Ezine.bg»Споделени Истории»Здраве»Все още нямам цикъл

Все още нямам цикъл

Все още нямам цикъл
Здравейте от много време чета историите на хората и най-накрая се престраших и аз да споделя моят проблем.
Аз съм на 15 години и все още нямам цикъл, знам че може да прозвучи банално но много ме е срам да ида на гинеколог.

Не знам на какво се дължи това но аз започнах да се развивам още преди една година засега имам само бяло течение, но не и цикъл. Не знам имат ли бялото течение и цикълът нещо общо но незнам. . . . . . . Майка ми ми казва, че има време но това наистина ме притеснява. Моля за съвет.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
oooseksoooohhh
oooseksoooohhh
30.06.2014 21:30
Успокой се на някой жени цикъла идва по-късно ,а пък да се ебеш има време ;)
0
0
анонимката
анонимката
28.10.2013 15:32
цикъл и акъл не дойдат ли навреме лоша работа.....
0
1
Темида
Темида
28.10.2013 14:50
Смятам, че като вече пораснало момиче, трябва да събереш смелост и да посетиш гинеколог, ей..на твоята възраст някой са родили вече, а теб те е страх на доктор да отидеш...;) последното е в кръга на шегата, разбира се...
Ако имаш срам от гинеколога ти препоръчвам да отидеш при гинеколог - жена. По-добре да те прегледат, защото ако не ти дойде още известно време, ще се побъркаш от притеснение и то не само ти ами и майка ти. Ако си все още девойка не се прави преглед с ръка, ако се наложи се бърка в дупето /не боли/, но предполагам, ще бъде ехографски преглед. Казвам ти какво те очаква, не за да стресираш, а за да отидеш подготвена на прегледа. При всички положения не го отлагай!
1
0
ради
ради
26.10.2013 15:01
Благодаря ти много за изчерпателният отговор наистина от твоите думи се почуствах по-добре.Благодаря!!
0
0
Рила
Рила
26.10.2013 13:42
Аз съм мъжко и не знам дали имат нещо общо бялото течение с цикала :D та се надявам наистина хора с опит да си кажат мнението. Но ще ти дам колкото се може по-стабилен отговор. По принцип знам че има жени с много наднормено тегло или жени които са много слаби и затова нямат цикъл. Цикъла идва и това е знак че жената може да си има бебе. Но ако жената е много слаба или е с много наднормено тегло самото тяло престава да има цикъл защото жената не е в оптимално състояние да има бебе. Ти дори и да имаш такъв проблем не вярвам да ти окаже влияние защото си много млада и младия оргаизъм е много силен като цяло. Но пак цикала е свързан с здравето на човек и бих ти препоръчал да не се наливаш с алкохол и пушиш цигари, спортувай.
......
Значи ти с твоя въпрос ме накара да се образовам по тази тема :D .Сега проверих някои сайтове и намерих в повечето се казва че наистина ако имаш безцветно/бяло течение е напълно нормално и е знак за цикъл. Колко време ще ти вземе за цикъл от сега не знам но като четох тук там пише че може утре а може и след 3 години. (преразказвам наученото с мои думи :D) В смисъл обикновено момичетата имат цикъл 2-3 години след първите следи на пубертета нали нарастване на гърдите, окосмяване долу и тнт. Но пубертета хваща по различно време от 8-15 години уж било по графа но някои по-рано влизат в пубертет други по-късно. Та всичко е нормално с тебе и само е игра на чакане сега. Когато стане - стане. Няма от какво да се притесняваш. Говоря за притесняването като цяло щото горе пишеш че се питесняваш да отидеш на генеколог. Тва е все едно да се притесняваш да отидеш до учителя си да ти обясни как се решава уравнение с ,х'. Това им е работата на учителите а и гинеколозите си имат своята работа. Според мене сега по този въпрос не е нужен гинеколог но като цяло не се притеснявай. Успех.
0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 6
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: