Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Популярни рецепти с плод дуриан

Популярни рецепти с плод дуриан

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Копирайтър
336
Популярни рецепти с плод дуриан
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.

Дурианът е плод, който е добре известен със своя специфичен аромат и кремообразна текстура. Въпреки че някои хора може да бъдат отблъснати от отчетливата му миризма, дурианът има уникален и вкусен вкус, който е популярен в много кухни от Югоизточна Азия.

Ако искате да включите дуриан в готвенето си, ето няколко популярни рецепти, които да опитате.

Популярни рецепти с плод дуриан

Ориз с дуриан

Лепкавият ориз с дуриан е популярна азиатска рецепта, която съчетава сладкия и кремообразен вкус на дуриан с лепкав ориз. За да направите това ястие, гответе ориз, докато стане лепкав, след което добавете кокосово мляко, захар и сол. Покрийте ориза с месеста част от дуриан и гарнирайте със сусам или кокосови стърготини.

Смути от дуриан

Смути от дуриан е освежаваща и кремообразна напитка, идеална за горещ ден. За да направите този вид смути, смесете прясна плът от дуриан, кокосово мляко, лед и подсладител (по желание). Можете също да добавите други плодове като манго или банан за допълнителна сладост.

Смути от дуриан

Палачинки с дуриан

Палачинките с дуриан са популярна закуска в Малайзия и Индонезия. За да направите това ястие, пригответе тесто за палачинки от брашно, захар, яйца, мляко и бакпулвер. Сгънете малки парчета месо от дуриан, след което изпечете палачинките на тиган, докато станат златистокафяви.

Сладолед с дуриан

Сладоледът от дуриан е обичан десерт в Югоизточна Азия и е лесен за приготвяне у дома. Смесете заедно прясна плът от дуриан, гъста сметана, кондензирано мляко и захар до гладкост. Изсипете сместа в машина за домашен сладолед и замразете според инструкциите на производителя.

Пудинг с дуриан

Пудинг с дуриан

Пудингът от дуриан е прост, но вкусен десерт, който е идеален за всеки повод. За да направите това ястие, смесете прясна плът от дуриан, мляко, желатин и захар, докато стане гладка. Изсипете сместа в чиния и оставете в хладилник, докато стегне. Поръсете пудинга с бита сметана и пресни плодове преди сервиране.

Плодът дуриан е универсална съставка, която може да се използва в различни ястия. Независимо дали искате да направите освежаващо смути или декадентски десерт, има рецепти с дуриан за всеки повод.

Вижте също: Домашни еликсири от дуриан

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest