В нашата връзка аз съм майката, а той детето!

В нашата връзка аз съм майката, а той детето!
От както се помня съм свикнала да разчитам само на себе си. . . и се справям доста добре. Работя много, научих много, постигнах много, получих и много уроци на висока цена. . . това ме направи по-силна, даже прекалено. . . чувствам, че не мога да се отпусна. . .

Страхувам се, че ако спра, няма да мога да продължа, а вече се чувствам изморена. . . искам да забавя темпото, да се опра на силно мъжко рамо, да се отпусна в прегръдката на някой и да заспя, знаейки, че той ще ме завие. . .

Имам връзка с мъж, който е много интересен човек, но е и всичко онова, което аз не мога да си позволя да бъда, сигурно и затова ми е така интересен. Проблемът е, че не мога да съм спокойна и сигурна с него. В нашата връзка аз съм мъжа, а той жената, или по-скоро аз съм майката, а той е детето.

Омръзна ми да се грижа за него и да го нося на гърба си. Искам и мен някой да ме вземе на ръце. Искам най-после да се почувствам жена - слаба, беззащитна и нуждаеща се от подкрепа.

Искам да съм домакиня, съпруга и майка, искам да готвя, да ходя на пазар, на маникюр, искам да ям сладолед по пижама пред телевизора докато чакам мъжа си да се прибере от работа, искам да получавам подаръци и комплименти, искам да ме заведе на ресторант и да плати сметката, искам да си позволя да съм романтична без да ме смятат за наивна, искам да плача на филми. . . искам да съм жена! ! !

Чудя се дали това ще ми се случи някога. С човека с когото съм в момента едва ли. И докато пиша осъзнавам, че проблемът е вътре в мен, а не в човека до мен. . . но от друга страна ако се науча да съм щастлива без значение кой стои до мен, то тогава защо ми е който и да било? !

Въобще имам ли право да изисквам от някой да ме прави щастлива? Ще мога ли да съм по-спокойна с друг човек ако самата аз не се променя? А ако се променя, дали ще искам същите неща? Нормално ли е да си задавам тези въпроси? Жената, която съм в момента би казала, че се глезя, но жената, която искам да съм има нужда от отговори. [Още подобни истории тук]

