Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Нежен маникюр за жени над 40 години

Нежен маникюр за жени над 40 години

Нежен маникюр за жени над 40 години

Добре оформените нокти изискват дизайнът, цветовете и формата на нокътната плочка да бъдат съобразени с облеклото, мястото и повода за показването на маникюра, а също и с възрастта.

Четиридесет години е вододелна възраст за жените във физиологичен план, това е преходът от младостта към зрелостта и промените, които настъпват при дамите са значителни.

Жената на 40 години в социален план е заела своето място в обществената йерархия, достигнала е кариерен връх и е реализирана във всякакъв план. Това дава самочувствие на дамите, което идва както от позициите им в живота, така и от факта, че те все още пазят своята енергичност и младежко излъчване.

По отношение на грижата им за визията и в частност за маникюра, възрастта им дава свобода в избора, но и е повод за преосмисляне на порива да избират свободно всичко, защото всичко им отива.

Истината е, че на тази възраст отива вече класическият избор, стилните и изчистени дизайни, монохромните цветове и по- строгият и семпъл дизайн, внушаващ усещане за естествено изглеждащи нокти.

Овалната форма, комбинирана с къси по дължина нокти е подходящо решение като маникюр за дама над 40 години. Пастелните нюанси - сметанов, бледо розов, лилав, аквамарин ще се съчетаят добре с оформеният семпло маникюр.

Маникюр

Френският маникюр и лунният маникюр като дизайн са подходящ избор, те позволяват да се съчетаят с всякакъв стил облекло и стоят подчертано добре на бизнес облеклото, каквото е най-характерно за работните ангажименти на жените над четиридесет години.

Допустимо е френският маникюр да бъде украсен с малки камъчета, отпечатъци и други леки украси при съответните подходящи поводи.

Деловият вид на дамата на тази възраст предполага използване на един основен цвят на лака в различни нюанси. Светлите тонове са подходящи за малките пръсти, а към палеца трябва да стават по-наситени. Съчетаването на близки по тоналност цветове пак е възможност да се раздвижи цялостното решение на маникюра, за да не изглежда скучен и еднообразен.

Както при дамите над 50, така и когато говорим за маникюр при 40 - годишните жени грижата за ръцете трябва да бъде първото и най-важно действие по оформянето на ноктите. Възрастта изисква по-отговорна и системна грижа за кожата, която включва използване на повече козметика за ръце, която да омекоти, хидратира и запази свежия вид на ръцете и здравината на и ноктите, за да се премине към маникюра.

Идеи за маникюр

Ваничките за ръце с етерични масла за нокти са неотложна грижа за ръцете, както и избора на подходящи инструменти за оформяне на ноктите, които са съобразени със състоянието на ноктътните плочки след 40 години. Чувството за естетика, а не модата в момента трябва да бъде водещото при оформянето на маникюра за 40-годишната жена.

Вижте също:

- Грижа за кожата след 40 години;

- Задължителни храни за жените над 40 години;

- Съвети за красива коса за жените над 40 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest