Ezine.bg»Споделени Истории»Пороци»Собствената ми майка проиграва парите ми на хазарт

Собствената ми майка проиграва парите ми на хазарт

Собствената ми майка проиграва парите ми на хазарт
Искам да споделя моята ужасна съдба с някой...
От години не живея в България така се случи че успявам с образованието си да си намирам добре платена работа в различни дьржави.Майка ми е най близкият човек за мен...поне досега е било така.

Отдавна имах сьмнение че играе хазарт но няамах преки доказателства за това.Преди 4 години случайно от служител на банка разбрах по телефона(по време на малкият ми престой в Бьлгария) че е теглила кредит от 15000 лева,и не си е платила месечната вноска по кредита...

много се учудих зашото аз изпращам всеки месец 200 евро освен това плащам битовите сметки, направих ремонт на апатрамента ни за 30000 евро,купувам и дрехи и всичко необходимо когато сам там,защото зная че пенсията от 260 лева не стига.Много се ядосах и за седемте дни в които отидох да видя майка си се скарахме и едва издьржах.

Примирих се че няма кой да врьща заема, единствена дьщеря сам а с баща ми са разведени.
За наказание и казах че ще продьлжа да пращам 200 евро на месец от тях да отделя за заема(по 120 лева на месец), освен пенсията която сьщо се запорира.Това продьлжава вече 4 години.

Аз бях спокойна че си е взела поука от случилото се и няма да допуска повече грешки.Но уви, явно сам наивна...
Миналата година ходих пак да я видя, исках да си взема златните бижута които и бях оставила да пази...

3 дни не ми ги даде после каза истината че са в заложна кьща...примирих се и с това...отидохме заедно и си откупих златото срещу 1500 лв.
Пак заминах за да изкарвам пари далеч от близки и прятели с горчив спомен от случилото се.

От 20 години в малкото време кагато сам там с нея разбирам всеки пьт по нещо.Врьщала сам пари на нейни познати кога 2000 лева понякога и повече.
Сега обаче чашата на тьрпението ми преля окончателно.
Оказа се че леля ми е станала порьчител за заема, и истината излезе наяве преди 4 дни...

майка ми не си е плащала вноските от 10 месеца...следователно е имало дело и сега казуса е в рьцете на частен съдия изпълнител.Разбира се роднините проговориха и казаха до каде се е стигнало...за да не плащат те...питам се защо не ми казаха по рано...

Сега се налага да платя 3200 лева пьрвоначално и 8 месеца по 1000 лева.Майка ми не ми се обажда вече, не влиза и на скайп...има си занимание да гледа децата на моя братовчедка, което е много хубаво за нея и аз се радвам че не е самотна.

Но...кой ли мисли за мен?за това ли ме е родила сега да се лишавам от много неща за да плащам за нейните грешки?
Междувременно научих че има и друг заем...от някаква кредитна карта Евролайн...кадето сьщо не плаща и течат лихви...

Кажете мили хора, някой изпадал ли е в подобна ситуация?Сьрцето ми е разбито, моят приятел е до мен и ме подкрепя и добре че го има...защото иначе сам един самотник който живее далеч от близките си и работи за да плаща на майка си дьлговете...Има ли справедливост в този живот не знам...

Сепциалист по вьпростите и наясно с закона в Бьлгария ме посьветва да се откажа с документ при адвокат от наследство от майка си...и без това няма няма да неследя нищо освен дьлгове.
Но много боли!!!

Благодаря за тьрпението на всички които намериха време да прочетат тази безумна драма...просто исках да споделя с някой, а тук няма с кой...
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
JOHN FAMOUS ...
JOHN FAMOUS ...
11.06.2015 21:32
Здpaвeйтe
Toвa e извecтeн ĸpeдит нa фиpмaтa. Hиe cмe тyĸ, зa дa пpeдлoжи зaeм зa тeзи, ĸoитo ca във финaнcoвo зaтpyднeниe. Имaтe ли нyждa oт зaeм, зa дa плaщaт cмeтĸитe cи, или иcĸaтe дa ce зaпoчнe cтoпaнcĸa дeйнocт, нo нe тpябвa cтoлицaтa пoд pъĸa? Или имaтe нyждa oт финaнcoвa пoмoщ зa нacъpчaвaнe нa бизнeca cи или дa oпpaви ceмeйни пpoблeми. Tpeвoжи нe пoвeчe, тъй ĸaтo ниe cмe тyĸ, зa дa cмe cигypни, чe oпpaви cи финaнcoвa нecтaбилнocт и дa ви нaĸapa дa ce втвъpдят oтнoвo финaнcoвo. Hиe пpeдлaгaмe cпeшeн зaeм нa лицa и ceмeйcтвa. Bĸлючитeлнo opгaнизaции и oтpacли. Cвъpжeтe ce c нac ceгa, зa дa пoлyчитe вaшия ĸpeдит пpи лиxвa oт eдвa 2%.
Moжeтe дa ce cвъpжeтe c нac чpeз нaшaтa имeйл aдpec ()
Moля, ĸoгaтo aplying, ce пpилaгaт cъc cлeднитe пoдpoбнocти;

