Намразвам го, а го обичам

ДианаДианаНовак
Намразвам го, а го обичам
Здравейте, имам проблем който искам да споделя с вас, за да чуя различни мнения и да преценя как точно да постъпя. Искам да подчертая, че не съм слабохарактерна, безлична жена, която няма мнение и се страхува да остане сама. Историята е следната:

От 3 години съм с моя приятел, но нещата никога не са ни вървели. Той е със 7 години по голям от мен. Имаме много проблеми свързани с нашите отношения: караме се постоянно за всичко. Дори за най дребните неща. Удрял ме е един единствен път преди много време. Разделяли сме се няколко пъти, а когато се съберем нещата с много усилия се получават за около седмица, а после както той казва старата песен на нов глас.

Когато се запознахме аз бях дива, луда, правех каквото си искам, с времето си дадох сметка, че това не може да продължава дълго. Никога не съм му изневерявала и никога не съм му давала повод да се съмнява в мен. До ден днешен той не може да разбере, че аз съм един много общителен човек, защото обичам контакта с хора, с това е свързана и работата ми.

Постоянно ме обвинява в нещо, постоянно мрънка, ходи след мен като свекърва и все нещо мърмори. Уморява ме и ме натоварва до безкрай. Разбира се за да не ми остане длъжен, той ме обвинява в същите неща. Винаги за всичко аз съм виновна. Според него няма нужда да разговаряме за проблемите си - те ще се решат от само себе си. В скандал излива такава помия върху мен, че се чудя това този същия човек ли е, този с който живея вече 2 години.

А като му размине след 10 минути се прави, че все едно нищо не е било. Не ме пуска да си събера нещата и да си тръгна. В мен този човек вижда всички отрицателни черти, всичко най лошо събрани в едно - аз. Никога не съм го чула да казва и 1 добра дума на семейството си, на приятелите ни за мен. Подценява ме и не се радва на успехите ми. Не получавам никаква подкрепа от него за нищо. Оказва да ходим заедно при родителите му.

От известно време му отказвам секс. Изпросено го накарах да разбере защо. И въпреки, че не му казах нищо ново, което той да не знае ми се разсърди толкова че 1 седмица не ми обели 1 дума. Каза, че съм наранила мъжкото му достойнство, засегнала съм го много дълбоко.

Това ми е повече от ясно, но не това беше целта ми. Като допълнение ще споделя, че когато му казах за проблема, беше в спокоен разговор. Исках само да обсъдим нещата кротко и спокойно, за да е добре и за двама ни. Нали така правят големите хора? ! Обсъждат, решават и действат. На следващия ден замина за провинцията без да каже и дума.

След 3 дни се върна, пожелах да разговаряме и до някъде се случи. Единственото което чух обаче бяха обвинения и нападки. Не че съм очаквала друго. . . просто поредния път в който си говорим и нищо не се променя. Мога да разкажа още много неща но това е достатъчно. Искам да споделя, че въпреки всичко този човек не е лош. Той даде много от себе си, за да се променят нещата, но според мен липсата на постоянство и трудностите му изиграха лоша шега.

Умори се, изхаби се. През дългия период, в който не работех грижите за наема и сметките бяха изцяло на негов гръб. Тайно му се възхищавах, че трудно, но все пак успява да се справи сам. Намерих си работа и започнах да му помагам все пак живеем заедно, не е длъжен да ме издържа. Почти винаги когато съм помолила за помощ ми е помагал, но сякаш очаква, да му се издължавам за всяка помощ.

Объркана съм, обмислям да го напусна. Много пъти ми е казвал, че ако сега се разделим това е за последно. Използва го като заплаха срещу мен. И двамата сме на мнение, че това не е връзката, която всеки иска, но въпреки това продължаваме да се караме и да се сдобряваме. . . до безкрай. А и двамата нямаме повече сила за това.

Опитвала съм се да му повлияя по различни начини, но без успех. Най вероятно вината е в мен. Приемам това, но не разбирам заслужава ли си да се боря с вятърни мелници и да съсипвам и неговия и моя живот? !

Моля само за искрени мнения и коментари, нямам нужда от злоба и агресия, нагледала съм се и съм се наслушала достатъчно. Благодаря за вниманието.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (18)

Изпрати
ани
ани
15.11.2013 21:25
Не прави компромиси със себе си. Това отношение е от началото и то няма как да се промени за напред щом до сега нищо не се е променило.Аз също преживях нещо такова много е трудно ,но не направих крачка назад.Сега имам прекрасно семейство ,чакам второ дете и с времето установих,че без подкрепата на съпругът ми нямаше да постигна това ,което съм сега.Успех и на теб от все сърце.
0
0
М.
М.
15.11.2013 20:43
Мила, казвам ти го най-искренно! И аз имам такъв мъж до мен. Много такива неща съм изтърпяла и то само защото в професията ми няма много жени ! Но ето, че забременях и всичко беше страхотно е поне първите 4 месеца. Сега е пак по старо му. Просто си тръгни защото в един момент ще стане късно и няма да има измъкване ! Успех !
0
0
Flame
Flame
12.11.2013 09:20
Скъпа моя, този мъж не се чувства оценен.Явно е по-темпераментен, импулсивен, избухлив, но това не го прави лош. Всеотдаен е и му се иска да получава същото отношение от теб.Той не очаква да му се издължаваш, а да го уважаваш и цениш за това, което прави. Помисли си добре, защото според мен после ще търсиш същата всеотдайност, но в днешно време рядко се среща...Успех !
2
0
една жена в нет-а
една жена в нет-а
09.11.2013 02:46
ако само комуникацията беше лесна... за това в развитите страни ходят на семейна терапия. Когато хората насаберат негативни емоции един към друг, става много трудно.
Мислила ли си каква е неговата гледна точка? Опитайте се да поговорите и да си зададете един на друг въпроса "ако ти беше на мое място, как щеше да се чувстваш"?
Явно се обичате и искате да промените нещо, но не знаете как. Помислете за конструктивна комуникация - как да разговаряте без да стигате до скандал. Едно нещо може да се каже по много начини "ти се държиш като идиот" и "нараняваш ме с поведението си" могат да бъдат едно и също нещо, но да предизвика различна ответна реакция.
Ако имате желание да работите над комуникацията си, има книги, които помагат.

Успех!
1
0
НИКОЛЕТА
НИКОЛЕТА
07.11.2013 08:44
8 години бях омъжена за един такъв дебил, грижеше се за семейството, но ме съсипваше психически, точно така както го описваш и ти. Много търпях, макар да знаех, че нещата ням да се променят, даже с времето стават по-зле. В един светъл, слънчев ден се разведохме и сега се чувствам прекрасно с нов мъж в живота си. Една жена заслужава да бъде обичана, уважавана, глезена, а не унижавана. Моят съвет към теб е да го оставиш и в никакъв случай не се омъжвай за него, това ще бъде най-голямата ти грешка. Не бой се ще срещнеш истинския.
0
0
Мила
Мила
06.11.2013 20:46
Защо пък ти да си виновна? Той ходи мрънка ти и ти натяква неща....
Аз съм се убедила, че най-деструктивното нещо в една връзка е да се оправдаваш, и най-досадното е да ти се мърмори непрекъснато... а по гадно нещо от това любимия ти човек да не се радва на успехите ти няма ... на кой да се похвалим като направим нещо хубаво и се гордеем с това ...
По отношение на това че в някакъв период не си работила, и той е оправял сметките... ами ако беше обратното ...
Не ти давам конкретен съвет, защото няма как, просто си имай в предвид, че живота е кратък, помисли си как искаш да го живееш... с годините характерите на хората се не се променят, обикновено лошите черти се засилват ...
0
0
cvetelina
cvetelina
06.11.2013 14:34
не мисля че това е правилното решение.без любов не се живее
0
0
вибо
вибо
06.11.2013 13:47
Милата ми :)
Не искам да се повлияваш от мнението ми, но съм сигорен,че той те обича.. просто си мисли че колкото и да се карате пак ще се оправите. Трябва по някакав начин да промениш това негово обеждение, аз незнам как да те посаветвам, защото има много фактори от вашия живот който аз не знам. Мъжът обича по силно след като изгуби нещо ;) Накарай го да си мисли, че този път може найстина да те изгуби и ,че до теб ще има друг който ще може да го замести .. Това ще го побърка и ще се замисли . Но не прекаляваи и ти ! Това ти го пише мъж, който знае как работи мъжкия мозък, и след като ти си такова хубаво и добро момиче, което найстина обича приятеля си и иска да е с него, то той би усетил липсата ти и ще почне да съжелява за грешките си :) Както аз изгугих едно прекрасно момиче като теб и сега съжелявам .. Че не я послушах :) Дано нещата се оправят при вас и да живеете без караници .. и да планувате бъдещето си :)
1
0

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 6
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: