ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Стягане на корема

Стягане на корема

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1539
Стягане на корема

Лятото е подходящ сезон за стягане на корема, тъй като топлите дни изкушават много дами да облекат къси бюстиета. На плажа също е добре да се появите със стегнато коремче, а не да криете корема си под цял бански.

Само с 15 минути упражнения на ден ще постигнете стягане на корема за няколко седмици. Трябва само да сте постоянни и всеки ден да изпълнявате упражненията.

Можете да правите упражненията и само три пъти седмично, но тогава ефектът ще закъснее. Упражненията за стягане на корема са много полезни, защото освен корема стягат също така дупето и бедрата.

За първото упражнение легнете на пода по корем. Облегнете се на ръцете си на лакти. Повдигнете тялото си от пода, като се опирате на пръстите на краката и на лакти. Тялото ви трябва да е успоредно на пода и да оформя права линия.

Упражнения за корем

Останете в това положение 10 секунди, след това започнете много бавно да се отпускате надолу, докато не усетите тежест в раменете.

В този момент стегнете силно мускулите на корема, задръжте 2 секунди и отпуснете. Починете си малко, като стоите на колене, и повторете упражнението 10 пъти.

Коремни преси

За второто упражнение легнете на лявата си страна, опрете лявата си ръка на пода, а дясната сложете зад главата. Краката трябва да са под около 30 градуса ъгъл спрямо тялото.

Вдигайте едновременно тялото и събраните заедно крака. Бавно се върнете в изходно положение. Повторете по 25 пъти за всяка страна.

За третото упражнение легнете по гръб, краката са събрани, а ръцете са изпънати над главата. Ръцете и краката се повдигат леко от пода и така оставате 10 секунди.

Завъртете се по корем и вдигнете краката и ръцете над пода, задръжте 10 секунди. Върнете се в изходно положение и повторете общо 10 пъти.

За четвъртото упражнение легнете по гръб, ръцете са отстрани, краката са разтворени, но петите са залепени една за друга.

Като остават в това положение, краката се повдигат много бавно. Тазът също се повдига от пода. Задръжте 10 секунди и върнете в изходно положение. Повторете 20 пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest