Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Няколко вкусни идеи за остатъците от печено пиле

Няколко вкусни идеи за остатъците от печено пиле

Няколко вкусни идеи за остатъците от печено пиле

С изключение на вегетарианците, веганите и всички останали, които поради различни причини отказват да ядат месо, то болшинството от нас вероятно обожаваме златистото печено пиле. Онова сочно, печено на бавен огън пиле с хрупкавата коричка. Сигурно вече провокирахме апетита ви и дори устата ви се напълни със слюнка.

Да, печеното пиле е любимо както на малки, така и на големи, но много често се случва колкото и да ни е апетитно то, да не успеем да се справим с цяло пиле. На следващия ден, след като вече е изстинало, то не ни е толкова вкусно, а и сме му се наситили.

Не хвърляйте обаче остатъците от печеното пиле, защото в следните редове ще ви предложим няколко вкусни идеи какво да приготвите с тях.

Супа с печено пиле

Няма никакъв спор, че пилешката супа се приготвя от сварено пиле (изключение прави азиатската кухня, при която в редица държави то се пържи предварително в уок), най-малкото за да се използва и така полезният за човешкия организъм пилешки бульон.

Напоследък много домакинства обаче държат да се сдобият с домашно пиле и след като го сварят, бульонът се запазва и замразява, така че да имате винаги под ръка домашен пилешки бульон. В подобен случай абсолютно нищо не ви пречи да приготвите любимата си пилешка супа с остатъците от печено пиле, нали?

Зелена салата с печено пилешко

За зелена салата можете да използвате който и да е микс от онези, които се продават пакетирани по магазините, но и просто айсберг с малко рукола.

Салата с печено пиле

Характерното за използването на печено пилешко месо към салатата е, че е добре остатъците от цялото печено пиле да бъдат накъсани на парчета и леко да се запържат. В противен случай месото ще е много сухо. Дресингът, който ще използвате за този тип салата оставяме на въображението ви, но ви напомняме, че черни доматчетата и крутоните биха пасвали много добре на подобно кулинарно изобретение.

Салата от печено пилешко и зелен боб

Вече споменахме, че когато става въпрос за комбинирането на печено пилешко месо към каквато и да е салата, е добре то за кратко да бъде запържено, за да е по-сочно.

Задушете зеленият боб или използвайте готов от консерва, добавете пилешкото месо, 2- 3 ситно нарязани скилидки чесън, сушени домати, копър, подправете със сол и черен пипер и залейте със зехтин и балсамов оцет. Можете да добавите и някакви ядки, ако разполагате с такива. Ще си оближете пръстите, повярвайте!

Паста с печено пилешко

Спагети с печено пиле

Изберете подходяща паста за салата. Например фусили, пене или фарфале и я сварете според упътването на опаковката. Отцедете, оставете да се охлади и добавете пилешкото месо, нарязани на колелца маслини, гъби от консерва (те имат специфичен вкус и аромат) и залейте с босилково песто. Най-добре е да разполагате с домашно босилково песто, което се приготвя от пасирани листа босилек, чесън, зехтин, сол и захар на вкус. Пастата с пилешки мръвки е уникално вкусна.

Пиле фрикасе с печено пилешко

За тази цел отново е добре да разполагате с домашен бульон от пилешко месо, който да прибавяте по време на традиционно приготвяне на пилето фрикасе. Просто заменете свареното пилешко месо с остатъци от печено пиле. Така хем няма да се наложи да хвърлите останалото от предходната вечер пилешко месо, хем ще имате съвсем ново ястие, което да предложите на любимите хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest