Ezine.bg»Споделени Истории»Пороци»Излъгах родителите ми и всеки ден живея с тази лъжа

Излъгах родителите ми и всеки ден живея с тази лъжа

Излъгах родителите ми и всеки ден живея с тази лъжа
Здравейте! Реших да остана анонимна без да казвам откъде съм на колко съм как се казвам и прочие! Просто искам да споделя един мой проблем, който страшно много ми пречи да живея нормално! Попринцип съм човек, който мрази лъжите и никога досега не си позволявах да лъжа моето семейство! Абсолютно всичко им споделях!

Обаче през 2015г. беше време да съм студентка и оттам започнаха проблемите! Баща ми много искаше аз да се занимавам с езици, докато аз самата си бях харесала съвсем друга специалност! Скарахме се и тъй като той никога не изслушва моето мнение и не се интересува аз какво мисля и чувствам се наложи насила да запиша нещо, което не искам да уча! И както знаете насила хубост не става!

Още първият семестър бях много зле защото учех без желание и страшно труден език - китайски! Не можех да си взимам изпитите по китайски тъй като нищо не разбирах защото просто не исках да го уча! И трябваше да взема много сериозно решение касаещо отношението ми със моите родители! Без те да знаят аз записах това, което още в началото исках! Много ми тежи на съвестта тъй като аз никога досега не ги бях лъгала и те в момента си мислят, че уча китайски, а аз уча руски език!

Знам, че след като разберат за тази лъжа вече 3 г. почти сигурно няма да ми проговорят или направо ще спрат контакти с мен! Да разбирам ги аз наистина това заслужавам! Всеки ден живея с тази лъжа и всеки ден все повече ми натежава! Аз много ги обичам и не искам да си забравим телефоните заради тази лъжа!

Моля Ви помогнете ми със съвети как да си спася отношението с родителите ми! Имам нужда от съвети! Знам, че го заслужавам и че аз съм виновна но ако и те ме бяха изслушали какво искам да уча още в началото това нямаше сега да се случва! Благодаря предварително!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Пламена M.
Пламена M.
22.01.2018 17:10
Ти си в пълното право да учиш каквото Ти искаш. Смятам, че след като им обясниш, ще те разберат. А дори да реагират остро - остави ги и ще свикнат с мисълта. Нали все пак идеята е да учиш нещо - ти не си се отказала, следваш сърцето си - всеки родител е щастлив, когато детето му следва целите си и се справя в живота си добре. И в крайна сметка - ти си пълнолетна, можеш да правиш каквото си искаш.
6
0
Стан Ой
Стан Ой
17.01.2018 17:29
Не се чувствай виновна за избора си. Постъпила си правилно, като си избрала специалност, която ти носи удоволствие и те кара да се чувстваш пълноценно. Просто трябва да споделиш с родителите си какви са доводите, довели до решението ти. Едва ли ще реагират толкова остро, колкото ти се струва. Но дори и да не го направиш, не мисли за лъжата и продължи напред. Според мен проблемът ти не е чак такава голяма драма и не бива да се тревожиш.
5
0
Потребител#192998
Човек трябва да учи и работи това, което му носи удоволствие. Ако не се чувства добре с професията си, няма да е мотивиран в работата си и пак няма да му носи пари. Това може да кажеш на родителите си.
5
0

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: