Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Бездомна за новата година

Бездомна за новата година

Бездомна за новата година
Здравейте , казвам се Д и от година и половина живея и работя в Лондон. Дойдох тук, защото баща ми е военно-инвалид и неговата пенсия не стига за нищо. Споделям стая с моя приятелка, но хазаинът ни каза че трябва да се изнесем до 3 дни. Приятелката ми В реши да си отиде в България докато си намери място къде да живее.

Тя си има приятел който нае стая за тях двамата, но той заминава за неговата държава за месец и половина. Помолих го да остана за малко у тях докато аз си намеря място за мене си, но той ме отряза, каза че и дума не може да става. Не знам какво да правя, затова реших да пиша тук. Поне малко да ми олекне. Няма да се предам, но не виждам изход. И искам да споделя с вас два мой любими цитата от Александър Дюма-

". . . на този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние с друго. Нищо повече. Само, които е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът. "

". . . до деня, когато Господ ще удостои човека да му разкрие бъдещето, цялата човешка мъдрост се включва в тия две думи:
Чакай и се надявай ! "
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (12)

Изпрати
богдана
богдана
17.01.2014 17:14
спокоино-вземисе в рисе-имаш работа-аз имам дом но нямам работа-сипругат мие болен-знаш ли как тейи да река-няма пари за лекарства-няма хляб-момиче вдигни гордоглава и потирси квартира
0
1
:)
:)
08.01.2014 22:50
Пак ли те разплакаха сърце,
кой е новия,верен предател?
Kак не се научихме сърце,
да си помним цената с теб!
Не е честно все да те боли,
но ще издържиш - чуваш ли?

Колко пъти досега,
спусъка натискаха?
И с теб на руска рулетка
играха хората!
Дръж се сърце,удряй не предавай се,
зная утре ще бъде по-добре!

Дай парченцата да залепим,
да превържем кървящите рани,
и преди напред да продължим,
на предателите да простим!
Нека за найвно те броят,
вярвам в любовта на инат!

Да мълчиш не ти отива,
да не чустваш те убива!
Даже да боли,
не мрази,не обвинявай
до последно се раздавай!
Hякой ден да знам защо живях!

Дръж се сърце,удряй не предавай се,
зная утре ще бъде по-добре!

Всичко Се нарежда и ще си много по добре.Приятелката ти е такава защото не е сама, но ако беше ти щеше да и помогнеш. .. от тук нататък си гледай само твоя интерес никой не го боли за другия....късмет и успехи ти пожелавам.
1
0
petq
petq
02.01.2014 11:46
Не знам какво да те посъветвам, намери си друга квартира. Някъде не търсят ли.. Попитай някой, приятел, или близък за място, където може да отседнеш.. Дано да се оправиш, главата горе!
0
0
veneraa
veneraa
02.01.2014 07:56
Благодаря ти, Магда. Опитвам се да гледам малко по-позитивно и оптимистично, но пред вероятността да остана на улицата не е много лесно. :s
0
0
Estrella
Estrella
02.01.2014 01:52
Спокойно! Повярвай ми ,това е само трудност. Всичко е наред ,успокой се и се отпусни! Знам ,че ти е трудно ,но ти обещавам ,че това е само за сега! Бъди благодарна за останалите неща! :)) Успех
1
0
shukran
shukran
02.01.2014 01:48
сигорно работиш в чистенето.на всеки е тръдно в тая държава.
0
2
shukran
shukran
02.01.2014 01:47
ама не знам тук не мисля че има приятели .всеки си гони интереса.вземи се стегни вместо да мислиш че те е предала и да влагаш енергия в това ,използжай тая енергия да се стегнеш.тя може да ти е давала някакъв семеен комфорт ама и в наи добрите семейства се разделят.
0
0
veneraa
veneraa
02.01.2014 01:29
Не, не съм депресирана че трябва да живея сама, живях сама 3 години и все съм се оправяла. Най ми тежи това, че "приятелката" ми ме предаде ми остави. Тя знае през колко трудности преминах и какво ли не направих само и само за да мога да помагам на баща ми.
2
0
shukran
shukran
02.01.2014 01:19
по скоро мисля че си депресирана че трябва да живееш сама
0
0
shukran
shukran
02.01.2014 01:18
в кой район си
0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: