Месото, обогатено с подправки и аромати има неустоим вкус. Предлагаме ви да изберете екзотични аромати и подправки, за да приготвите най-добрите маринати за месо.
1. Марината с лимонов сок и коняк
олио - 200 мл
лимонов сок - 100 мл
коняк - 100 мл
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
Смесете всички съставки, разбийте ги добре и полейте месото за 1-2 часа.
2. Марината с грейпфрутов сок
сок от грейпфрут - 300 мл
бяло сухо вино - 100 мл
лимонов сок - 100 мл
къри - на вкус
сол - на вкус
черен пипер смлян - на вкус
Смесете солта, пипера и кърито и сипете грейпфрутовия сок, виното и лимоновия сок. Разбийте добре и полейте месото за 3-5 часа. След това можете да направите любими рецепти с месо.
3. Марината с коняк и доматен сок
коняк - 200 мл
доматен сок - 200 мл
листа кориандър - няколко
карамфил - 2 бр.
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
червен пипер - на вкус
С миксера смелете кориандъра и залейте с доматен сок. Добавете солта, подправките и коняка. В стъклена купа залейте месото за 5-6 часа с домашната марината.
4. Марината с бира
тъмна бира - 500 мл
вода - 150 мл
оцет - 100 мл
кормид лук - 2 глави
сол - на вкус
червен пипер - на вкус
Нарежете лука на колелца и добавете солта и пипера. Залейте с вода и оцет и сложете месото да се маринова. След 3 часа сипете бирата и мариновайте още един час.
5. Марината със сметана и бяло вино
бяло вино - 250 мл
сметана - 250 г
лук - 1 глава
магданоз - половин връзка
черен пипер - 1 к.л.
сол - на вкус
майорана - 2 стръка
Нарежете ситно лука и зелените с листа и ги стрийте с подправки за месо. Сипете виното и сметаната и разбъркайте. Сложете месото в алкохолната марината за около 4-5 часа. След това пригответе вкусно печено или друга своя любима рецепта.