Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Приятелят ми иска бебе, но аз не съм готова

Приятелят ми иска бебе, но аз не съм готова

Приятелят ми иска бебе, но аз не съм готова
Аз съм момиче на 19 год. от София. и имам връзка с приятеля ми от 3 години. Той е на 26 и е доказал безкористтната си обич към мен не веднъж. Даже наскоро осъзнах че в него откривам и бащината закрила, която ми е липсвала (аз не познавам биологичният си баща, а доскоро живеех този с когото отраснах).

Едва изтърпях да стана пълнолетна и избягах от родителите си, които се държаха мн. лошо и унизително с мен, а и по всякакъв начин спираха връзката ми с него. На Никулден вече живеехме при родителите му, а наскоро те ни купиха страхотен 2 стаен апартамент, които ремонтираме, тъй като родителите му видяха, че връзката ни наистина е сериозна, а не някоя детинщина, имайки напредвид мойте години.

Аз съм адски щастлива и не мога да се нарадвам на новият си спокоен живот! ! В последно време обаче приятелят ми ми говори за създаване на семейство и то от трима! ! ! Иска да правим любов без да се пазим и аз го разбирам все пак всеки иска това, аз също много и напоследък се улавям ,че мисля за това постоянно.

Но малко се тревожа как ще го приемат всички, ако стане наистина, дали ще се справим (финансово не сме зле, неговите родители са напълно зад нас, въпреки че моите не ме и поглеждат вече ) Аз вътрешно наистина го искам и се чувствам доста по зряла от връстниците си, не обичам дискотеките и купоните.

Нагледах им се (а и нямам мн. време тъй като работя вече ) и след трудният живот, който имах, съм отговорна (отгледах второто си братче така че съм на ти" с детските работи ) Но все пак искам съвет : как да постъпя?

Ако му кажа, че искам да изчакам, че ме е страх, че ще ме разбере погрешно понеже е мн. чуствителен на тази тема. а след като ми го каза директно, мн. го иска (все пак сме си първите и той мн държи на мен )

Дайте ми обективен и искрен съвет! ! ! благодаря :


Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (15)

Изпрати
Аз
Аз
16.09.2013 23:44
Моето мнение. 19 годишна връзраст не е възраст за създаване на деца. Може да се чувстваш по-зряла от връстниците ти и може това наистина да е така, но повярвай ми да имаш дете е нещо съвсем различно от това да предпочетеш домашния уют пред това да отидеш на дискотека, а това не те прави готова за дете. Сестра ми отрасна пред очите ми, сега е на 7 години. Една грешна във възпитанието на това детге и можеш да о направиш "непълноценен" човек до края на живота му. Има нещо, което е наречено житейски опит, който се придобива единствено и само с годините, нищо друго не може да го измести. Това, че в момента сте финансово добре, не озчаначава, че след 10 години ще бъдете отново, не може да разчитате вечно на родителите му, те някога ще си отидат и когато това ще се случи ще имате нужда от пари, а ти каква работа ще започнеш като на 19 си родила дете и нямаш подходящата реализация в работата. Едно дете е както емоционална, физическа така и финансова отговорност. Не може да направите дете, защото просто се обичате. Трябва да мислите в перспектива.Според мен трябва да направите следното. Ти трябва да си намериш някаква стабилна работа, професия. Но ще минат поне няколко години, докато това се случи. След това си направете една дете знаейки, че ти имаш сигурна работа и няма нещата да се издънят. В слушай се в разума! Успех!
1
0
MK
MK
16.09.2013 18:15
Да си го ражда, като толкова иска. По-безполезно нещо от млада майка няма. Ти нямаш акъл да отгледаш хамстер, пък какво остава човек.
1
0
кам
кам
16.09.2013 14:07
давай! какво те спира,най-важното е едно дете да има дом и родители които го обичат!
0
1
Р.
Р.
16.09.2013 13:18
Давай! Ще си млада мама. Ще се чувстваш прекрасно, като таква. Аз лично като дете на млада мама, ми е много хубаво като кажа на колко години е мама, а пък останалите с по над 10 години по възрастни. Така цял живот ще се чувстваш с една идея по млада. А пък и сега ще ти е по- лесно да се грижиш за едно дете от колкото след 10 години, няма да чувстваш толкова умората.
0
0
Nadejda
Nadejda
16.09.2013 12:20
Не се притеснявай,щом ти е показал и доказал,че е оговорен,имате ваш дом,ти се чувстваш готова,родителите му ще ви помагат..Давай :)),това е най-хубавото нещо на този свят!Успех,миличка :)
0
1

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: