Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Вече нямам надежда за живот

Вече нямам надежда за живот

Вече нямам надежда за живот
Здравейте на всички! Моля да не ме нападате! Тормоза ми в училище със всеки изминат час расте. Там съм сам сама с чантата си. Вече никой не иска да стои с мен и се чувствам ненужна. Казвам си дали, ако умра на някой ще му пука? Всички ме мразят. Държа се добре и приятелски, но в замяна получавам унижение. Питам ги защо? Те или не отговарят или измислят някакви причини , които всъщност нямат връзка с действителността.

Вярно , оценките ми са лоши , но все пак аз искам приятел , който да ме харесва такава каквато съм. Знам , че сега няма приятели , но поне мечтая да се срещна с човек с, които да си говоря и да седя на един чин и да не съм сама. През междучасията съм като някой боклук , който не иска да влиза в кофата. Още от самото начало на училище съм така.

Разбирам се с по-големите от мен, разговаряме, смеем се. . . значи проблема не е в мен. Но те не могат да са ми приятели , защото те си имат други интереси, имат си свои познати , обкръжения. . . в пред училищната с всички се разбирах. . защо всички ме мразят? Понякога се правя , че не ми пука , но и това не помага. После казват, че се правя на много важна и , че съм се фукала. . . . . .

ЗАЩООО? ? ? ? До кога така, не мога вече да издържам, просто не мога, ако не намеря начин вероятно ще психясам. МОЛЯ ВИ СЪС ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ ЗА ПОМОЩ , ЗАЩОТО АКО НЕ НАМЕРЯ РЕШЕНИЕТО ТУК , ПРОСТО ЩЕ СЪСИПЯ. . . ! Вече мразя да ходя на училище освен заради оценките ми , а и заради това унижение.

МНОГО ВИ МОЛЯ ПОМОЩ! Миналата година, когато излязохме в лятна ваканция половината лято не можех да се усмихна. Никой не ме търси нито на компютъра , нито на Телефона.

Един ден мама ми се обади и каза , че видяла момичетата от моя клас да излизат от една верига магазин с торби. Щели са отново да се събират, а в точно този момент се разхождах с тати. Стана ми мъчно. По-късно ги видях и се разплаках. На практика излизам само с родителите си. . . нямам си никого на този свят, сама съм.

Вече дори не ги е срам да говорят против мен в очите ми. Настройват дори и тези , които все още не ме познават. . . Вече нямам надежда. . . загубих я . . . БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (14)