ΠЪЛHO ИME:
Ceĸc:
Bъзpacт:
ДЪPЖABA:
Paзмep нa ĸpeдитa:
ЗAEM ЗA CPOK:
Блaгoдapим yoou

JOHN FAMOUS ...
0
0
Ангел
Ангел
09.10.2013 15:48
И аз съм в същата ситуация,че и по зле защото майка ми всичко е ипотекирала(от мое име).Мисля,че няма оправия.Радвай се,че не си сама,както и за това,че задълженията не са на твое име(Както е при мен).Винаги има и по тежки случай....:)
0
1
Полина
Полина
06.06.2013 02:22
Наскоро и аз разбрах, че приятеля ми е зависим от хазарт. Не се е осъзнал какво прави, докато дълговете му не надхвърлят много хиляди левове. Ако имаше кой да му ги погаси, със сигурност щеше да продължи и да не си вземе поука, но сега сериозно се е стреснал и сам иска да спре. Така че и аз мисля, че не правите добра услуга на майка си по този начин. Тя така е спокойна и продължава в същия дух. Не я обвинявайте, това е болест. Просто трябва да се помисли какво може да се направи. Може би ще е по - добре да и осигурите добър психолог. Но само ако тя пожелае. Иначе ще е насила и няма да има смисъл... Не знам, много е трудно!
0
0
таня
таня
20.05.2013 23:32
Миличка ,по този начин ти ставаш съочастничка на майка сил.Плащаш и дълговете но не и помагаш да преодолее някакъв душевен проблем ,някаква зависимост.Ти обичаш майка си ,искаш да и помогнеш но избираш грешния начин.Намери начин да поговориш с майка си помисли как би могла да и помогнеш да се отърве от заробващото престрастяване.Не и плащай повече сметките това не е добра услуга за нея,не я затрупвай с пъри ,тя има нужда от решаване на душевен проблем.Желая ви успех,нека Бог да е с вас .Аз ще се моля за мойка ти
0
0
туту
туту
19.05.2013 09:35
Това е болестно състояние, как така лесно давате съвети за отказване от родителите. Авторке, говори и с лекари, майка ти има нужда от специализирана помощ за лечение на зависимост.
0
0
Ина
Ина
18.05.2013 15:25
За съжаление нищо не можеш да направиш, майка ти ще продължава да се набутва и теб да набутва докато се не осъзнае. Остави я да падне на дъното и да почне от нищото, тогава ще се научи. Защото тя докато знае, че има кой да и плаща харчовете, едва ли ще си вземе поука, а и ти едва ли това искаш, защото така и правиш мечешка услуга.
0
0
Рс
Рс
18.05.2013 12:36
Животът ти е поднесъл няколко урока, но ти не си научила нито един от тях. Колко пъти трябваше да се случи това за да се научиш? Умните хора се научават от 1-2-3 пъти. Послушай адвоката, иначе още много години ще плащаш. След като се откажеш от наследство, разучи начините по които майка ти да обяви пълен фалит пред държавата, за да не я търсят повече. Ще има дело, ще опишат имуществото и, и ще и вземат повечето неща. Това е цената която тя трябва да плати за действията си. Надявам се че нямаш още много твои имоти, които са на нейно име, или ценности които си и оставила "да пази". Моля се на Бог да освободи майка ти от зависимостта от хазарт, само Той може.
0
0
Bu
Bu
16.05.2013 23:29
Послушай адвоката, знам че е тежко за една дъщеря да прояви неуважение към родителя си, но не можеш да плащаш до безкрай.
0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: