ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Мит е, че бременните не могат да пият алкохол

Мит е, че бременните не могат да пият алкохол

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k141
Бременност
Четка за ефективно премахване на власинките
Практичен аксесоар за вашия дом:
Четка за ефективно премахване на власинките
15.00 лв.
Виж ››

Бременните могат да консумират между 3-7 чаши алкохол на седмица без това да навреди на нервната система на неродените им деца.

В изследване са сравнени резултатите на 7000 майки, които пиели по време на бременността си след 18-та седмица. На 4-годишна възраст децата им са прегледани и не са установени никакви отклонения.

Когато децата навършили 10 г., изследователите ги подложили на серия от тестове, които да покажат състоянието на нервната им система и способността им да балансират. Не се откриват никакви аномалии и зависимости при децата.

Доказа се, че умереното пиене на майката по време на бременност не влияе върху нормалното развитие на децата.

Пушене при кърмачки

Единственото, за което авторът на проучването – Джон Макланд предупреди, е, че е важно качеството на алкохола, който се употребява. Ако марката е с по-ниско качество, това автоматично намалява разрешените дози алкохол на седмица.

Според експертът Емили Остър бременните жени могат да се поглезят с малки количества алкохол и кафе. Могат и да боядисват косата си, но трябва да избягват градинарството. Остър застана зад становището, че стереотипите, които трябва да спазват бременните са преувеличени.

Например, в чаша вино или чаша кафе няма нищо опасно и няма да навредят, ако не се прекалява с консумацията на напитките. Според нея упражненията, които се налагат на бременните, не трябва да се налагат по график.

Алкохол

Емили Остър е автор на книга със съвети за бременни. Идеята за този проект дошла, когато Остър забременяла и установила, че от дългия списък с препоръки на личния ѝ лекар някои са пълен мит.

Друго британско изследване, публикувано през април, също доказа, че умереното пиене при бременните не влияе на психиката на децата.

Трябва да се подчертае, че е неприемливо бременната жена да злоупотребява с алкохола и кофеина, защото това може да доведе до спонтанен аборт.

Неконтролируемите количества водят до дефект в майчините ензими и могат да увредят развиващия се ембрион. През 9-те месеца трябва да се пази деликатният баланс между хормони, хранителни вещества и токсини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Лия
Лия
09.01.2014 13:23
Много ясно, кравите да мълчат
1
0
нели
нели
17.10.2013 15:16
Незнам каква е тази докторка но моята племенница е на 5г и едва сега започва да се учи да говори знаете ли какво преживя брат ми когато му казаха че детето няма да говори точно защото маиката е пила и пушила когато беше бременна в момента е с6 пломбирани зъбчета точно заради това Дадохме луди пари за да и направят какви ли не изследвания.Водеха я чак в Австря заради проблема с говора и зъбите.Такаче не пълнете главите на младите маики с глупости те и без това са празни и не разбират че всяка чаша кафе изнервя детето че всяка изпушена цигара му унищожава мозъчни клетки че всяка чаша алкохол забавя развитието му в всичко.Пропуснах да добавя че заради пиенето на 1,2 чашки и пушенето племенницата ми тръгна да върви на 2г.Така че сами си правете изводите ще кажете при всеки е различно да обаче не е така всяко второ дете у нас е с нещо си от самото си раждане само защото на маика му не и е пукало че ще го увреди.Истината е че трябва да се пази от много неща бъдещата маика ако иска бебето и да е здраво.Иаз имам деца и знам какво е да си маика а това дето го е писала тази докторка за мене лично са пълни глупости на които вярват хора които не са здраво мослещи.
2
1
.
.
17.10.2013 13:35
Каквито и колкото проучвания да се направят, си остава НЕДОПОСТИМО една майка да вкарва всякакъв вид ОТРОВИ в организма си... били те и "легални".
2
1
Мен
Мен
04.12.2014 17:13
Недопустимо е майката да е неграмотна
0
0