Ezine.bg»Споделени Истории»Здраве»Дойде ми 2 пъти в месеца

Дойде ми 2 пъти в месеца

Дойде ми 2 пъти в месеца
Здравейте! На 16 години съм и водя полов живот с предпазни средства - презервативи . . Миналият месец ми дойде на 10. 01. 2014г. претърпях остър бронхит и пих антибиотик "Алвоклав" и след няколко дена на 28. 02. 2014г. имах леко кървене продължаващо около седмица и също така парене и болки на срамните устни.

Интересувах се в интернет и има доста такива случай, но ми е притеснено защото за първи път се получава така с организма ми. Възможно ли е да е от антибиотика, защото на листовката пишеше че при някой хора се получават възпаления на яйчниците и женските полови органи. И как да отброявам следващия ми цикъл. Моля ви споделяйте мнения защото ми е много притеснено и ме е страх да ида на генеколог. .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Тодорка Костадинова
Запомни от мен ! Винаги когато пиеш антибиотик , взимай хапче против гъбички. Има такива , който се взимат само веднъж на третия ден от пиенето на антибиотика и те предпазват от инфекции , било то по половите органи или някъде другаде :)
0
0
Anna
Anna
04.04.2014 02:00
По принцип до 5г след като ти е дошло може да има аномалий,да идва два пъти в месеца или да прескача,но ти си иди на лекар,за всеки случай,за по-сигурно.Няма от какво да се страхуваш при гинеколога,той е лекар,като всички останали,иди и обясни всичко,защото нещата трябва де изяснят.
0
0
Desislava
Desislava
23.02.2014 23:35
След като си имала болка и парене може да се касае за гъбична инфекция. Много често се получават след употребата на силни антибиотици, какъвто си пила ти. Според мен е добре да отидеш на гинеколог, дори и да ти е минало, за всеки случай. Освен това след като водиш полов живот трябва да ходиш на гинеколог 1 път годишно задължително. Това е единствената превенция на рака на шийката на матката. Неприятен е прегледа, но по-добре да ти бъде неприятно 10 минути и да ти каже, че всичко е наред, отколкото да се притесняваш.
0
0
В
В
20.02.2014 14:29
А и да, още си малка, но това, че водиш полов живот, трябва да те прави отговорна за здравето ти и това на партньора/ите ти и да посещаваш редовно /поне веднъж в годината, дори да нямаш оплаквания/ гинеколог. Успех и не го мисли гинеколога, колкото по рано отидеш, толкова по добре :)
1
1
В
В
20.02.2014 14:26
Задължително отиди на лекър, може да ти има какво ли не! Сърбеж, парене и повторно кървене въобще не е нищо безобидно, за да се притесняваш единствено откога да си отброяваш цикъла! Възпаление не се лекува само...
0
0
ladyinblack
ladyinblack
20.02.2014 14:07
Здравей,най-вероятно е от антибиотика,но това не трябва да те успокоява,пак трябва да отидеш на лекар.Няма от какво да се притесняваш всяка девойка започнала да води полов живот трябва редовно да посещава гинеколог за профилактика.Безпричинно кървене не съществува и трябва да разбереш от какво е,а това само лекар може да ти каже.
0
0
Maria
Maria
19.02.2014 12:43
Може да е от антибиотика,може и възпаление да си получила , отиди на лекар най добре, и му разкажи...ако сметне за добре да те прати на гинеколог отиди, но може би той ще ти потвърди дали е от антибиотика или не :)
1
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: