Пуша от 6-ти клас и не мога да спра!

Пуша от 6-ти клас и не мога да спра!
Здравейте! ! ! !

Аз съм поредният човек, който се остави да бъда захвърлен в тъмницата на никотина! Казвам се Янита и съм почти на 20!

Всичко започна в 6-ти клас, когато се преместих в друго училище, защото родителите ми не харесваха особено училището, в което учих. Много се притеснявах дали ще успея да се впиша там. Притесненията ми бяха напразни, защото веднага успях да се сприятеля с 3 момичета от новия ми клас! Бях много щастлива. Успехът ми беше отличен, имах и приятелки. На практика нищо не ми липсваше.

Един ден се събрахме у една от приятелките ми след училище. Ядохме някакви солети и гледахме някакъв сериал. Изведнъж тази моя приятелка извади пакет цигари и предложи да пробваме да пушим. Без да се замисляме особено се съгласихме. И така започнавсичко. Всеки ден след училище пушихме по 1-2 цигари в парка до нас. Мислехме го за бунтарско и не ни пукаше за здравето ни.

През лятото, когато нямахме уроци и по цял ден бяхме заедно стигнахме до 4-5 цигари на ден. Лятото свърши и дойде седми клас. Тогава направо не издържахме през часовете и нямахме търпение да свърши училището за да запалим. Мисля, че тогава вече започнахме да пушим по около 10 цигари на ден. . .

В началото на втори срок родителите на една от тогавашните ми приятелки я хванаха да пуши и я принудиха да спре цигарите и да движи с нас и дори я преместиха в друго училище. Остапахме 3-те. Тогава вече осъзнах зависимостта си, но все пак не ми пукаше особено и все още го смятах за готино!

Пристрастеността ни се задълбочаваше. Стигна се в положение, в което дори започнахме да пушим в тоалетните. Една седмица през април отссътвах, защо се бях разболяла. Тогава една от чистачки беше хванала двете ми приятелки да пушат в тоалетната. Беше станал голям скандал.

Наказаха ги с предупреждение. Те не ме издадоха, че и аз пуша. Така и двете бяха принудени от родителите си да спрат да пушат и да се виждат. Така приятелството ни се разпадна. И само аз от 4-те продъжшх да пуша. През лятото след седми клас направих първият си опит да спра. Издържах само 4 дена без цигари.

Дойде 8-ми клас! Тъй като успехът ми бе спаднал в седми клас не успях да влезна в никое престижно училище. Бях мн депресирана, защото всичките ми бивши приятелки влезнаха в езикови и математичски. . . Успехт ми стигна само за икономическия техникум. Там половината момичета в класа бяха в моето положение с разликата, че те дори не са се и опитвали да спрат.

Сприятелих се с тях. До училището имаше алея и на всяко междучасие сядахме на пейки за по цигара-2. . . Тоест докато бях на чулище пуших по 7-10 цигари на ден и още толкова след училище, което прави почти кутия на ден.

През лятото след осми клас направих втори опит да спра и издържах цяло лято, но когато училището почна пак се поддадох. В 9-ти клас осъзнах, че не мога да се боря с това и се отказах да се опитвам. В 12-ти клас вече пуших 2 кутии на ден. И до днес пуша по толкова, въпреки че имам нужда от повече.

В момента съм студентка и уча мн, за да имам добро бъдеще и част от него е да нямам пороци!
Зъбите ми са жълто-кафяви, има суха кожа и кръгове под очите! Неперкъснато кашлям!

Осъзнавам, че имам нужда от помощ и съвет! Как да спра? [Още подобни истории тук]

Рейтинг

4.2
Общо 5 гласували
5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Анонимен
Анонимен
29.07.2018 06:35
аз съм на 59 години. пуша, но не много. мога да споделя нещо. до 8- и клас бяхме съученици с едно момиче, което тренираше художествена гимнастика, модна тогава. тя пушеше от 5- и клас! и то цигари слънце без филтър. казваше, че много и помагат. през голямото междучасие бягаше до един блок и там пушеше с някои момчета. имам един спомен, от едно лято, след завършване на 7- и клас, на плажа, компания. тя изпуши един пакет стюардеса. бяха много силни. в интерес на истината, тази жена е още жива, още си пуши, но не много и не изглежда добре.
0
0
Мирослав
Мирослав
14.03.2016 20:37
Брат ми има същият проблем просто кажи край и се откажи веднъж завинаги
0
0
STAN
STAN
21.07.2015 01:30
otidi na terapevt
1
0
Таня
Таня
13.05.2015 19:35
Прочети книгата на Алън Кар - "Не пуша вече". Има я в гугъл в pdf формат. Много мои приятели отказаха цигарите с нея, някои от които вече от около година, а бяха почти заклети пушачи. Успех! :)
6
0
dragieva
dragieva
10.08.2014 01:00
Моята история е доста сходна с твоята , дори да не кажа същата и аз ги имах тези приятелки, и аз почнах с 1-2 и накрая с 2 кутии .Аз пробвах всичко лепенки,прахчета , дъвки и още куб измишльотини измислени в 21 век.Но нищо не помага , по някога имам чувството ,че пуша по навик,но ако нямам цигара откачам!Дори не мога да ги намаля ... Аз също съм студент и почти всички джобни ми отиват за цигари . Според мен всичко е в главите ни , предполагам ,че като не мислиш за цигари -не ти се пуши .Моя съвет е няколко дни да се усамотиш или пък да излизаш с хора който не пушат :)
0
0
Силвия
Силвия
25.07.2014 17:23
Просто не се поддавай ! Кажи си, че това не е по-важно от здравето ти и, че само ти причинява болести ! :)) ... Кажи си ''КРАЙ'' и ги спри !!! Кажи си, че си по-силна от желанието си ! ;33
2
0
.
.
22.01.2014 00:56
Ами аз както пуших почти година и половина (бях 9 клас тогава) и нашите като ме разбраха малко ми се скараха но аз продъжавах да пуша и след около месец - два незнам какво ми стана но изведнъж ги спрях просто си казах че повече няма да пуша.
0
0