ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Неочаквани ползи от ходенето назад

Неочаквани ползи от ходенето назад

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190336
Неочаквани ползи от ходенето назад

Обичате ли да се разхождате? Опитайте следващия път да го направите малко по по-различен начин. Ходенето назад би било изключително здравословно за вас, при това не само за тялото, но и за мозъка ви.

Колкото и странно да звучи, след като прочетете тази статия, вероятно ще искате да ходите по-често назад. Някъде в парка, където никой не може да ви притесни или в зала.

Защо ходенето назад е толкова полезно?

Редовното ходене само по себе си е много здравословно. Това е начин да се поддържаме във форма, както и да подпомогнем нормалното функциониране на всички системи в организма си. Същото важи с още по-голяма сила за ходенето назад.

Направената на крачка назад може да е още по-полезна, защото движението в тази посока би било още по-добро за мускулите, ставите и психичното ви здраве. Ето какви са предимствата от този нетипичен начин на вървене.

Добро ежедневно упражнение

Не сте свикнали да ходите назад, така че изисквате малко повече усилия от тялото си. Това дава малък тласък на вашия тонус и го подобрява. Прави и вашата издръжливост по-добра.

При слаби колене

Ходене назад

Имате ли слаби колене? Дори и тогава ходенето назад може да бъде добра идея, показват изследвания, защото натискът над коленете е по-малък. Идеално упражнение в процеса на рехабилитация след операция на коляното. Правете това само след консултация с Вашия лекар и/или физиотерапевт.

Изгаряне на калории

Ако искате да отслабнете, ходенето назад също може да подпомогне целта ви. Тъй като изисквате повече усилия от тялото си, вие също изгаряте повече калории.

Чудесно упражнение за мозъка

И накрая, ходенето назад кара мозъка ви да работи по-усилено. Този начин на ходене изисква много повече координация и мислене. Това подобрява паметта и концентрацията. Отчасти поради това ходенето назад може да бъде и добро рехабилитационно занимание след инсулт. В началото ще е трудно, но с повече практика ще го правите с лекота.

Пробвайте първо няколко крачки у дома, а когато придобиете самочувствие, опитайте в зала, на плажа, в гората или други места, където никой няма да ви безпокои.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest