Веганите не използват продукти от животински произход. Този принцип може да включва освен храни още козметика, дрехи и т.н. Веганският режим на живот е пълноценна и здравословна алтернатива на заобикалящата ни действителност.
И дори да не станем вегани, то е добре да се докоснем до вкусните и здравословни рецепти, които предлага тази специализирана кухня - и най-вече до една от обичаните ѝ съставки мисо.
Мисо представлява изключително популярна японска подправка, с която най-често се приготвя популярната супа Мисо. Подправката мисо се получава от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол, и гъбата Kojikin. Тази специална гъба отлежава в кедрова бъчва за около 3 години.
А в галерията може да видите някои от вкусните рецепти с мисо, които може да включите във вашето веганско меню.