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

mirish
mirish
22.06.2015 13:26
V momenta povecheto jeni sme po silni ot mujete,iskame po silen muj do nas no nie ne im davame taq vuzmojnost..
3
0
Тишо
Тишо
01.02.2015 09:33
Прочетох само-искам,искам,искам...Егоистка.Ами като не се чувстваш жена с този човек остави го.Както си писала ти се отнасяш към него като майка към дете и сигурно на него така му е добре.Щом искаш да бъдеш еди каква си-бъди.Бъди себе си.И не можеш да изискваш от някой да те прави щастлива,ако той самия не го чувства,за да го прави.Явно този мъж изобщо не те обича и цени.Добре му е да си му майка,но ще тръгне да си търси тигрица извън семейството.Мъжете са такива,каквато жена имат до себе си.А пък ти не се чувстваш жена и затова и така те възпримат.Явно не те води по ресторанти,защото го е срам да те покаже на хората.Потърси причината в себе си.Комплексарка.
6
9
жена
жена
05.09.2015 13:12
Комлексар си ти. Явно същата стока като гореописания лигльо. Мъжът до нея не е такъв пикльо, защото тя му позволява, а защото за съжаление 80% от българските мъже са такива по природа. Станали са хрантутници и използвачи - искат и да ги издържат, и да им готвят и дрехи да им купуват, а накрая жените били виновни, защото били мъжкарани. Може и такива да сме станали, но вие сте ни направили такива - с вашата безпомощност и безотговорност, мързел и наглост.
А до авторката: Зарязвай го и хич да не ти пука. Щом така или иначе се справяш сама, че и за друг се грижиш - за какво ти е? За един гол х... За това мъже винаги ще се намерят и не е нужно да ги издържаш. Нека се грижат сами за себе си като нас.
9
0
лили
лили
11.05.2014 00:43
Проблемът е, че имаш по - слаб мъж до себе си, а ти си прекалено силна жена, свикнала да се справя сама в живота. Просто успокой темпото и си позволи да бъдеш жена. Отиди на така желания маникюр, отдели време за себе си по начин, който до сега не си си позволявала да правиш. Позволи си промяна. Било то и да ядеш сладолед пред телевизора.. Бъди щастлива жена - момиче първо пред себе си, а след това пред другите. От ежедневието не може да се избяга, но можем да променим нещата, които правим в свободното си време. Ако и тогава не се почувстваш по - добре с конкретния мъж, значи не е твоят човек. От обикновените неща можеш да разбереш много, а не от това кой ще плати сметката в ресторанта. Другият начин е да намериш мъж с по - силен характер и по - забързано темпо и от твоето. Или ще му станеш държанка или ще продължиш с твоето темпо. Най - добре направи промяната в себе си и за себе си и нещата ще си дойдат на мястото с този или с друг човек, пък дори и сама. Успех!
3
0
горан
горан
08.05.2014 10:19
според мен голяма част от българските мъже са п*тки първо ги обгрижва мама после жената , едни завършени егоисти дебили , бес реална самооценка очакващи всичко да им бъде поднесено на тепсиика и обвиняващи всички останали само не и себе си , нормално е ти си жена да искаш от време на време някой да те поглези , сега дано не си от тоя тип които имат работещ мъж а те си мислят с кои да се изеб*т иначе в момента в бг е трудно на всички финансово ни се е*ава майката няма време за нищо един съвет към жените научете си децата ако са момчета на уважение да не се биат и да не се доказват физически а да бъдат толерантни вклучително към жените излезте от тоя модел на свекървище снаха и най вече не ги глезете и не ги превръщайте в п*тки
17
3
Красимира
Красимира
07.05.2014 20:14
Проблема с умората не е в този мъж нито в теб, разбирам те... И аз се чуствам по същия начин, просто времето ни е такова и неможем да се отпуснем с кафе в ръка както на 18г.пр. Има къде по-труди преживявания около нас. Явно човека с който си в момента ни ти дава достатъчен эаряд, за да се чустваш жива, така да го кажа. Ти сама осъэнаваш, че е "бебе". Ако ти се грижи за някого си вземи домашен любимец. Но ти си човек и эаслужаваш също да се грижи някой за теб. Но щом пишеш тук, эначи не си споделяте взаимно проблемите, а и дъли често общувате, за да те эабележи този човек, по начино по който искаш, ти самата ни му се разкриваш. С такова впечатление останах, иэвинявай ако съм те засегнала!
2
0
ariadna
ariadna
01.04.2014 00:00
Моята история е подобна,откакто се помня все на такива попадам,особено в последната ми връзка,след като го носих 5г на гръб се разделихме,а той даже е и нагъл и неблагодарен,реших вече край с такива,изцедена съм,изтощена съм от това да се грижа за неблагодарници.Цял живот ще съжелявам,че съм си похарчила парите и нервите.По-добре сама,докато се намери свестен човек.
2
1
Инесса
Инесса
31.03.2014 21:36
Едва ли ще Ви хареса ролята на слаба и безащитна жена?Просто се научете да се отпускате!Опитайте йога,ако това е близко до Вашето светоусещане.И аз имах подобни тегоби.Работех повече от него,оправях се с домакинството,пазаруване,сметки.Е,дадох си почивка.Не работя няколко месеца,можем да си го позволим.Стоя си в къщи по пижама до обяд,чета книги.Но този начин на живот вече започна да ми писва.Заредих се с енергия и отново мога да продължа напред.Приятелят ми също е интересна и творческа личност.А те са си малко егоисти,мислят си подсъзнателно,че само тяхното присъствие е достатъчно да сме щастливи.Не се сещат за романтика,в главите им постоянно живеят много идеи.Има мъже,които биха Ви дали банална романтика,може би ще се обаждат през час,ще ви говорят изтъркани фрази.Определете се точно от какво имате нужда.Починете си,срещнете се с приятелки и послушайте интуицията си.
2
0
Димитър Димитров
Мъжете не са медиуми и не могат да четат женски мисли.
3
0