Случвало ли ви се е, хладилникът ви да е толкова претъпкан с продукти, че да не можете да разберете с какво всъщност разполагате?
Ако се замислите, има голяма вероятност да намерите много храни, чието място всъщност не е там. Може дори да сте сложили храни, които биха изтраяли много повече, ако ги съхранявате на стайна температура.
Правилното съхранение на продуктите може да помогне значително за намаляване на хранителните отпадъци, а и така ще се освободи място в хладилника за продукти, които имат нужда да бъдат на хладно.
Ето кратък списък с продуктите, които нямат място в хладилника!
1. Хляб
Хлябът изсъхва и застоява много по-бързо в хладилника, така че по-добре го махнете от там. Вместо това си купете хубава кутия за хляб и го съхранявайте на сухо място.
2. Лук
Извадете лука от чекмеджето за зеленчуци на хладилника, мястото му не е там! Лукът се съхранява най-добре в сухи и проветриви помещения. И не забравяйте, че ако имате нужда само от половината лук, може да замразите останалата част от него.
3. Чесън
Да, по-лесно е да го намерите, ако сте го пуснали в чекмеджето за зеленчуци на хладилника, но също като лука, чесънът се чувства по-добре на сухо и проветриво място.
4. Домати
Вкусът на доматите се усеща много по-добре, ако ги съхранявате на стайна температура, ако са прекалено студени, те губят истинския си вкус. Така че ги извадете от хладилника и ги сложете в купа на кухненския плот.
5. Мед
Медът е естествен консервант и не изисква охлаждане. За това най-добре го върнете обратно в шкафа.
6. Кафе
Независимо дали е смляно или на зърна, кафе никога не трябва да се съхранява в хладилника, тъй като абсорбира миризмите. Надали ще ви е приятно, когато следващия път си приготвите чаша кафе, да усещате миризмата на всички продукти от хладилника. Най-добрият начин за съхранение на кафе е да го сложите в херметически контейнер и да го приберете в шкафа.