Ezine.bg»Споделени Истории»Ревност»Не спира да ме ревнува

Не спира да ме ревнува

Не спира да ме ревнува
Здравейте, аз съм почти на 19 години, а гаджето ми е на 21. Ходим вече почти 3 години. Обаче в последните 3-4 месеца се промени, тоест започна нон стоп да ме ревнува без причина. В началото си мислих, че най вероятно е нещо временно и ще му мине, но не стана така. Първо се почна от това постоянно да ме разпитва кога и какво правя.

После почна да ми иска телефона почти всеки ден , уж само да го разглеждал. Не му стигна това явно и искаше да му казвам даже с кого си пиша. Казах му да се спре, че това е глупаво и не виждам да съм му дала причина да ме ревнува или да се съмнява за каквото и да е . Но не се спря до тук, каза че не искал да излизам с момчета , да не общувам с момчета ( което няма как да стане , дори в моя клас има ).

Дори почна да ми се сърди и как съм се обличала и едва ли не, че съм се обличала нарочно така , а си ходя най нормално облечена. От както съм с него никога не съм му изневерявала, единственото което се е случвало е някой тъпанар да ме обарва, но не е било по мое желание ( нямам очи и на гърба ). Сега сигурно и като разбере, че за бала ще ми е кавалер един от моя клас.

Изобщо не знам как ще реагира и въобще дали да му казвам. Просто искам съвет какво да правя, защото нито ще почна да се обличам като монахиня, нито ще спра да говоря с момчета, камоли пък да прекратя приятелство с момчета, които познавам от доста време и са свестни. Какво да направя, за да му покажа, че няма за какво да ревнува и да спре да си въобразява някакви глупости.

Няма да изпадам в подробности като стане въпрос да ходя на дискотека с приятели какви чудесии стават от негова страна. Въобще съм много объркана, но ще изчакам още време може пък наистина да се осъзнае сам.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (10)

Изпрати
Христо Георгиев
Съгласен съм с мнението на dont comment ,много е прав. Другото което мога да ти кажа ,виждам,че историята е стара от 2015 ,но все пак реших да коментирам и от това как си написала историята ти съм сигурен ,че си някоя селска пръчка ,ограничена и надута! Щом ти е казал да не говориш с момчета -няма да говориш,знаеме ги тия вашите "приятелски" отношения с мъжкия пол ,дори да си имате верен и истински приятел,който да ви обича ,да се грижи за вас и да прави всичко по силите си да ви направи щастливи!Осъзнай се и си остани с момчето без да му правиш мизерии :)
0
1
Десислав
Десислав
21.05.2015 10:42
Izneverqva ti i se sumnqva da ne pravish sushtoto!
0
1
Just Me
Just Me
18.08.2014 23:16
100% е започнал да ти изневерява и това е причината така изведнъж да те ревнува. Хората се притесняват когато не са верни, че може да се случи на тях самите!
3
1
nightwish72
nightwish72
22.01.2014 02:32
Много често хората бъркат ревността с голяма любов!А между любов и ревност няма абсолютно нищо общо!Истинската любов е точно чувството,което те кара на първо място да уважаваш човека до себе си!Да уважаваш мненията му...решенията му...и неговото лично аз!А ревността е нищо повече от последствията на чувството за господство...и желанието за притежание на всичко и всеки!Това е като болест!Такива хора не са способни да обичат!И ако продължаваш да си с него сама ще се увериш в това!Защото той ще иска да притежава и други момичета освен теб!(ако не го е направил вече)така,че бягай от там до като е време!За него ти не си момичето на мечтите му,а една от красивите "вещи" за ежедневна употреба!И запомни едно:Човекът,който те обича истински ще даде всичко от себе си за да те направи щастлива!
7
0
Ани
Ани
22.01.2014 00:47
Това е болест!Бягай докато е време
2
0
Кати
Кати
25.12.2013 05:22
Честита Коледа!Мило момиче,ревността е болестно състояние,махай го от главата си,докато не ти е направил някое бебе да те върже,че после става трудно поправимо.
0
0
Dont Coment
Dont Coment
17.12.2013 18:56
Аз ти казвам да останеш с него.С тази ревност той показва,че те обича до полуда и те иска само за теб и няма да те подели с никой.За ревността...аз мисля така покани го у вас или някъде другаде,но да сте насаме и никой да не ви притеснява.Отвори темата за ревността му кажи му как те излага и те злепоставя пред другите.Кажи му,че много го обичаш,но моля ти се дай ми пространство.Знам,че искаш да ме защитиш от други момчета,но не винаги ще си с мен.И най добре му кажи,че той ще е единственият и никой няма да го замести.И след това му кажи,че ще си с друг на бала.Ако положително,значи се е осъзнал,ако е отрицателно не знам просто какво да кажа.Но ако се ядоса скочи върху него или го прегърни силно преди да е направил глупост и го успокой.Няма как да не се получи.Така той вече ще се успокои и вече ще знае,че той ще е единствен и няма да му изневеряваш,но ти трябва да му го докажеш не с думи,а с действия.И аз бих ревнувал,но понякога момчетата вършат глупости като тази защото сме уплашени,че ще ви загубим и няма да можем да ви спечелим отново.Тези момчета като твоето са рядкост вече.Запомни това и продължавай напред без страх.За да ти се увеличат шансовете да не те ревнува всеки ден му казвай,че го обичаш,тогава сигурно ще е по спокоен и ще е уравновесен да мисли по добре.Това от мен късмет.
4
3
1234
1234
17.12.2013 00:05
Все едно преразказваш моята история от преди години...Това не са хубави работи между вас,поне при нас с времето ревността нарастваше.И колкото и да обичаш някой човек ,в един момент караниците и ревността убиват всичко хубаво.При нас така се получи,седнете да си поговорите и се разберете като големи хора,иначе нищо хубаво не ви чака :)
2
0
Мъж съм
Мъж съм
14.12.2013 15:17
Аз имах такъв проблем - само че нали аз съм момчето, а тя момичето. На мен изобщо не ми беше проблем тя да ходи на бала си където и да е, да танцува с който и да е. Но аз познавах много момичета от нейния випуск. Нейните думи бяха - да не си посмял да танцуваш с никоя от тях на бала ми ! Съответно аз й отговорих, че ще я изпратя до ресторанта като кавалер и не искам да влизам вътре. Нейният ответ бе, че не иска да ходя да се снимам насам натам с други момичета. И принципно като цяло ревността й бе доста крайна. Опитах да променя нещата многократно. Вече сме разделени от 3 месеца.... Така че опитай с разговор. Ако не става - съжелявам.
2
0
misi frost
misi frost
14.12.2013 13:09
Скъпа има 2 варианта:
-Понеже сте от толкова време заедно и го е ¨шубе¨ да не те изгуби и мисли ,че като ти ограничи достъпа до момчета, шанса да го напуснеш заради друг са по-малки.Абсолютна грешна тактика...ама мъже.
-Просто е ревнив и няма да се промени, ще става и по-зле особено ако заживеете заедно :)
Ако е първия вариант(което се и надявам) има начин да го убедиш,че задушаване не е начина да сте заедно и ако има проблем трябва да се обсъди.Кани го с теб като излизаш(не винаги естествено,но по-честичко),не обсъждай мъже в негово присъствие(особено не и комплименти), с малко упорство ще успееш.
Ако не иска да говорите,а твърди ,че няма проблем и това е начина и ти трябва да се съобразяваш-е мисля ,че вече си усетила ,че не се чувстваш добре по този начина и изхода е един-раздяла.
1
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: