ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Медена диета за стройна фигура

Медена диета за стройна фигура

Медена диета за стройна фигура

Стройната фигура е трудно постижима мечта понякога, тъй като стремежът към нея се сблъсква със страстта към сладкото, а то е враг на леката походка и изваяното тяло.

Ударните диети за сваляне на килограми не винаги са опция, затова диетата с мед на доктор Майк Макин разбираемо е хит сред любителите на красивите форми. Тя е проста и лесна за изпълнение и има за основен замисъл идеята да се пие чаша топла вода с лъжица мед преди сън. Медът може да замени универсалния подсладител - захарта през деня. Например за чая сутрин или следобед.

Причината за този избор се крие във възможностите на пчелния продукт да даде старт на метаболитни процеси за изгаряне на мазнини. Освен това медът задоволява нуждата от сладко и апетитът към вредните сладкиши намалява.

Известно е, че дори в здравословните храни има малки количества захар и това вдига нивата на захарта в кръвта през целия ден. За да се освободи от излишната глюкоза, тялото освобождава инсулин в кръвта, за да превърне захарта в мазнини.

Диета с мед за сваляне на килограми

При проучванията е установено, че мозъчните клетки са заобиколени от така наречените гликатни клетки, които контролират нивата на кръвна захар и изпращат количества глюкоза до мозъка. При ядене на сладки храни тези клетки престават да работят и тялото постоянно търси сладко. За целта изпраща химически сигнали, за да си набави захар от всеки възможен източник. Това обяснява глада за сладко, който не може да бъде потиснат.

Доктор Макинес смята, че медът може да разруши порочния кръг. Пчелният дар усвоява част от захарта в тялото на човека и променя нейния състав. Това оказва влияние върху процесите на метаболизма.

Различни изследвания са установили, че медът действа в храносмилателната система различно от захарта. Затова замяната на продукта от захарна тръстика с този от пчелите е препоръка със здравословни ползи. Консумацията на плодове по 2 пъти дневно и чаша топла вода с мед преди сън са препоръки за стройно и красиво тяло, защото само за седмица без усилия се губят по 1.5 килограма от теглото. Ето защо медената диета е толкова ефективна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest