловите, че този компромис който правите, ви тежи - спрете! Компромиса, който ще направите за вашето момиче, няма да го чувствате като товар, нали тя ще е също толкова луда като вас! ?

Повечето от вас сега ще кажат глупости, дреболии, компромиси, че къде ги няма, а и какво лудо има в мен, аз съм толкова обикновен, стига ми само да ме обича! Никой не е обикновен и за колкото по нормален се мислите, толкова повече имате да учите за себе си и толкова по лесно ще сгрешите в избора си, не си позволявайте лукса да разберете това по моя начин.

Моя съвет е останете сами със себе си, разберете каква е вашата лудост и в кой точно спектакъл играете! Накарайте разума си да млъкне и оставете душата ви да говори, забравете за миг за принципите и правилата, те така или иначе никога не спират да мърморят и да ви дават „правилните” съвети, опитайте се да погледнете отвъд тях, защото именно там се крият вашите отговори. Ако все още не сте срещнали вашето момиче, просто имайте търпение, най вероятно ще се появи на най - неочакваното място! А може би вече сте го срещнали? Да, да, точно тя, момичето с което така странно си допаднахте още от първия поглед, а после ви се струваше че винаги сте се познавали, вие завършвахте изреченията и, а тя ви говореше без думи? . . . но тогава тя. . . но вие. . . Сложно беше нали и остана в миналото, но вие все още я помните? !

. . .

Срещата на двама еднакво луди е един огромен взрив от емоции и чувства, толкова мощен и силен, че ние на бегом се скриваме от него и упорито започваме да търсим нещо друго, па макар и грешно, само и само да се приютим на тихо и спокойно място. Защо правим това ли? Ами защото всеки по силен и емоционален момент, който ни носи повече адреналин от обичайните срещи и ситуации ни изважда от зоната на комфорт. Повечето от нас така силно се вкопчват в спокойно течащите води, че за нищо на света не биха навлезли в бурния океан дори да знаят, че там се намират вълните на щастието.

Ако някога това ви се е случвало или го преживеете в бъдеще, бъдете сигурни, дори да не сте успели да намерите лудия във вас, тя вашата луда ви е намерила – не я оставяйте да си отиди – Тя е! Никоя друга жена не би могла да ви причина този емоционален шок, ако не е част от вашия спектакъл! Не бягайте от главната роля във вашия спектакъл, като изберете второстепенната в чуждия! В чуждия спектакъл щастие няма, там то е само привидно и временно!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (10)

Изпрати
ana
ana
30.11.2015 23:01
Absolutno viarno!
0
0
лина
лина
11.10.2015 14:22
Страхотна статия, малко са хората който мислят по този начин и е много мъчително да срещнеш този човек, с твоята лудост, да се разпознаете в тълпата и да си отиде..макар и да знае че това се случва ведъж!
0
0
Ина
Ина
20.11.2014 08:17
Мисля,че и това момиче не е твоят човек
2
0
Стефи
Стефи
04.10.2014 00:35
Драги господине разбираме ви доста добре,но не е било нужно да пишете толкова дълго едно и също като е могло да кажете с две думи това че жената която така дълбоко ви е обичала ,и всеотдайно ви е давала толкова много което вие респективно не сте оценявал и заслужавал,просто ви е омръзнала и ви е скимнало да търсите нови по игриви лудетини от скука,бих казала че не жена ви има проблем а вие който се смятате мъж с главно ,,М,, ако беше главно Мто нямаше да зяпате в чуждите дворове че тревата там е зелена а щяхте да направите и вашата зелена.Доколкото става ясно жена ви няма някакав сериозен дефект така че с откровен разговор , добро желание и обич равновесие се намира.Но вие явно сте игоист, и безотговорен глезльо който си обича да си измисля разни филосифски истории за да си ходи от цвят на цвят,и новата ще ви омразне,но поне сте нсправили услуга на жена си да се оттърве от вас.
8
3
petrov_
petrov_
03.09.2014 11:23
Когато тя ви изневери, кого съдите нея!? А някой пита ли се защо тя ми изневери, къде сгреших аз? Сложно е да потърсиш вината в себе си и да намериш отговори някъде зад повърхностното. Затова и не се учудвам, че повечето от вас са забелязали само и единствено личната история, която всъщност е литературен образ и има своята конкретна цел! Надявам се че все пак има и други освен дРога, които са уловили смисъла на статията.
4
1
Ая
Ая
02.09.2014 15:15
Загуби това,което имаш и ще те питам аз тогава.Сегашното ти положение ще се превърне в ъвоя мечта
2
1
дР
дР
02.09.2014 00:30
Та нали затова хората са различни, да имат различни гледни точки, обаче вие хора, коментиращите, ако можехте да се погледнете отстрани едно с едно не ви е правилно мисленето!! От мен БРАВО, такива статии искам да чета! Продължавай да пишеш, харесва ми как разсъждаваш, жалко, че хората тук си затварят очите! :)
5
3
Даниела
Даниела
20.12.2014 23:22
Прав си браво на момчето рядко се намират статии като тази още по малко от мъже само напред подкрепям ви момчета :)
0
0
Л.Пловдив
Л.Пловдив
01.09.2014 13:17
И аз тази жена я чакам вече няколко години...на 22 съм и никога не съм имал..ама ние мъжете какво сме виновни,че всички жени в момента са материалистки и използвачки.
5
5
Сани
Сани
03.09.2014 18:57
Не е хубаво да поставяш всички под един знаменател.По тази логика аз бих могла да кажа че всички мъже търсят само секс или са мамини синчета а не е така :)
3
2
тиква
тиква
01.09.2014 13:02
та спектакли та съвети дава момчето , гонят ме мамо на бял кон
1
1
аре метла въздухари
аре метла въздухари
01.09.2014 13:00
според мен ти си пълна путка цялата тая драсканица можеше да я изпишеш с 2 3 реда но ти предпочиташ да напишеш сумати заявъртулки само и само не истината та много лубов му давали та не бил готов да я понесе глупости на търкалета от един недодялан и непораснал смешник , най вероятно не си последния путио които не е готов да стигне до края и не ти стиска да приемеш тая жена никой не отхвърля жена която ти дава прекалено мн любов това може само некой глупак без капка опит да то говори може би не казваш цялата истина прекалено неточно и повърхностно описа ситуацията , един ден когато ти писне от посредствени путки (лудетини) и си по зрял най вероятно ще търсиш такава жена ама тя ше си е намерила точния ебач а ти ще ядеш тръвцето и ще ги търсиш ,, лудетините,, на върха на некой чеп
2
6
Христина
Христина
02.03.2015 09:11
Задушаващо е да се дава много любов.Много селско изказване,пропито с много злоба сигурно защото и вашият съпруг ви кръшка.Не си мисли,че като переш,чистиш,готвиш и казваш колко много обичаш-нещата са наред.Явно не можеш да разбереш написаното от автора,защото си ограничена.
0
0

Рейтинг

4.8
Общо гласували: 6
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: