ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Какво трябва да знаем преди печенето в солариума

Какво трябва да знаем преди печенето в солариума

Солариум
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

С наближаването на лятото красивият тен отново е главна цел на много дами. Поради тази причина вече много от тях са се впуснали в редовно посещение на солариума. Днес ще поговорим за правилата, които трябва да спазваме при ползване на соларуим.

Устройствата за изкуствен загар са два вида: за домашна употреба и професионални, които ползват салоните за красота.

Първите са много по-слаби и с по-малко функции от вторите. Сега ще видим какви са правилата, когато предпочетем услугите на професионалните солариуми.

Вертикален Солариум

* Обърнете внимание при избора на салона, в който ще ходите на солариум. Вашето здраве зависи от качествата на кабинката и от копметентността на консултантите.

* Смята се, че преди посещението на солариум е полезно да се вземе душ. Това обаче не е така. Тъй като водата ще отмие естествената мазна защита на кожата, особено ако използвате сапун.

* Никога не ходете на солариум с грим върху лицето!

* Преди солариума използвайте предназначените мазила за изкуствен тен.

Печене в Солариум

* Очите си следва да защитите с предпазните очила, които да не допуснат ултравиолетовите лъчи. Категорично не се препоръчва вместо тях да използвате лента от плат или подобна превръзка. Тя не спира лъчите и очите ви могат сериозно да пострадат. Устните също са уязвими от ултравиолетовите лъчи. Затова преди солариум е добре да ги намажете с балсам.

* Солариумът изсушава косата. Затова е добре да я предпазвате под шапчица или превръзка под формата на забрадка.

* След посещение в солариум пийте повече вода. Под действието на ултравиолетовите лъчи, организмът е дехидратиран, а водата ще спомогне за възстановяване на изгубения баланс. Използвайте овлажняваш лосион, който да възвърне еластичността на кожата.

* Каква е честотата на посещение в солариума? Дерматолозите съветват да не посещавате солариума повече от 1 път седмично.

Правилата за печене в солариум не са толкова сложни. Ако обаче въпреки тяхното спазване, изгорите, веднага прекратете процедурите, докато кожата ви се успокои. Не забравяйте също, че изгарянето от ултравиолетови лъчи е много вредно, а понякога може дори да доведе до рак на кожата.

Вижте също: Вреди от солариума

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати