Ezine.bg»Споделени Истории»Здраве»Основателни ли са съмненията ми?

Основателни ли са съмненията ми?

редакция:
Основателни ли са съмненията ми?
От време един въпрос ме мъчи ми до степен да не мога да си върша работата ? Да дам ли шанс на човек, от който съм видяла добро, но напоследък е започнал да се дъни спрямо мен ? Преди 2 г. посетих една дентална клиника с доста противоречиви за нея отзиви( някои хора крайно много доволни, други крайно недоволни, че някои неща като зъбния камък се претупват, трети на мнение, че някои от лекарите там за пари са готови да ти сложат и фалшива диагноза ) и останах много доволна от хирурга, който ми вади мъдрец там.

След това почувствах, че искам да остана там, понеже уви човекът не се занимаваше с другите неща трябваше да избера някой друг да ми бъде лекуващ. И така спрях се на втория доктор когото посетих месец след това, първоначално ми направи много добро впечатление, като изключим, че някой път леко ми претупва зъбния камък, но си казах, че 2 -3 петна не са чак такава болка за умиране.

Освен това когато един кариес ми стигна до нерва, заради забавяне да отида навреме поради други проблеми, той до последно се бори ако може да запази зъба жив, уви безуспешно, но по този начин ми се издигна още повече в очите. Последния месец и половина обаче доверието ми в него започна да се пропуква поради факта, че за това време не можа да се справи с един джоб и все не можеше да застане уверено да каже къде е проблемът.

Първият път го проми, но ефектът беше краткотраен и потърсих друго независимо мнение. Колежката му от частния кабинет, в който отидох виждайки ме с разклатено доверие в него се опита да се възползва, за да ме привлече на своя страна тръгвайки да коментира, че пломбите му не били добре направени, което Слава Богу други двама нейни колеги не потвърдиха.

На другия ден болката се засили и след работа отидох без час в клиниката изпаднала в паника, него го нямаше и докато някой негов колега да се освободи и да ме приеме една видимо около 70 г. жена явно негова бивша пациентка недоволна от него чувайки ме кого търся започна да ми крещи да го сменя с някой от останалите там на нея и бил съсипал 2 зъба.

След това колегата му ме погледна направихме още една снимка по мое желание и той ми обясни ясно точно и кратко къде е проблемът и пак сложи лекарство. Джобът беше видимо по-спокоен, но пак се обаждаше по -леко. Мина време наложи ми се да посетя пак нашият човек и му споделих за случката с бабата много ми тежеше, казах му, че напук на тази жена стоя пред него и му вярвам успокои ме да не вярвам на глупостите на хората и, че ще гледа да оправи нещата.

Пак промивки, пак леко имаше болки. Само, че веднъж забелязах как като подхвана какво е казал колегата му, той се опитва да ме пресече чудейки се дали освен джоба няма нещо друго като обещаваше, че се бори това нещо да го оправи докрая. След още 2 седмици отидох да си чистя камъка и пак проми джоба като реши да ме полира другия път понеже имаше много кървене.

Прибирайки се вкъщи и виждайки се в огледалото този път никак не харесах резултата и се чудех дали въобще има смисъл да отивам на следващия час, но все пак отидох. Нямаше как да скрия, че съм сърдита, но колкото и да ми искаше да се развикам му казах с възможно най -спокоен тон какво съм видяла, извини се с половин уста и доизчисти, след това пак имаше още малко какво да се желае, но беше по -добре.

Пак проми джоба като каза, ако пак нещата не станат да дойда да направим още една снимка и да да се консултира и с колегата си хирург, което в първия момент ме накара да подскоча като ужилена. Но той се опита да ме успокои, че няма да има вадене просто консултация как да действа, веднъж пак така имаше друг подобен казус с пациентка.

Първо се зарадвах, че моят човек прави всичко по силите си да ми помогне, после обаче съмненията отново се появиха, дали както бабата каза е страшно некадърен или пък дали не е в някоя схема за пари да ми извадят здрав зъб и да ме пратят после при импланотлозите, или пък начин да ме откаже да идвам при него ?

За антибиотиците, които ми слагаше не ме е таксувал досега, ако искаше можеше поне 300 лв да ми е взел досега, веднъж видя нещо подозрително, но след време като го огледа заключи, че не е кариес а петно, което или ще стане кариес след време или няма да стане, тогава имаше възможност да ми отвори някой здрав зъб, не го направи, вместо това огледа отново и се извини, че не е видял добре предния път. И дали вината е само негова след като друг негов колега от друга клиника при когото потърсих още едно мнение също не можа да укроти това нещо за повече от три дни ?

И така на другия ден ме хванаха лудите и взех час в една квартална клиника. Там бях учтиво посрещната от една прекрасна млада докторка, която не само, че доизчисти камъка както трябва, но и успя най -сетне да укроти значително джоба със същото лекарство, но с леко по -различни насоки колко време не трябва да се яде и пие. ( По неговия метод веднъж стана с друг джоб, но с този 4 пъти ефектът беше временен ) След нейната намеса пак има леко опити са се обажда, но е значително по-кротък.

И сега дилемата ми е дали да дам още един шанс на човека, дали да продължа с някой от колегите му и ако направя така дали да е в същия филиал на клиниката или в някой от другите ? Няма как да спра да ходя напълно там, тъй като си поставях имплант при тях и ходя два пъти в годината на контролни прегледи при хирургът, който ми го постави. Той също ми е опция тъй като дава и като общ смени и ми вдъхва доверие и спокойствие.

От трета страна харесах много и момичето, което ме отърва от мъките и смятам, че и то заслужава шанс. Не знам как да постъпя обичам мястото, на което преодолях страховете си, едни ме съветват да дам още един шанс, други категорично не и казват да търся друг, а там да ползвам само хирурзите и евентуално ортодонтите или да си ходя само на контролните прегледи при другия доктор? И на психолог бях, но терзанията ми продължават въпреки това.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари

Тази история още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави отзив към историята:Анонимен

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: