Домашните маринати не само овкусяват месото, но го правят крехко и бързо за приготвяне, което е идеално за една хубава трапеза. А за чесъна знаем, че придава много хубав вкус на всяко ястие и за това днес предлагам четири рецепти за най-вкусните маринати с чесън.
Марината с розмарин и чесън
олио - 300 мл
бяло сухо вино - 300 мл
кромид лук - 1 глава
чесън- 2-3 скилидки
мента
розмарин
Начин на приготвяне:
Нарежете на много ситно лука, чесъна, листенцата мента и розмарин, полейте с олио и бяло вино. Разбийте добре и полейте телешко или свинско месо с тази чеснова марината.
Чеснова лимонена марината
сок от лимон - 1 бр.
олио - 4 с.л.
чесън - 2 скилидки
лук - 1 глава
сол- 1 ч.л.
магданоз - 1 връзка
млян черен пипер - щипка
Начин на приготвяне:
Разбийте лимоновия сок с олиото, солта и пипера. Прибавете нарязан на ситно лук, чесън, магданоз и разбъркайте много хубаво и полейте месото по избор. Вашата вкусна марината с чесън ще му придаде невероятно ухание.
Марината с червено вино и чесън
червено вино- 700 мл
лук - 2 глави
чесън- 4 скилидки
зехтин - 200 мл
дафинов лист - 1 бр.
мащерка
розмарин
Начин на приготвяне:
Нарежете на много ситно лука и чесъна, добавете подправките, залейте ги с виното и зехтина и полейте месото.
Марината с чесън и горчица
олио - 250 мл
горчица - 100 г
оцет - 100 мл
чесън - 3-4 скилидки
майорана
естрагон
босилек
Начин на приготвяне:
Смелете чесъна и добавете горчицата и наситените билки и разбийте с оцета и олиото и залейте с вкусната марината месото, което сте избрали.