Изпрати
todor
todor
19.05.2015 18:42
zdraveite skapi dami az sa6to si nqmam vraska ot sumati vreme koito iska da se svarje s men da pishe skype tosheblg_89 ot blagoevgrad sam
0
0
роби
роби
06.11.2013 13:58
и аз съм била в подобна ситуация, колкото и да е гадно. хората могат да си намерят всякакви причини да не мразят и обиждат. при мен проблема беше че майка ми се занимаваше с частен бизнес. не че сме се къпали в пари, нито пък съм парадирала кой знае колко с това, но за класа ми беше достатъчна причина. да не ти говоря че при момичетата днес с приятелки, утре са смъртни врагове. хич не им се връзвай и както ти казаха и другите инвестирай в образование. времето прекарано над уроците е 100 пъти по добре от колкото на кафе.
4
0
БОБ
БОБ
03.11.2013 19:00
ЦЦЦЦЦ........ МОМИЧЕ ТИ ИМАШ КОМПЛЕКС ЗА МАЛОЦЕННОСТ И ТОЙ Е МНОГО РАЗВИТ В ТЕБ! ТИ СИ ТОВА КОЕТО СИ И ТВОЯ СВЯТ СЕ ПРОЕКТИРА НА ТВОЙТЕ ВЪТРЕШНИ ЖЕЛАНИЯ, А ТВОЙТЕ ЖЕЛАНИЯ СА: АЗ СЪМ САМОТНА, НЕОДАЧНИК, НЕ МОЖЕЩА, СМОТАНА, НЕЩАСТНА И Т. Н. ТОЧНО ТЕЗИ ВЪТРЕШНИ ТВОЙ ЧУВСТВА СЕ ОСЕЩАТ ОТ ТВОЙТЕ ВРЪСНИЦИ И ТЕ СЕ ДЪРЖАТ С ТЕБ, ТОЧНО ТАКА КАКТО ТИ СЕ ДЪРЖИШ СЪС СЕБЕ СИ!!! ФАКТ! ЗА ТОВА, ПОЕМИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЕБЕ СИ ДА СИ САМООВЕРЕНА И ДУХОМ СИЛНА И ТОГАВА ЩЕ ВИДИШ КАК ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ, НО ЗАПОМНИ НЕ НА ВСЯКА ЦЕНА, ЧЕ МОЖЕШ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕШ В ДИВАНЕ И ПОСЛЕ ДА СЕ ЧУДИШ, ЗАЩО МАШ ПРИЯТЕЛИ АМА ГОВЕДА И ИДИОТИ! СПОКО, ДЕЙСТВАЙ С УВЕРЕНОСТ В ВСИЧКО И ЩЕ ВИДИШ РЕЗУЛТАТА В ЖИВОТАТИ! ВЯРВАЙ, ЧЕ МОЖЕШ ВСИКЧО ДА ПОСТИГНЕШ И ЩЕ ПОСТИГНЕШ! ТРЯБАВ АД ПОЛАГАШ УСИЛИЯ И ПРАКТИКА ВЪРХУ СЕБЕ СИ ЗА ТАЗИ ВЪТРЕШНА СИЛА!!! УСПЕХ!
0
1
yoana
yoana
28.10.2013 20:35
Напълно те разбирам!!! Аз тази година съм в 8 клас и в ново училище, с нови хора. Наистина ми беше много трудно в началото и в момента ми трудно, но просто в един момент престана да ми пука за всичко и всички, теглих им по една маина и нещета взеха да ми изглеждат по-добре. Така, че те съветвам и ти да направиш същото! Забрави ги! Изтрий всички гадняри от живота си и ще видиш колко по-добре ще си почувстваш! И най-важното !!!! НИКОГА НЕ ГУБИ ВЯТА В БОГ И В ДОБРОТО!!!!! Защто изгубиш ли тях всичко вече е загубено! Аз и за миг не ги губех и в момента живота ми в новия клас е много по-добър от този в началото! Пожелавам ти успех и дано не страдаш повече! :)
2
0
МА
МА
27.10.2013 22:21
Ако се абстрахирам от по - долния коментар, където ти дават насоки, какво може и да не е уред в теб (защото това е много вярно), бих ти написала само, че по думите ти личи, че имаш самосъзнание. Щом си способна да осъзнаваш до такава степен проблема, защо не можеш да анализираш и в какво се корени той? Логиката пак ме навежда на определени критики, черти, които биха отблъснали околните. И все пак, всички сме били тийнеджъри, тази възраст е доста трудна, и повечето деца започват да градят много силни комплекси, от които не могат да се оттърсят никога. Моят съвет към теб е да намериш достойнствата в личността си и да се хванеш за тях като удавник за сламка. Всеки има плюсове - анализирай своите и вярвай силно в тях. Ако трябва си ги повтаряй пред огледалото всяка сутрин, но излизай с гордо вдигната глава. Не клюкарствай, не интригантствай, не кради, не злословничи, не обиждай, не се надувай... с две думи - бъди над нещата, бъди лека и ефирна и този период ще отмине. Сега е времето да поработиш над себе си и да се изградиш като стойностен човек. Само от любопитство - щом не излизаш никъде и никой не те търси, какво толкова правиш по цял ден, че и оценките ти са ниски?
0
0
Estrella
Estrella
25.10.2013 23:01
Ха ,в момента аз търся помощ. Когато ги питам защо се държат така те мълчат и нямат отговор.Аз нямам ползва да лъжа нали?
0
0
Ха
Ха
25.10.2013 16:37
В твоята история ,мило момиче, има нещо гнило ,което не споделяш ..100% съм сигурен.Ей така просто твойте връстници те отбягват ,защото....си измисляли някакви истории, които не отговаряли на действителността.Във всяка лъжа има поне малко истина.Замисли се ,и започни да мислиш ....1.)Външен вид и хигиена - направи сравнение с връстниците си, поне малко от малко приличай на тях. 2.) Възпитание - дали пък има нещо отблъскващо в него. 3.) Чуство за хумор - дали не е прекалено осбенно и скучно?
Това са горе долу важните точки ......ако физически си твърде отблъскваща ...трябва да намериш хората които вътрешно ще те оценят, но затова са нужни малко по възрастни хора :)
2
1
Pixie
Pixie
25.10.2013 13:02
Маги, ти не си виновна за нищо! Истината е, че всички са станали ужасно злобни хора, такива като теб добродушни винаги ще бъдат използвани и тъпкани от тълпата овце. Щом не пиеш и пушиш значи има нещо сбъркано в теб, трябва да знаеш, че открояваш ли се с нещо от тъплата винаги ще се сблъскваш със стена от омраза и завист без значение дали си на 10 или 30 години. Ако имаш желание може да си пишеш във фейсбук, винаги мога да ти помогна с нещо когато имаш нужда. :)
1
0
JA
JA
25.10.2013 11:45
Привет аз съм младеж на 24 години, понастоящем живея и работя в чужбина. Пиша ти защото съм имал сходната ситуация. Когато бях в училище всички ме отбягваха защото имах говорен дефект. Оценките ми не бяха лоши, завърших с 5.54, но никога не са ме викали и никога не съм имал приятели, за което няколко пъти съм плакал. С времето научих че хората са примитивни същества. Ако нещо не е в рамките на нормата, го мислят за лошо и неприемливо за тяхните "високи" стандарти. Е познай, завърших университет с отличие още преди те да си намерят работа в някоя бензиностанция. Същите тези хора които се събираха и които ме игнорираха в продължение на 12 години, голяма част от тях сега ми се пишат приятели само и само да им помогна.... Съвета ми е, залегни на уроците и си уреди живота. Колкото и да е тъжно жевеем в материален свят, колкото и някой човек да ти се пише приятел, повярвай ми най-много може да очакваш услуга за услуга в България.
0
0
lara
lara
24.10.2013 16:30
Много е лесно човек да дава съвети , обаче истината е в точа ,1е наистина се разбира всичко,когато си го изживееш.Аз съм била в такава ситуация доста време ,не ми е било лесно да ти кажа ..и то никак.Беше точно в училище -бях в женски клас и беше ужасно... :( Бих те посъветвала да не си така плаха , а смела , за да разберат ,че не си коя да е :) честно ти казвам покажи воля и ако не си променят отношението ,поне ти самата ще се почувстваш по-добре.Колкото до оценките ,наистина е по-добре да учиш- за свое собствено удовлетворение.
0
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: